آمریکا استبداد خود را به حوزه هوش مصنوعی میکشاند
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا ضمن تکرار هشدارها علیه روسیه در مورد حملات سایبری، بهتازگی مدعی شد ایالاتمتحده به دنبال قوانین جهانی در مورد چگونگی جلوگیری از سوءاستفاده از هوش مصنوعی خواهد بود.
این دیپلمات ارشد آمریکایی در نشستی درباره فناوریهای نوظهور، بدون اشاره به سوءاستفادههای آمریکا از هوش مصنوعی در سرکوب مردم خود مدعی شد:
تعداد زیادی از کشورهای مستبد ازجمله چین از اینترنت و فناوریهای نوین برای مهار مخالفتها و اعمال کنترلهای بیشتر استفاده میکنند؛ بنابراین جهان در یک نقطه اوج است و انتخاب ما بین دو گزینه، صرفنظر کردن از اینترنت یا افزایش مبارزات، گزینه افزایش مبارزات خواهد بود.
وی در ادامه ادعاهای یکجانبه خود گفت:
ما از اصول یک اینترنت باز، ایمن، قابلاعتماد و قابل تعامل در کل طیف مشارکت خود دفاع خواهیم کرد. از توافقنامههای تجاری گرفته تا حاکمیت در سختافزارها.
این اظهارات پسازآن منعکس شد که مقامات آمریکایی از افزایش حملات سایبری از خاک روسیه به این کشور ابراز نگرانی کردند، گرچه هنوز میزان ربط این حملات با دولت روسیه برای مقامات آمریکایی مبهم است.
اخیراً بایدن در تماسی تلفنی از همتای روس خود خواسته در برابر حملات سایبری اقدامی کند وگرنه آمریکا این کار را خواهد کرد. بلینکن نیز در این نشست صحبتهای بایدن را تکرار کرد و گفت:
پیام ما واضح است کشورهای میزبان مجرمان سایبری، مسئول اقدام علیه این مجرمان هستند در غیر این صورت ما این اقدام را انجام خواهیم داد.
بلینکن همچنین مدعی شد:
آمریکا با استفاده از اهرمهای دیپلماتیک و امنیتی، اقدامات مشابهی را در حوزه هوش مصنوعی و سایر فناوریهای نوظهور اعمال خواهد کرد.
وی ضمن مسئولیتپذیر جلوه دادن آمریکا در جوامع بینالملل گفت:
اگر قرار است از این اقدامات بهعنوان بخشی از دفاع ملی ما استفاده شود، ما میخواهیم دنیا هم درک مشترکی از این مسئولیتپذیری داشته باشد. درست به همان روشی که قوانین استفاده از سلاحهای معمولی و هستهای را تدوین کردیم. بهاینترتیب ما خطر گسترش حوادث را کاهش میدهیم و از تشدید یا حوادث ناخواسته جلوگیری میکنیم.
وزیر امور خارجه آمریکا در انتها خاطرنشان کرد:
در مورد چگونگی تمرکز بهتر وزارت امور خارجه در حوزه فناوری به من دستورالعملهایی دادهشده و مصمم هستم تواناییهای قوی در دیپلماسی سایبری و فناوری را در اختیار جانشین خود قرار دهم.
برخی کارشناسان معتقدند آمریکایی که نمیتواند حقوق شهروندان خود در دنیای حقیقی را تأمین کند چگونه میخواهد قوانین حوزه هوش مصنوعی آنهم در سطح بینالملل را تدوین کند؟
به نظر میرسد آمریکا بیشتر به دنبال گسترش نفوذ و جاسوسیهای خود از طریق هوش مصنوعی در دنیا است.