آمریکایی های لاتین، بیشترین قربانی کلاهبرداری های آنلاین
به گزارش کارگروه حملات سایبری خبرگزاری سایبربان، گابریلا باتالا وقتی متوجه شد که از اینستاگرام اخراج شده است، زیاد درباره علت آن فکر نکرد؛ تا اینکه روز بعد متوجه شد حسابش با پستهایی هیجانانگیز که سرمایهگذاریهای ارزهای دیجیتال با بازده بالا را تبلیغ میکردند، پر شده است.
این وکیل ۲۷ ساله اهل ریودوژانیرو برای بازیابی حساب خود مجبور شد ۲۰۰ رئال (معادل ۴۰ دلار) را به مشاوری که در یوتیوب پیدا کرده بود بپردازد، مردی که به گفته او میتوانست خودش کلاهبردار باشد.
او گفت:
دو روز طول کشید تا حسابم را بازیابی کنم و استرس زیادی داشتم.
باتالها تنها نیست. بر اساس دادههای سالنامه امنیت عمومی برزیل که ماه گذشته منتشر شد، کلاهبرداریهای آنلاین در برزیل سال گذشته 65 درصد افزایش یافته و به بیش از 200 هزار مورد رسیده است.
شرکت امنیت سایبری تنیبل (Tenable) میگوید که در سرتاسر آمریکای لاتین، کلاهبرداریها و حملات سایبری آنلاین در بیشترین میزان در طول تاریخ قرار دارند و مشکلی فوری برای منطقه ایجاد کرده اند.
کارشناسان می گویند، پیشرفت اخیر آمریکای لاتین در زمینه فناوری، فرصت های جدیدی را برای کلاهبرداری ایجاد کرده است، زیرا وقوع بیماری کرونا، به گرایش به سمت بانکداری تلفن همراه و خرید با استفاده از سیستم های پرداخت مانند پی آی اکس (PIX) در برزیل دامن زده است.
این منطقه به طور فزاینده ای آنلاین است.
در سال 2022، 77.9 درصد از جمعیت آمریکای لاتین و کارائیب از اینترنت استفاده می کردند که این میزان در سال قبل از آن 74.8 درصد و بالاتر از نرخ جهانی 66.3 درصدی بود.
طبق گزارش شرکت امنیت سایبری کسپرسکی، نزدیک به نیمی از کاربران اینترنت آمریکای لاتین به طور متوسط روزی شش ساعت را در رسانه های اجتماعی سپری می کنند.
کری-آن بارت، متخصص امنیت سایبری در سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) گفت:
اتکای فزاینده به فناوری جدید، حملات مکرر را برای مجرمان سایبری آسانتر کرده است.
بارت گفت که تهدیدها به طور فزاینده پیچیده و پرهزینه هستند و سالانه میلیاردها هزینه برای منطقه به همراه دارد.
به عنوان مثال، در پرو، طبق گفته دادستانی کل، یک گروه با جا زدن خود به عنوان یک بانک و با وب سایت جعلی، از یک شرکت ساختمانی بیش از 62 هزار دلار کلاهبرداری کرده است.
طبق گزارش رسانه ها، در مکزیک، کلاهبرداران با پیشنهادهای شغلی جعلی از طریق پیام متنی، قربانیان ناآگاه را هدف قرار داده اند تا قربانیان را به اشتراک گذاری داده های شخصی حساس ترغیب کنند.
کلودیو مارتینلی، مدیر عامل آمریکای لاتین برای کسپرسکی، گفت:
آمریکای لاتین یک هدف اولویتدار است، زیرا جمعیت بسیار مرتبطی با این موضوع دارد، به این معنی که آنها همیشه در معرض خطر هستند.
نهادها و دولت ها نیز نسبت به سایر نقاط جهان آسیب پذیرتر هستند.
در رتبه بندی 93 کشور در زمینه خطرات تهدیدات سایبری که توسط نرم افزار پیشگیری از تقلب سئون (SEON) تهیه شده است، 9 کشور از 10 کشور آمریکای لاتین در نیمه آخر قرار گرفتند.
سه کشور آمریکای لاتین، هندوراس، نیکاراگوئه و ونزوئلا، در میان 10 کشور با بالاترین خطرات تهدیدات سایبری دیده می شوند.
تنیبل گفت که در عین حال، این منطقه بالاترین سهم داده های محافظت نشده را در جهان در سال 2022 داشته است، که شرکت ها را در برابر تهدیداتی مانند باج افزار آسیب پذیر می کند، نوعی حمله که کامپیوتر را قفل می کند و سپس برای عدم انتشار داده های آن، درخواست پول می کند.
باج افزار مسئول شش حمله از هر 10 حمله در سال 2022 بوده است، از جمله حمله هکرهای روسی به وزارت دارایی کاستاریکا که 10 میلیون دلار درخواست کردند.
مارکوس سیمپلیسیو، استاد متخصص در امنیت سایبری در دانشگاه سائوپائولو، گفت که توانایی آمریکای لاتین برای محافظت در برابر حملات آینده به دلیل فقدان مقررات و تحقیقات قضایی ناتوان است.
وی گفت:
جرایم مجازی هیچ تفاوتی با جرایم فیزیکی ندارند. تا زمانی که از این جرایم سود بدست می آید و احتمال مجازات کمی وجود داشته باشد، ادامه خواهند داشت.