about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

اجلاس «باکوتل 2017 آذربایجان»

در این اجلاس، رهبران تجاری، متخصصان ارتباطات و فناوری اطلاعات، شرکت می‌کنند همچنین وزیر ارتباطات کشورمان در اجلاس باکوتل (Bakutel 2017) که از پنجم تا هشتم دسامبر در آذربایجان برگزار شد، حضور یافت.

به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ اجلاس باکوتل از قدیمی‌ترین اجلاس‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات منطقه است که به مدت 23 سال، به‌صورت سالانه برگزار می‌شود. همچنین اجلاس فوق، محلی برای ارائه آخرین و مدرن‌ترین روش‌های ICT و بستری برای تبادل تجربه‌ها است. در این کنفرانس، 200 شرکت از 20 کشور مانند چین، فنلاند، فرانسه، سوئد، آمریکا، امارات، هلند و ترکیه حاضر بودند.


حضور استارت آپ‌های ایرانی

در بیست و سومین دوره اجلاس بین‌المللی فناوری اطلاعات و ارتباطات باکوتل که به مدت 3 روز برگزار شد، برخی استارت آپ‌های ایرانی، با شرکت در این اجلاس، به نمایش ظرفیت‌های خود پرداختند.
استارت آپ‌های ایرانی حاضر در این اجلاس:
کافه بازار
دیوار
زرین پال
تاکسی آنلاین قونقا
تله وبیون
مکتب خونه
آسان بار
شبکه اجتماعی لوک و بوک

در این اجلاس محمد حسینی، مدیر اجرایی آسان بار گفت: «شرکت وی اپلیکشین آنلاینی راه اندازه کرده که هدفش، تسهیل ارتباطات میان کشتیران‌ها و رانندگان است.»

در حوزه آموزش آنلاین نیز، مریم واحدی، یکی از مقامات شرکت ندای دانش همراه ایرانیان، آذربایجان را بازاری بکر برای پلتفرم‌های آموزشی، خواند و نسبت به همکاری با دانشگاه‌های این کشور همسایه، تمایل نشان داد. وی ادامه داد: «مکتب خونه، یکی از پلتفرم‌های آموزشی آنلاین است که با همکاری دانشگاه شریف، اجرا شده است. این پلتفرم امکان آموزش دوره‌هایی را که در دانشگاه برگزار می‌شود فراهم می‌کند.»

همچنین در حوزه رسانه نیز، شرکت سیما رایان شریف در مورد برنامه تله وبیون توضیح داد که قابلیت پخش زنده برنامه‌های تلویزیونی ایران را دارد.

از دیگر شرکت‌کنندگان ایرانی، محسن نوروزی، مدیر اجرایی شرکت روبان سبز فاخر ایرانیان بود که برنامه مطب ویزیت اشاره کرد که امکان اخذ نوبت با پزشکان را فراهم می‌کند.

از دیگر موارد نیز می‌توان به معرفی شبکه اجتماعی لوک و بوک، اشاره کرد که بستری برای خوانندگان کتاب و نویسندگان است.

امیر حقیقت، یکی از مسئولان کافه بازار در این اجلاس عنوان کرد 34 میلیون برنامه از کافه بازار نصب شده که 98 درصد آن‌ها، افراد ایرانی بوده‌اند.

علاوه بر این‌ها، اپراتورهای موبایلی، خدمات دهندگان اینترنت و توزیع‌کنندگان آن در آذربایجان نیز در اجلاس فوق حضور داشتند.

همکاری دوجانبه میان شرکت‌های فناوری و استارت آپ‌های ایرانی با آذربایجان، می‌تواند سبب تقویت نقش دو کشور در بسط تجارت و نوآوری شود. این موضوع، همان سیاستی است که وزارت ارتباطات ما در حال تلاش برای اجرای آن است.

حوزه‌هایی که ایران توانسته آن‌ها را وارد دنیای آنلاین کند و به بستری برای رشد و توسعه ICT تبدیل شده است موارد زیر هستند: حمل‌ونقل، آموزش، رسانه، پزشکی، نویسندگی و کتاب، بازار اپلیکیشن.
بر اساس گزارش کمیته مشتریان دولت آذربایجان، حجم تجارت میان ایران و آذربایجان، میان ژانویه تا اکتبر 2017، 200.9 میلیون دلار بود.

در کنفرانس فوق، وزیر ارتباطات، با مقاماتی همچون احمد ارسلان، وزیر حمل‌ونقل ترکیه و الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان برای تقویت همکاری ICT دیدار و گفتگو کرد. توسعه روابط استارت آپ‌های ایرانی در کشورهای همسایه می‌تواند موجب گسترش بازار فناوری اطلاعات و نفوذ ایران در بخش ICT کشورهای منطقه شود. از این منظر، این همکاری‌ها مزیت محسوب می‌شود.

 

همکاری برای انتقال ترافیک
محمد جواد آذری جهرمی، در کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و مخابرات در باکو اعلام کرد، ایران علاقه‌مند به همکاری با آذربایجان در حوزه‌های مختلف از جمله، فناوری اطلاعات و ارتباطات، انتقال ترافیک اینترنت از جنوب ایران به آذربایجان و سپس به روسیه است. بر اساس تفاهم‌نامه میان ایران و آذربایجان، قرار است دو کشور در حوزه امنیت سایبری، خدمات پستی و دولت الکترونیک همکاری کنند.
 

سخنرانان دیگر:


احمد ارسلان، وزیر حمل‌ونقل، نیروی دریایی و ارتباطات ترکیه، در این کنفرانس، با بیان اینکه کنفرانس باکوتل همه‌ساله در حال رشد است، افزود: «اگر سطح توسعه مخابرات و فناوری اطلاعات در ترکیه را با تعدادی از کشورها مقایسه کنید، می‌توان فهمید این بخش، در کشور ما، به چه اندازه پیشرفت کرده است. این بخش، یکی از سریع‌ترین قسمت‌هایی است که توسعه یافته است.»

هولینو ژائو، دبیر کل اتحادیه بین‌المللی مخابرات، در این اجلاس، ضمن تشکر از آذربایجان و روسیه، برای تضمین امنیت سایبری در سطح بین‌المللی، افزود حملات سایبری، همه افراد را تهدیدی می‌کند و قبل از هر چیز، امنیت سایبری، مهم است. وی با اشاره به اهمیت امنیت سایبری در میان موضوعات دیگر، اعلام کرد اتحادیه بین‌المللی مخابرات، در حال کار روی این مسئله است و از نقش آذربایجان و روسیه و سایر کشورها در این حوزه، تقدیر می‌کند.

اجلاس
اجلاس «باکوتل 2017 آذربایجان»
تازه ترین ها
تشکیل
1403/10/23 - 15:15- آسیا

تشکیل سازمان امنیت سایبری در ترکیه

ترکیه با هدف ارتقای امنیت سایبری ملی سازمان ریاست امنیت سایبری را تأسیس کرد.

دبی
1403/10/23 - 13:08- هوش مصنوعي

دبی میزبان رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی

دبی میزبان رویدادی برای رقابت برترین توسعه دهندگان بازی هوش مصنوعی در 23 ژانویه امسال خواهد بود.

تولید
1403/10/23 - 12:55- آمریکا

تولید تراشه‌های ۴ نانومتری در آمریکا

شرکت صنایع نیمه‌رسانا تایوان، تولید تراشه‌های ۴ نانومتری را در آریزونا آمریکا آغاز می‌کند.

مطالب مرتبط

در این بخش مطالبی که از نظر دسته بندی و تگ بندی مرتبط با محتوای جاری می باشند نمایش داده می‌شوند.