اتحاد خودروسازان به واسطه اینتل
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «techcrunch»؛ شرکت اینتل با برگزاری اجلاسی در طول نمایشگاه CES 2018 به معرفی محصولات خود و بررسی رویدادهای پیرامون حوزهی تراشههای رایانهای پرداخت.
مدتی قبل یک آسیبپذیری به نام «ملتدان و اسپکتر» (Meltdown and Spectre) شناسایی شد که طیف وسیعی از پردازندههای تولید شده را در رایانهها، تلفنهای هوشمند و ابزارهای قابلحمل تحت تأثیر قرار میداد.
برایان کرانیچ (Brian Krzanich)، مدیرعامل اینتل پیش از معرفی محصولات این شرکت نظر خود را نسبت به آسیبپذیری یاد شده مطرح کرد.
کرانیچ توضیح داد، حفظ امنیت کاربران در مرکز توجه آنها قرار دارد و تا هفتهی آینده با انتشار یک وصلهی امنیتی، بیش از 90 درصد پردازندههای این شرکت در برابر ملتدان ایمن خواهند شد.
وی توضیح نداد چرا در ماه نوامبر و درست پیش از عمومی شدن اطلاعات نقض امنیتی مذکور سهام خود را به فروش رسانده است. مقامات اینتل توضیح دادند این اقدام پیش از شناسایی مشکل مذکور برنامهریزی شده بود؛ اما عدهای نیز معتقدند کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا، به زودی تحقیق در این زمینه را آغاز خواهد کرد.
اینتل در اجلاس امسال، روی خودروسازان، ساخت و توسعهی سیستمهای خودروهای بی راننده تمرکز داشت. این شرکت با نمایش یک خودروی فورد روی صحنه، توضیح داد هماکنون 100 خودرو را به وسیلهی نقلیهی خودمختار تبدیل کرده است.
مدیرعامل اینتل اشاره کرد 2 میلیون عدد از محصولات بیامو، نیسان و فولکسواگن از فناوری «موبیلآی1 رِم» (REM2) استفاده میکنند تا نقشههای ساخته شده در سامانههای خود را بهبود بدهند.
شعبهی اینتل چین به منظور ساخت خودروهای بی رانندهی سطح 3، 4 و 5 با شرکتهای «SAIC» و «ناواینفو» (Navinfo) همکاری کرده و فناوری موبیلآل را نیز به کار خواهد گرفت. این اقدام به صورت انحصاری برای بازار چین صورت میگیرد.
دن گالوس (Dan Galves)، یکی از مقامات موبیلآی توضیح داد منظور اینتل از سامانهی سطح 2 پلاس، وسایل نقلیه نیمه خودمختاری هستند که از حسگرها و سامانههای مقرون به صرفهی موجود در بازار استفاده میکنند. تاکنون قراردادهای خودروهای سطح 2 پلاس و 3 با 11 خودروساز امضا کرده است که نشان میدهد 50 درصد از فعالان این صنعت در حال همکاری با یکدیگر هستند. این محصولات در سالهای 2018 و 2019 به بازار عرضه خواهند شد.
موبیلآی مدت کوتاهی بعد از پایان نمایشگاه CES با برگزاری نشستی جداگانه، از دستاوردهای خود رونمایی خواهد کرد و توضیحات بیشتری نسبت به خودروهای بی راننده ارائه میکند.
هوش مصنوعی یکی دیگر از زمینههایی است که اینتل در تجارت تراشههای خود روی آن متمرکز شده است. برای نمونه در دنیای مسابقات موتورسواری، گروه فراری آمریکای شمالی از پردازندههای «زئون» (Intel’s Xeon) و چارچوب «نئونتیام» (neonTM framework) برای تبدیل دیجیتالی به دیجیتالی محتوا، شناسایی اشیا و رویدادها و پخش زنده برای مخاطبان استفاده میکنند.
اینتل استودیوی جدیدی را به نام «پارامانت پیکچر» (Paramount Pictures) در لوسآنجلس با هدف ارائه محتوای سرگرمکننده تأسیس کرد. این شرکت روی محتوای صداسنجی با مقیاس بالا و شیوهی جدید داستانپردازی را در داخل و بیرون واقعیت مجازی تمرکز دارد.
اینتل همچنین اعلام کرد المپیک زمستانی 2018 به بزرگترین رویداد واقعیت مجازی تبدیل خواهد شد؛ زیرا 30 عدد از مسابقات آن در دنیای مجازی به صورت زنده پوشش داده میشود. این اقدام با همکاری شرکت «انبیسی» (NBC) صورت میگیرد.
اینتل تراشهی دیگری به نام «لویهی» (Loihi) را با تمرکز روی هوش مصنوعی معرفی کرد. لویهی نحوهی مشاهده، یادگیری و درک مغز را تقلید میکند. این تراشه در سال 2018 برای شرکای تحقیقاتی این شرکت ارسال میشود.
شرکت یاد شده تراشهی دیگری را نیز با نام «تانگل لیک» (Tangle Lake) را با تمرکز روی محاسبات کوانتومی معرفی کرد. تانگل لیک در مرحلهی آزمایشی قرار داشته و مجهز به 49 کیوبیت یا بیت کوانتومی (Qubit) است. نمونهای از این تراشه برای تحقیق و توسعهی بیشتر هماکنون در اختیار شرکت «کیوتک» (Qutech) قرار گرفته است.
1- موبیلآی نام یکی از شعبههای اینتل در اسرائیل است. فعالیت اصلی این شعبه ساخت سامانههای کمک رانندهی پیشرفته برای افزایش ایمنی سرنشینان است.
2- Mobileye’s Road Experience Management