آینده حملات سایبری چین
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ این یادداشت، به قلم آدام سگال، مدیر برنامه سیاست فضای سایبر و دیجیتال اندیشکده شورای روابط خارجی، نوشته شده است. در ذیل نکات مهم این مقاله را بیان میکنیم.
«ترکیب تهدیدات ناشی از تحریمهای آمریکا و همچنین اصلاحات داخلی ارتش خلق چین، ممکن است بهصورت موقت، موجب کاهش جاسوسی چین شده باشد. چین، عملیات هکری انجام میدهد؛ زیرا میخواهد اقتصاد خود را از تولیداتی که با تلاش بسیار صورت میگرفت، به سمت نوآوریها و فناوریها حرکت دهد. چین با این کار، رقبای خارجی را تضعیف میکند و بر ایدئولوژیهای آنها، غالب میشود. همچنین با منافع فنّاورانه بخش نظامی آمریکا در اقیانوس آرام، مقابله میکند.
برای چین، فضای سایبر، یک امر ضروری بهمنظور رشد اقتصادی است که موجب تقویت و پایداری حزب کمونیست آن و همچنین سبب ثبات داخلی و امنیت ملی میشود. فضای سایبر برای تمام منافع عالی اقتصادی و سیاسی این کشور، محوریت دارد.
این انگیزههای اساسی، هکرهای با پشتوانه دولت چین را ترغیب میکند تا اهداف ارزشمندی برای خود تنظیم کنند؛ زیرا دولتمردان چینی نمیخواهند به فناوریهای خارجی وابسته باشند.
هکرهای چینی به شرکتهای مختلف در آلمان، استرالیا، ژاپن، هند و انگلیس حمله میکنند تا اطلاعات آنها را به سرقت ببرند. همچنین آنها، عملیات اطلاعاتی و ضداطلاعاتی را هدایت میکنند.
برنامه ریزان دفاعی چین در حال آمادهسازی ارتش خلق این کشور برای جنگهای اطلاعاتی منطقهای هستند. این برنامه ریزان میخواهند بسترهای تسلیحاتی آمریکا را بفهمند و تخریب کنند. واحدهای 61938 و 61486- که زیر نظر ارتش خلق چین هستند- اطلاعاتی را از برنامههای تسلیحاتی پنتاگون مانند سامانههای موشکی پاتریوت، کشتیهای جنگی نیروی دریایی و جتهای F-35 و F-22 را سرقت کردهاند.
اگر کشمکشها بر سر تایوان و دریای چین جنوبی، شروع شود، ارتش خلق چین قصد دارد ارتباطات، حملونقل، اطلاعات و سامانههای شناسایی را مختل کند؛ به همین دلیل هکرها، این شبکهها را در رصد خود گرفتهاند. بهعلاوه رهبران چینی میخواهند این نکته را به آمریکا گوشزد کنند که هرگونه درگیری با این کشور، بهصورت منطقهای باقی نمیماند و ارتش چین به شبکههای بانکی، انرژی و سایر زیرساختهای حیاتی آمریکا نفوذ خواهد کرد و سرنخی هم از حملات خود باقی میگذارد تا به آمریکا هشدار دهد که در برابر حمله، ایمن نیست.
با توجه به راهبردهای طولانیمدت چین درباره نوآوری در عرصه فناوری، ثبات داخلی و امنیت ملی، هکرهای چینی ممکن است تاکتیکها و سازمان خود را تغییر دهند، اما همچنان بر سر همان اهداف خود باقی میمانند. ایجاد نیروهای حمایتی راهبردی در چین با قصد متمرکز کردن سایبر و نیروهای جنگ اطلاعاتی، سبب هماهنگی میان گروههای هکری مختلف خواهد شد.
ادامه ادعای حاکمیت این کشور بر دریایی چین جنوبی به این معناست که شبکههای بخش نظامی آمریکا و متحدان منطقهای آن، بهعنوان اولویتهای چین، باقی میماند. درحالیکه شرکتهای فناوری چینی در حال رشد هستند، جاسوسی سایبری برای اهداف اقتصادی، محدودتر و متناسبتر با فناوریهای خاصی، صورت خواهد گرفت. چین مانند روسیه معتقد است درگیری روسها با آمریکاییها، یک مسابقه ایدئولوژیکی است؛ طرفین تلاش میکنند تا فضای اطلاعاتی را با راههای محدودتری، شکل دهند.»