احتمال تحریم سایبری ایران وجود دارد
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در نشست مدیران کمیته پدافند غیرعامل دستگاههای اجرایی کشور با تسلیت فرارسیدن ایام شهادت حضرت امام جعفر صادق علیهالسلام، اظهار داشت: سال 97 سال ویژهای است؛ از یک طرف وارد چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی میشویم و از طرف دیگر شاهد تمرکزی از تهدیدات و البته فرصتهای پیشروی انقلاب هستیم.همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند در یک پیچ مهم تاریخ انقلاب هستیم که باید به سلامت از آن عبور کرد.
وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگیهای امسال این است که دشمن به صورت آشکار و به نوعی با چراغ روشن مقابل انقلاب اسلامی ایران ایستاده و تلاش میکند همه ظرفیتهای موجود را علیه انقلاب به کار گیرد. پس ما باید با یک انسجام و اتحاد داخلی و به دور از اولویتهای گروهی و جناحی رویکرد مقابله با این تهدید و تهدیدگر را داشته باشیم.
سردار جلالی رویکرد جدی سال جاری را انسجام ملی در برابر تهدیدات مختلف دانست و گفت: موضوع پدافند غیرعامل بنابر تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی بیاثر سازی اثر تهدید بر کشور است. با توجه به آشکار بودن تهدیدات دشمن اهمیت پدافند غیرعامل چندین برابر سالهای گذشته است.
وی در ادامه به تهدیدات پیش روی کشور و اولویتهای پدافند غیرعامل برای مقابله با این تهدید پرداخت و گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند محور اصلی تهدیدات جنگ اقتصادی است و دشمنان یک استراتژی جدیدی در این زمینه اتخاذ کردند که رهبر معظم انقلاب در چهارده خرداد به آن پرداختند. فرمودند که آمریکا از خروج از برجام یک برنامه خاصی را دنبال میکند و آن تمرکز حداکثری فشار خورد کننده بر کشور ماست که نام آن را مادون جنگ نهادند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهار داشت: آمریکا فکر میکند به دلیل مشکلات اقتصادی و البته ناهماهنگیهای داخلی امکان اثرگذاری تحریمها بر کشور بیشتر شده، البته یک پارچه عمل نکردن ما این فرصت را در اختیار دشمنان قرار داده و آنها فکر میکنند اقداماتشان نتیجه داده است پس برای گرفتن نتیجه، فشار را افزایش دادند.
رویکرد آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران تحریم و فشار اقتصادی است
وی محور رویکرد آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران را تحریم و فشار اقتصادی دانست و افزود: اهداف اولیه آمریکا ایجاد دو قطبی فشار و تحریم از یک طرف و کاهش رویکردهای دفاعی ایران است تا ما را مجبور کند شروط دوازدهگانه وزیرامورخارجه آمریکا را بپذیریم و اگر این نتیجه دهد اهداف دیگر را نیز دنبال خواهد کرد.
سردار جلالی با بیان این که آمریکاییها اهداف و آرزوهای خود را از طریق وزیر خارجه خودشان اعلام کردند پس مسیر کامل روشن و مشخص است، افزود: باید بدانیم تحریم و فشار بر کشور و ملت ایران افزایش پیدا میکند و از بستر شبکههای اجتماعی برای اثرگذاری فشار بر مردم استفاده میکنند. پس ما به نوعی با ترکیب تهدیدات روبرو هستیم، فشار اقتصادی به عنوان بستر طرح و تحریم، به عنوان عامل فشار که مولفههای اقتصادی کشور را درگیر میکند و از سوی دیگر چون آمریکاییها چند سالی است که استراتژی جنگ بیقاعده را به جای جنگ کلاسیک انتخاب کردند، یعنی جنگی که در آن مردم، محور پتانسیل فشار دشمن علیه حکومت خودشان هستند.
