اجلاس امنیت سایبری 2017 اسرائیل (بخش دوم)
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ آلبرتو هاسون (said Alberto Hasson)، مشاور امنیت اطلاعات نهادهای بزرگ صنعتی، مدعی است سازمانها نیازمند مقابله با حملات سایبری در مواقع لزوم هستند و باید هشدارها و اطلاعات دفاعی در برابر تهدیدات در دسترس باشند. به گفته هاسون، این تیم حدود دو سال پیش و باهدف کمک بهتمامی سازمانها برای محافظت بهتر در زمینه اقتصاد و پاسخگویی لازم به حملات سایبری در زمان اضطراری بر اساس قطعنامه 2444 دولت تأسیس شده است.
هاسون در این اجلاس اعلام کرد: «ما خدمات متعددی از جمله ارتباط با فضای غیرنظامی، مدیریت رویدادهای سایبری، تیم پاسخگویی، تجزیهوتحلیل فنی، به اشتراکگذاری شناسایی و هشدارها را ارائه دادیم.»
وی افزود: «ما بر همکاری و تبادل اطلاعات میان سازمانهای برابر با خودمان متمرکز هستیم؛ زیرا هرچه کمتر با بقیه در ارتباط باشیم، غیر فنیتر خواهیم بود. شناسایی حمله واناکرای، اولین کار این تیم ملی بود که به دلیل ارتباطات و همکاریهای ما در جهان، جزئیات شناختهشده را منتشر کرد.»
رئیس تیم پاسخگویی امنیت سایبری اسرائیل، همچنین گفت: «ما بر روی همکاری تیمهای پاسخگویی امنیت سایبری بهصورت موازی و برابر، بدون هیچ توافقی کار میکنیم، بهطور مثال اگر خدمات اسرائیل برای حملهای در خارج استفاده شود، ما قادر به از کار انداختن سیستمها در طی چند ساعت خواهیم بود.»
دو هفته پیش آلبرتو هاسون اعلام کرده بود که یک دکترین دفاع سایبری را در حوزه اسکادا و اینترنت به سازمانها ابلاغ کرده است. وی گفته بود که نمیتواند جلوی پیشرفت را بگیرد؛ زیرا همه به هم متصل هستند؛ مثلاً تلفنهای هوشمند در حوزه صنعتی جای میگیرند و از خانهها امکان کنترل و مشاهده وجود دارد.
هاسون در خاتمه صحبتهایش اظهار داشت: «هدف ما بهعنوان یک سازمان دفاعی، ادامه حفاظت و ترویج دیجیتالی شدن رفتار امنیتی است. در پایان، ما همه ملزم به ایجاد یک فرهنگ سایبری ملی و بالا بردن آگاهی در این زمینه هستیم.»
محورهای مهم این اجلاس
- اشتراکگذاری اطلاعات مربوط به تهدیدات سایبری
- ایجاد یک فرهنگ سایبری در حوزه رعایت نکات بهداشت سایبری در سطح ملی
- خطرات سامانههای کنترل صنعتی
- لزوم راهاندازی یک مرکز نوآوری برای تمرکز روی سامانههای اسکادا، سامانههای دولتی و خصوصی و ...
- حملات سایبری، هیچگاه به صفر نمیرسد، بلکه باید با ارتقای توانمندی آماده پاسخگویی باشیم. این پاسخگویی میتواند کاهش خطرات یا حتی حمله باشد.
بر اساس برخی گزارشها، مردمان رژیم صهیونیستی از یک حمله سایبری بیشتر از حمله داعش هراس دارند؛ به همین دلیل مسئله بیداری و آگاهی بخشی در حوزه امنیت سایبری در لایه عموم، برای اسراییل، اهمیت بسیاری دارد. بهعلاوه، شبکه آب اسراییل از موارد آسیبپذیر این رژیم بهحساب میآید؛ درنتیجه اسراییل به دنبال حفاظت از زیرساختهایی است که امنیت این شبکه را تأمین میکند.
کارشناسان بر این باورند که توسعه محصولات جدید و نوآورانه اغلب ازنظر امنیتی در معرض خطر قرار دارند. بر همین اساس بسیاری از کارمندان معتقدند تقاضا برای امنیت سایبری، به عملکرد محصول یا افزایش سرمایهگذاری در توسعه محصول آسیب رسانده است.