about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

نتایج دو نظرسنجی که اخیرا منتشر شده، نشان می‌دهد آمریکایی‌ها اکنون پبش از هر زمان دیگری از حملات سایبری بیشتر از تهدیدات دیگر مانند تغییرات آب و هوایی یا حملات هسته‌ای می‌ترسند.

به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان به نقل از د هبل، دو نظرسنجی که به تازگی انجام شده، نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها اکنون حمله سایبری را بزرگترین تهدیدی که این کشور با آن مواجه است می‌بینند. دو موسسه گالوپ و مرکز تحقیقاتی پیو این تحقیقات را انجام داده اند و نتایج این دو نظرسنجی نشان می‌دهد ترس‌های سایبری بیش از نگرانی در مورد تغییرات آب و هوایی، مهاجرت، تروریسم یا سلاح‌های هسته‌ای است.

اکثر آمریکایی‌ها به سختی می‌توانند از یک اقدام تروریستی سایبری در سال‌های اخیر نام ببرند که جان آمریکایی‌ها را گرفت یا کشور را در هرج و مرج اقتصادی فرو برد. برخی از کارشناسان دلیل این ترس را انتشار روزافزون گزارش‌ها درباره تهدیدات سایبری در اخبار روزانه عنوان می‌کنند که باعث شده آمریکایی‌ها از حمله‌ای که احتمالا در راه است، بترسند.

اسکات وایت، مدیر برنامه امنیت سایبری در دانشگاه جورج واشنگتن در همین زمینه می‌گوید: ما می‌دانیم که همه گروه‌های تروریستی، متخصصان جوان حوزه رایانه را جذب می‌کنند و این نگرانی در میان آمریکایی‌ها وجود دارد که از کشوری دیگر علیه آمریکا یک حمله سایبری انجام شود.

در نظرسنجی گالوپ که ماه گذشته منتشر شد ۸۴ درصد از پاسخ دهندگان، تروریسم سایبری را یک تهدید حیاتی عنوان کردند و به آن رتبه‌ای بالاتر از هر ترس و نگرانی دیگری همچون تروریسم بین‌المللی، گرم شدن کره زمین، درگیری بین روسیه و اوکراین و برنامه هسته‌ای ایران داده بودند.

در نظرسنجی پیو که در ژوئن گذشته منتشر شد، ۷۱ درصد از آمریکایی‌ها حملات سایبری از کشور‌های دیگر را به عنوان یک تهدید بزرگ ارزیابی کردند و آن‌ها را بالاتر از قدرت و نفوذ چین یا روسیه، گرم شدن کره زمین و بیماری‌های عفونی قرار دادند. (برخلاف گالوپ، گزارش پیو به طور مشخص به تهدیدات هسته‌ای اشاره نکرده است.)

از نظر طرفداران دو حزب دموکرات و جمهوری خواه در آمریکا، ترس از حمله سایبری، یکی از بالاترین نگرانی‌ها است. در نظرسنجی گالوپ، جمهوری خواهان برنامه هسته‌ای ایران را کمی بیشتر از تروریسم سایبری به عنوان یک تهدید حیاتی ارزیابی کردند. در مقابل، اما دموکرات‌ها کمتر نگران ایران و بیشتر نگران گرمایش زمین بودند. با این حال، پاسخ دهندگان از هر دو طرف، به یک میزان درباره تروریسم سایبری نگران بودند.

جیمز لوئیس، معاون ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی درباره این ترس ملی می‌گوید: مردم از تکنولوژی می‌ترسند، زیرا آن را درک نمی‌کنند و برای آنها، دانش مرتبط با دنیای دیجیتال یک چیز جدید است.

تنها دلیل وقوع این ترس ملی نمی‌تواند بی‌اطلاعی از دانش دنیای دیجیتال باشد؛ بویژه آنکه در سال‌های اخیر بار‌ها شبکه‌های ملی آمریکا توسط هکر‌هایی که عمدتا تحت مدیریت ایران یا روسیه کار می‌کردند، تهدید شده است. از جمله حمله به شبکه‌های رایانه‌ای وزارت دادگستری و امور خارجه ایالات متحده همچنین ناسا در سال ۲۰۲۰ میلادی که بعد‌ها گفته شد عامل آن روسیه بوده یا تلاش هکر‌های ایرانی در سال ۲۰۱۳ میلادی برای به دست آوردن کنترل سد بومن (Bowman Dam) در خارج از نیویورک.

کارشناسان سایبری می‌گویند که به خطر انداختن یک وب سایت دولتی یا فلج کردن شبکه یک شرکت برق یک موضوع است و از بین بردن شبکه‌های کامپیوتری آمریکا به طور کلی چیز دیگری است.