وی ادامه داد: در استراتژی جدید آمریکا از مردم با استفاده از رسانه به عنوان ابزاری برای فشار علیه حکومت خودشان استفاده میکند که در حوادث ده بهمن ماه گذشته توانستند نتایجی به دست بیاورند. برای جدی بودن مسئله باید به موضوع فیلترینگ تلگرام در روسیه نگاه کرد، وقتی روسیه تلگرام را فیلتر کرد آمریکاییها در مدت کوتاهی زیرساختهای ابر آمازون و گوگل را در اختیار تلگرام قرار دادند تا بتواند در قبال حرکت روسیه بایستند البته گوگل و آمازون وقتی دیدند زیان مالی بسیاری میبینند کوتاه آمدند و روسیه توانست به 70 درصد اهداف خود از فیلترینگ تلگرام برسد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تصریح کرد: این حوادث نشان داد، تلگرام ابزاری کاملا جدی در دست آمریکا است و هرجا که نیاز باشد از آن حمایت میکند. همین تجربه در داخل کشور ما نشان میدهد از شبکه تلگرام به عنوان بستر هدایت و کنترل افکار عمومی جامعه و کنترل مردم محوری علیه اهداف انقلاب اسلامی استفاده میشود، پس باید برای مقابله با تهدیدات آن رویکردی جدی اتخاذ شود.
وی با تاکید بر اینکه در استراتژی جدید دشمن، اقتصاد بستر و مردم محور تهدیدات انتخاب شده و ابزار آن شبکههای اجتماعی است، ادامه داد: مسئله قابل توجه این است که تمام ضدانقلاب بر بستر و پایه منافقین طراحی شده تا بتواند اقدامات برانداختن حکومت از جنس مردم محوری و با استفاده از ظرفیتهای امنیتی و ضد امنیتی را پیگیری کنند و شما مشاهده میکنید رفت و آمد مشاورین ترامپ به آلبانی محل حضور منافقین زیادی است و آمریکاییها در اجلاسهای منافقین در پاریس و دیگر جاها شرکت میکنند.
در حوادث خرمشهر رد پای منافقین دیده شد
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور اظهارداشت: منافقین دستشان به خون جوانان ما آلوده است و در حوادث خرمشهر رد پای آنها دیده میشود که از ظرفیت منافقین برای جاسوسی و نفوذ بهره برداری میکنند.
سردار جلالی تهدیدات زیرساختی سایبری را یکی دیگر از موضوعات مهم دانست و گفت: تهدیدات سایبری علیه برخی از زیرساختهای کشور وجود دارد. مثلا آمریکاییها در تحلیلهای اخیر خود گفتهاند چرا ما از ظرفیتهای تهاجمی ساختاری علیه ایران استفاده نکنیم؛ البته دشمن صهیونیستی هم در برخی اظهاراتش به این موضوع اشاره کرده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اظهارداشت: حوزه انرژی مانند برق و گاز و حوزه ارتباطات و حوزه حمل ونقل از دیگر حوزههایی هستند که امکان استفاده دشمنان برای حمله سایبری علیه زیر ساختهای آنها وجود دارد.
تهدیدات سایبری علیه برخی از زیرساختهای کشور وجود دارد
سردار جلالی با تاکید بر اینکه بر اساس پیش بینیها در سال جاری تهدید نظامی نداریم،گفت: دلیل اینکه تهدید نظامی اولویت دشمنان جدی نیست این است که واقعیتهای دفاعی و نظامی کشور قابلیتهای بسیاری دارد و قادر است صحنهها جنگ را تغییر دهد و تمامی فرضیات آمریکاییها را برهم بزند. شروع جنگ نظامی عرصه جنگ علیه ما را برهم می زند و کنترل شرایط را از آنها میگیرد.
وی ادامه داد: در حوزههای نظامی براساس اقدامات بسیار منسجم و مستحکم، ایران در حوزه زمینی و دریایی کاملا به بازدارندگی رسیده و در سایر حوزهها، جنگ به ضرر دشمن است، ما نگران جنگ نظامی نیستیم اما آنها با تهدید به جنگ به دنبال معتبر کردن تهدیدات خود و ترساندن ما هستند.
سردار جلالی گفت: در سناریوهای تهدید باید دید که چگونه می شود تهدیدات را عملی کرد و عملیات روانی نقش بسیار مهمی دارد. ما در حوزه سایبری با پدیدهای ویژه روبرو هستیم و آن فارسی زبانان ضدانقلاب هستند؛ افرادی که در فضای سایبری حضور دارند و فارسی مینویسند اما بخش اعظم آنها در داخل کشور نیستند. طبق اطلاعات تیمهای اطلاعاتی ما،حدود 60 درصد از اینها در عربستان سعودی حضور دارند که احتمالا منافقین هستند.
