آمریکا-انگلیس؛ امضای توافق نامه امنیت سایبر
باراک اوباما و دیوید کامرون بر تقویت همکاریهای مشترک فی مابین در مقابله با تهدیدات سایبری تاکید کردند. این توافق شامل ایجاد یک واحد مشترک امنیت سایبری با همکاری سازمانهای مجری قانون و نهادهای اطلاعاتی و جاسوسی است.
مبارزه با افراط گرایی همواره از موضوعاتی است که دو طرف خود را پیشگام آن معرفی میکنند. این بار نیز دو طرف تلاش کردند چنین تصویری را به رسانهها نشان دهند؛ کامرون از اوباما خواست شرکتهای آمریکایی نظیر گوگل و فیس بوک در متوقف ساختن افراط گرایی مشارکت هر چه بیشتری داشته باشند. کامرون به رسانهها گفت معتقد است امثال کسانی که در قتل عام پاریس شرکت داشتند، نباید بتوانند در محیطهای خصوصی با یکدیگر گفتگو کنند. او خواستار این حق برای سرویسهای جاسوسی و نهادهایی مثل پلیس شد تا آنها بتوانند بر محیطهای رمز نگاری شده و پیام های خصوصی نظیر اسنپچت (Snapchat) و واتزاپ (WhatsApp) نظارت داشته باشند.
اوباما نیز بر این نکته تاکید کرد که عدم دسترسی پلیس و نهادهای جاسوسی بر ارتباطات برای جلوگیری از حملات تروریستی یک مشکل بزرگ است و گفت: "من برای پیدا کردن یک راهکار این موضوع را با شرکتها درمیان گذاشتهام". البته اوباما به این موضوع نیز اشاره کرد که رسانهها و اینترنت اصلی ترین راه ارتباط تروریستها با یکدیگر هستند و ما باید قوانینی را که برای شنود ارتباطات استفاده میکردیم، به روز کنیم.
در این گفت و گوها، هر دو طرف بر ایجاد یک تعادل بین نیازهای امنیتی و آزادی های مدنی تاکید کردند. لازم به ذکر است که پیشنهادات آنها، انتقاد گروههای آزادی بیان و حریم خصوصی در فضای اینترنت را در پی داشته است.
کامرون گفت: "من فکر نمیکنم که هیچ کدام از طرفین در تلاش برای نگارش یک دکترین جدید دفاعی باشند و ما به دنبال ایجاد یک در پشتی و راه مخفی نیستیم، بلکه ما خواستار ایجاد یک راهکار شفاف و علنی در بستر قانون، برای حفظ امنیت کشورمان هستیم."
با توجه به بیانیه کاخ سفید، واحد امنیت سایبری جدید باعث همکاریهای بیشتر و عمیق تر در زمینه تبادل اطلاعات بین NSA و GCHQ میشود. این بیانیه همچنین بر این نکته تاکید دارد که هر دو طرف مذاکرات، افزایش تلاشها در جهت رسیدن به امنیت سایبر زیرساختهای حیاتی را خواستارند. افزایش تبادلات علمی و فرصتهای تحقیقاتی بین انگلستان و آمریکا نیز از دیگر وجوه این مذاکرات بوده است که این موضوع، افزایش همکاریهای مضاعف بین دانشگاه امآیتی و کمبریج را نیز شامل میشود.
همچنین مقرر گردید تا بانکهای لندن و نیویورک یک حمله بزرگ سایبری را بر علیه سامانههای رایانهای خود طراحی کنند. این حمله بخشی از رزمایشهای مشترک سایبری بین این دو کشور خواهد بود. کامرون درباره این توافقات گفت: "تهدیدات جدید بر علیه صنعت ما، باعث شد تا ما همکاریهایمان با آمریکا را به این سطح بی سابقه برسانیم."
تصویب قوانین جدید در رابطه با اشتراک گذاری اطلاعات حملات هکری از جمله دیگر موضوعات این مذاکرات بوده است. موضوعی که کامرون بر آن تاکید داشت عدم رمز نگاری مکالمات توسط شرکتهایی چون اپل، فیس بوک و گوگل است. گفته میشود اپل در گوشیهای جدید خود، قابلیتی را قرار داده است تا مکالمات به طور خودکار رمزنگاری شده و به راحتی قابل شنود نباشند.