خارج از آمریکا و در جریان حمله روسیه به اوکراین، زیرساخت‌های اوکراین و همچنین سایت‌های دولتی در این کشور چندین بار هدف حملات سایبری از سوی هکر‌های روسی قرار گرفتند و کی‌یف در کنار جنگ میدانی در فضای مجازی هم در حال مبارزه با روس هاست.

به همین دلیل کارشناسان این سطح از نگرانی در بین آمریکایی‌ها را چندان بیهوده نمی‌دانند.

ریچارد دمیلو، استاد دانشکده امنیت سایبری و حریم خصوصی جورجیا تک با اشاره به این موضوع که برخلاف تصور عمومی، حملات سایبری تنها شبکه‌ها را از کار نمی‌اندازد بلکه می‌تواند واقعا منجر به مرگ و میر شوند، می‌گوید: مثلا زمانی که مراکز درمانی یا شبکه‌های بیمارستانی هدف قرار می‌گیرند، در مقابل برای فعال کردن آنها، درخواست دریافت پول می‌شود. غافل از اینکه در همین فاصله، تاخیری که در مراقبت از بیماران بستری بوجود می‌آید، منجر به مرگ آن‌ها می‌شود.

او به افزایش حملات باج‌افزاری در مراکز پزشکی در طول همه‌گیری کرونا اشاره کرده که هکر‌ها شبکه‌های بیمارستانی را هک کرده و برای باز کردن قفل آن‌ها پول طلب می‌کنند.

در کنار حملات سایبری مثل متوقف کردن یا از مدار خارج کردن یک شبکه ملی، چالشی دیگری به نام جاسوسی سایبری نیز وجود دارد که عمدتا شرکت‌های فعال در موضوعات حساس همچنین سازمان‌های دولتی را هدف قرار می‌دهد. ریچارد دومیلو می‌گوید: کشور‌هایی همچون ایران، کره شمالی، چین و روسیه هزینه‌های سنگینی را صرف انجام چنین حملاتی می‌کنند.

برخی از کارشناسان سایبری معتقدند با تمرکز زدایی اساسی از اینترنت می‌توان آن را به هدفی دشوار برای حملات سایبری تبدیل کرد و آسیب زدن به شبکه‌های ملی مثل خطوط لوله گاز را تقریبا غیرممکن کرد. اما برای بسیاری آمریکایی‌ها مهمترین ترس این است که تروریست‌های سایبری روزی یک نیروگاه هسته‌ای را منفجر یا دروازه‌های یک سد را باز کنند.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا هم امنیت سایبری را محور استراتژی امنیت ملی قرار داده و دولتش سرمایه‌گذاری گسترده‌ای خصوصا در بخش جلوگیری از حملات باج‌افزار به شهروندان عادی همچنین حملات سایبری به سیستم‌های بهداشتی، مؤسسات مالی و زیرساخت‌های حیاتی انجام داده است.  

لوئیس گفت: این دولت بیش از دولت‌های قبل، کار‌هایی را برای بهبود امنیت سایبری انجام داده است. هدف‌های کلیدی وجود دارد که باید از آن‌ها مطمئن شویم.  

همین اقدامات هم باعث شده که به تایید کارشناسان، در حال حاضر میزان آسیب پذیری آمریکا در این بخش در مقایسه با چند سال گذشته، کمتر شود.

جهان با خطرات زیادی فراتر از حملات سایبری روبرو است. یکی جنگ هسته‌ای است. نگرانی‌های هسته‌ای در هفته‌های پس از حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ افزایش یافت.  

تازه ترین ها
تحریم
1403/10/24 - 09:28- سایرفناوری ها

تحریم کاربران ایرانی توسط گوگل؛ صدای پای ترامپ می‌آید

ابتدا گوگل اقدام به مسدود کردن حساب کاربران ایرانی در گوگل آنالیتیکس کرد و حالا سایت ایسوس هم به IP ایران اجازه دسترسی نمی‌دهد.

واتس‌اپ به‌زودی به قابلیت ساخت چت‌بات هوش مصنوعی سفارشی مجهز می‌شود

واتس‌اپ درحال آزمایش قابلیت ساخت چت‌بات‌های هوش مصنوعی شخصی‌سازی‌شده برای کاربران است.

اینستاگرام،
1403/10/24 - 09:20- فیس بوک

اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک قطع می‌شوند؟

صفحات و کانال‌های بسیاری با انتشار یک متن مدعی شده‌اند که بر اساس اطلاعیه شرکت متا نرم افزارهای اینستاگرام، واتساپ و فیسبوک به زودی دچار قطعی سراسری می شوند!