وی افزود: بخشی دیگر از این فارسی زبانان ضدانقلابها هستند و عده دیگر هم داخل کشور آنها را دنبال می کنند و اینکه میبینیم در فضای سایبری بریک موضوع پرداخته میشود، نشان میدهد که این تیمهای ضد انقلاب در خارج و آن عده معدود در داخل در کارشان خوب عمل کردند. باید بدانیم همه مطالب که در فضای مجازی مطرح میشود درست نیست و با بهرهگیری از ابزارهای فنی سایبری سعی میکنند عملیات روانی را تداوم ببخشد.
وی ادامه داد: تلاش زیادی کردیم تا برنامههای دقیق پدافند غیرعاملی در اختیار دستگاهها قرار گیرد که بتواند تهدیدات را بهتر بشناسند. ما برای 50 شهر بالای 250 هزار نفر جمعیت و همه استانها و دستگاههای اجرایی برنامههای ویژهای طراحی کردیم و در اختیار آنها قرار دادیم. اولین برنامه ما برای مقابله با تهدیدات ایجاد آمادگی در دستگاهها است و همه باید آمادگی مقابله با تهدیدات را داشته باشند.
طرحهای پدافند سایبری شرایط خاص سایبری را پیشبینی کردیم
وی پدافند کالبدی را بخش دیگری از حوزههای مختلف عمل پدافند غیرعامل کشور دانست و تصریح کرد: مصونسازی اعمال ملاحظات پدافند غیرعامل در قالب طرحها دو قسمت میشود. یکی مراکز موجود که ما تلاش میکنیم نقاط استراتژیک را ایمن کنیم و طرحهای در دست مطالعه را هم با رویکرد پدافند غیرعامل بررسی و طراحی کنیم که ما برای شهرهای مختلف طرحهای جامع موضوعی را پیش بینی کردیم مثلا طرح جامع آب و امثالهم.
سردار جلالی گفت:در تهدیدات موجود برای کشور، سایبر مشترک است. با هماهنگی که با مرکز ملی فضای مجازی داشتیم طرحهای پدافند سایبری شرایط خاص سایبری را پیشبینی کردهایم که در چند روز آینده با حضور مسئولان سایبری کشور این برنامه در اختیار آنها قرار میگیرد تا در صورت بروز تهدید بتوانند براساس برنامه مقابله کنند.
احتمال تحریم سایبری ایران وجود دارد
سردار جلالی با اشاره به سخنان جان بولتون درباره تیر ماه داغ، گفت: باید با فوریت برای مقابله با تهدیدات آماده شویم.حوزههای بانک، انرژی، ارتباطات و حمل و نقل در اولویت هستند و باید براساس طرحهای پیشبینی شده اقدام شود. حرکت دوم امنسازی اضطراری است.
وی مصون سازی زیرساختهای سایبری را امر مهم و حیاتی دانست و گفت: یکی دیگر از اقدامات با اهمیت برگزاری رزمایشهای سایبری است تا بدانیم اگر تحت تاثیر تهدیدات سایبری قرار گرفتیم کجا میتوانیم تداوم کارکرد ساختارمان را دنبال کنیم.
سردار جلالی تصریح کرد: آمریکاییها مدتی است که روی تحریم سایبری کار میکنند و با وجود میزان وابستگی که ما به فضای سایبری داریم، باید بدانیم به چه حوزههایی آسیب وارد میشود.
وی تاکید کرد: احتمال اینکه ایران تحریم سایبری شود وجود دارد اما در این تحریم، فرصت و تهدید با هم است. آمریکاییها به دلیل اینکه میخواهند از طریق سایبری روی کشو اثر بگذارند، نمی توانند ما را تحریم بلند مدت کنند یا اینکه حوزههایی را تحریم کنند که به ما آسیب برساند ولی کارکردهای تحریم برای آنها حفظ شود. دستگاهها باید برای مقابله با این تهدید آماده باشند.
سردار جلالی گفت: در تابستان تلاش میکنیم چندین رزمایش سایبری برگزار کنیم تا متوجه شویم چه مشکلاتی در این حوزه داریم. یکی از این رزمایشها در حوزه میزان وابستگی به تجهیزات خارجی است.