اتصال نیروهای سراسر جهان توسط فرماندهی عملیات ویژه آمریکا
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ فرماندهی عملیات ویژه آمریکا (SOCOM)، اعلام کرد قصد دارد گروههای کوچک اپراتورها را به تجهیزات هوشمند سربازان مجهز کند. این کار با هدف حفظ اتصال آنها در هر نقطهای از جهان با داراییهای اطلاعاتی است، حتی اگر مجبور باشند از شبکههای تلفن تجاری استفاده کنند.
فرماندهی عملیات ویژه میخواهد فناوریهای مختلفی مانند سامانههای تشخیص چهره را -که هماکنون به صورت تجاری موجود هستند- در اختیار اپراتورهای خود قرار دهد؛ به همین دلیل مقامات آن راهکاری را به منظور ادغام تجهیزات تجاری و دولتی با یکدیگر جستجو میکنند.
نیروی زمینی آمریکا هماکنون تجهیزات هوشمندی مانند «نت واریور» (Nett Warrior) را برای سربازان خود فراهم آورده است. نت واریور یک سامانه مبتنی بر تلفنهای هوشمند است که امکان دسترسی رهبران واحدهای کوچک به محتوای جمعآوری شده توسط پهپادها یا دیگر حسگرهای میدان نبرد را از طریق اتصال به شبکه تاکتیکی فراهم میآورد؛ اما سامانه جدید مورد بحث که «Hyper Enabled Operator system» نام دارد، برای واحدهایی مانند نیرویهای ویژه طراح شده است که به منظور توسعه دفاع داخلی یا انجام عملیات جنگی مدرن در مناطق دور افتاده با شرکای ملی همکاری میکنند.
لیزا سندرز (Lisa Sanders)، مدیر علوم و فناوری واحد نیرویهای عملیات ویژه، اکتساب، فناوری و لجستیک گفت:
هدف این است که اپراتورها قابلیتهای مشابهی را با تلفنهای هوشمند تجاری داخل آمریکا در اختیار افرادی قرار دهند که در دیگر نقاط جهان قرار دارند.
برنامه یاد شده به منظور ادغام فناوریهای ارتباطی و تحلیل دادهها موجود در یک سیستم تاکتیکی طراحی شده است. این بستر امکان جمعآوری و تجزیهوتحلیل اطلاعات میدان نبرد را با سرعت بیشتری فراهم آورده، به بهبود آگاهی موقعیتی و تصمیمی گیری کمک میکند.
سندرز شرح داد که تاکنون با استفاده از تجهیزات ارتباطات خارج از خط دید، فناوری مذکور در آپریل 2020 مورد ارزیابی قرار گرفته است.
با توجه به گزارشهای منتشر شده به نظر میرسد پروژه مذکور بر پایه طرح لغو شده تالوس (TALOS) فرماندهی عملیات ویژه به وجود آمده است. پروژه تالوس در سال 2013 راهاندازی شد و هدف آن ساخت لباسی مشابه زره «مرد آهنی» برای سربازان بود تا قابلیتهای آنها را در زمینههای مختلف بهبود بدهد؛ اما چند سال پس از آغاز تحقیقات لغو شد.