آموزش امنیت سایبری خودکار به ماهواره ها
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ پژوهشگران آزمایشگاههای ملی سندیا (Sandia National Laboratories)، به تازگی کمپینی 7 ساله را به منظور توسعه علوم، فناوری و معماری موردنیاز برای سامانههای حفاظت خودمختار ماهوارهها راهاندازی کردهاند.
کمپین یاد شده «STARCS» نام داشته و شامل دهها پروژه تحقیق و توسعه آزمایشگاهی در 3 حوزهی حیاتی میشوند که در زیر ذکر شدهاند:
• سختافزار دفاع در برابر تهدیدات: توسعه فناوریهایی که از پردازندهها، مدارها و سامانههای ماهواره در برابر حملات محافظت میکند.
• تحلیلهای شناختی یا الگوریتمهای نرمافزاری که به سرعت و به شکل مستقل تهدیدات را شناسایی و با آنها مقابله میکنند.
• محافظ حسگرها که بهعنوان سپری در برابر آسیبها از آنها حفاظت میکند.
جف مرسیر (Jeff Mercier)، یکی از مدیران ارشد کمپین یاد شده گفت:
ساندیا از سابقهای طولانی و موفق در صنعت سامانههای فضایی برخوردار است. ما باید مطمئن شویم که تجهیزات ما در برابر تهدیدات فضایی نوظهور نجات پیدا میکنند.
با توجه به گزارش آژانس اطلاعات دفاعی (DIA)، هماکنون کشورها و کسبوکارها بیشتری نسب به گذشته، در ساخت ماهواره، پرتاب آنها به فضا، اکتشافات این حوزه و پرواز فضایی انسانها هم کار میکنند؛ زیرا موانع فنی و هزینههای آن به سرعت در حال کاهش است؛ اما به صورت همزمان چندین دولت هستند که با اقدامات خود تواناییهای دیگران در این حوزه را با تهدیدات مواجه میکنند.
ماهوارهها را به روشهای بیشماری میتوان تهدید کرد. برای مثال میتوان به واسطه حمله موشکی، لیزری یا سایبری، عملکرد آن را اختلال مواجه کرد.
ساندیا تاکنون 12 آزمایشگاه و پروژه مرتبط با کمپین یاد شده را راهاندازی کرده است و این انتظار وجود دارد تا همهی آنها تا سال 2027 به نتیجه برسند.