ابداع روشی برای تولید انبوه روباتهایی در ابعاد یک سلول
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ سلول ها از کوچکترین ساختار های تشکیل دهنده بدن موجودات زنده هستند که ابعاد و اشکال مختلفی دارند و همانطور که میدانید به دلیل این اندازه کوچک نمیتوان آنها را با چشم غیرمسلح مشاهده کرد. اما آیا به این فکر کرده اید که ما این توانایی را خواهیم داشت که روزی بتوانیم سلول ها را و آن هم در تعداد بالا با همین ابعاد و خصوصیات بسازیم؟
به نظر پاسخ این سوال مثبت است و دانشمندان دانشگاه MIT به روشی دست یافته اند که با استفاده از آن میتوان سلول های منفرد رباتیک را در تیراژ بالا تولید کرد؛ سلول هایی که ما به آنها میگوییم چه کاری کنند و نه دست طبیعت آن ها را برای انجام کاری تولید کرده باشد.
این ربات های بسیار کوچک که تیم سازنده نام “Syncells” را برای آنها انتخاب کرده در واقع میتوانند برای مانیتورینگ شرایط درون مخازن نفت و گاز و یا برای جستجوی بیماریها به درون بدن بیماران و داخل رگ های خونی آنها فرستاده شوند. محققین اعلام کرده اند که در واقع کلید ساخت این سلولها در تعداد بالا در فرایند تقسیم طبیعی مواد شکننده ای است که در ابعاد اتمی در پوسته های سلول قرار دارند.
فرایند تولید این گروه شامل مستقیم کردن خطوط شکست برای تولید بسته های با ابعاد و شکل مشخص و ابعاد دلخواه با قابلیت پیش بینی است که درون آنها میتوان مدارات الکترونیکی و یا موادی را قرار داد که بتوانند اطلاعات را ذخیره کنند و به روش های موجود انتقال دهند. پروسه خلق این ساختارهای بسیار ریز“Autoperforation" یا به عبارتی سوراخ کردن خودکار نام گرفته است.
همچنین در این فرایند دانشمندان از یک ساختار دو بعدی گرافینی برای ساخت پوسته سلول ها استفاده کرده اند و یک لایه از ماده نیز روی سطح سلول قرار داده میشود سپس نقاط تشکیل شده با مواد پلیمری که عملکردی مانند قطعات الکترونیکی دارند با استفاده از روشی شبیه به پرینت لیزری به داخل سلول پرینت میشوند و سپس لایه گرافین دیگر نیز روی ساختار را میپوشاند. زمانی که لایه دوم گرافینی روی مدارات پرینت شده و زیر لایه بالایی قرار گرفت ستون های دایره ای سلول شکل میگیرند و پس از آن زمانی که پرده های گرافینی روی ستون ها قرار گرفتند لبه های با مقاومت بالا برای حفاظت از سلول تشکیل میشود.
در واقع دانشمندان با ساخت و ارائه این فرایند روش جدیدی را برای توسعه و ساخت در ابعاد میکرو و نانو ایجاد کرده اند که با استفاده از آنها میتوان ساختار های دستی را تا هزاران برابر کوچکتر از آنچه پیش از این بوده ایجاد کرد. استفاده و توسعه این فناوری که قابلیت بسیار مهم تولید انبوه را دارد میتواند در آینده منجر به ساخت ربات هایی شود که میتوانند به داخل بافت های سرطانی رفته و بدون آسیب زدن به بافت های سالم آنها را نابود کنند. البته همانطور که گفتیم به جز مصارف پزشکی میتوان در بسیاری زمینه های دیگر از ربات های میکروسکوپی استفاده کرد؛ روشهایی که میتوانند زندگی انسان ها را نجات داده و یا بهبود ببخشند.