اجلاس اطلاعات و امنیت ملی آمریکا/ پروپاگاندا؛ داستانی بی پایان
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ متخصصان جامعه اطلاعاتی آمریکا معتقدند که با افزایش تسلط و آگاهی کشورها نسبت به قدرت بالای رسانه های اجتماعی و توسعه مقیاس بهره مندی آن ها از این فناوری، عملیات تاثیرگذاری خارجی، علیه ایالات متحده را به شکل چشمگیری افزایش خواهد داد. عملیات روسیه برای تاثیر گذاری در نتیجه انتخابات 2016 آمریکا، فقط بخش کوچکی از آن چه در حال وقوع است، به شمار می رود و دولت آمریکا باید خود را برای حملات گسترده تر در این حوزه، آماده کند.
محافظت از ایالات متحده در برابر عملیات نفوذ، مسئله بسیار حساس و پویایی محسوب می شود که یکی از موضوع های شاخص گفتگو در اجلاس اطلاعات و امنیت ملی 2018 آمریکا به شمار می رود. حساسیت این مسئله در تعیین سرنوشت کشورها، وجه حساس ماجرا است و طبیعت سیال رسانه های اجتماعی، سبب پویایی آن می شود.
آن چه متخصصان و مقامات بر سر آن تفاهم و توافق کامل دارند، لزوم مبارزه با این دست تهدیدات است؛ اما هنوز به راهکاری جامع و موثر برای دفع این قبیل عملیات، دست نیافته اند.
جو موروسکو (Joe Morosco)، معاون دفتر مدیر اطلاعات ملی ضد جاسوسی آمریکا (ONCIX)، زیر مجموعه دفتر رئیس اطلاعات ملی این کشور (ODNI)، در این اجلاس، با اشاره به تنها نبودن روسیه در نبرد برای تاثیرگذاری بر کشورها، از طریق رسانه های اجتماعی، گفت:
به عنوان مثال، چین برای پوشش عملیات نفوذ خود، میلیاردها دلار در رسانه های اجتماعی سرمایه گذاری می کند. این در حالی است که طیف وسیعی از بازیگران تازه نیز، در حال ورود به این عرصه هستند.
مدیر اطلاعات مرکز تحلیل و انعطاف پذیری سیستم های مالی (Financial Systemic Analysis and Resilience)، فرن مور (Fran Moore) نیز که از مهمانان نشست یاد شده بود، طی سخنرانی در این مورد، کشورهای علاقه مند به اجرای عملیات تاثیرگذاری را حکومت هایی اقتدارگرا دانست که در ابتدای امر، عملیات نفوذ را در برخورد با مردم خود آموخته اند.
رند والتزمن (Rand Waltzman)، محقق برجسته اندیشکده رند، معتقد است که مردم سراسر جهان، مستعد تاثیر پذیری از عملیات نفوذ هستند. وی با طرح ادعای سابقه تاریخی روسیه در انتشار اطلاعات غلط، مدعی شد که مسکو از دوران انقلاب بلشویکی، تا کنون، این روند را ادامه داده است و آن چه زمانی بسیاری دشوار و هزینه بر بوده، اکنون به لطف رسانه های اجتماعی، ارزان و آسان شده است.
والتزمن در ادامه متذکر شده که اگر حکومت بخواهد در مورد مقابله با این قبیل عملیات، به این نتیجه برسد، باید آن را به اطلاع مردم برساند. وی در ادامه مدعی شد که در حال حاضر، تنها بخشی از دولت که این کار را انجام می دهد، دونالد ترامپ با جریان سازی های توییتری خود است.
موروسکو در تکمیل سخنان ابتدایی خود، افزود که دفتر رئیس اطلاعات ملی آمریکا، در راستای شناسایی و درک بهتر تهدیدات، گام های موثری برای بهبود وضع همرسانی اطلاعات در داخل ایالات متحده، برداشته است. این نهاد همچنین همکاری خود با بخش خصوصی را نیزف بهبود بخشیده است.
مور نیز با ابراز امیدواری نسبت به تنظیم و استاندارد سازی دستورالعمل های لازم از سوی دولت، مدعی شد که در صورت عدم همکاری بخش خصوصی، اقدامات دولت چندان موثر واقع نخواهند شد.
در نهایت، بسیاری از متخصصان، خواستار اتخاذ مواضع مناسب علیه عملیات نفوذ کشورهای خارجی شدند.
موروسکو معتقد است که ایالات متحده باید با بهره گیری از حداکثر ابزار موجود در اختیار دولت، مانع فعالیت های اطلاعاتی غلط دشمنان این کشور شود.
والتزمن نیز، در پایان بحث خود، گفت:
علت ادامه رویکرد روسیه، انفعال و به عقب رانده نشدن از سوی دولت آمریکا است. اگر واکنش مناسبی به این عملیات نشان داده شود و مسکو از مواضع خود به عقب رانده شود، خواهید دید که چه اتفاقی می افتند.