آماده نشدن دکترین سایبری امریکا و کمتحملی جمهوریخواهان
به گزارش واحد بینالملل سایبربان؛ دن کوتس، (Dan Coats)، رئیس سازمان ادارهکننده اطلاعات ملی امریکا میگوید عملیات تهاجم سایبری امریکا در جایگاه مناسبی قرار ندارد. کوتس در جلسه استماع کمیته اطلاعات سنا اظهار داشته است که رودی جولیانی، مشاور سایبری کاخ سفید و شهردار سابق نیویورک، در حال کار بر روی دکترین سایبری امریکاست. وی جزئیات بیشتری از این دکترین ارائه نکرد.
سناتور جمهوریخواه اوکلاهما که ظاهرا صبرش از آماده نشدن سند سایبری سر آمده، از کوتس پرسید اگر دکترین سایبری امریکا تا سال بعد هم آماده نشد، تکلیف چیست و مسئولیت با کیست؟ کوتس پاسخ داد: «همان طور که میدانید، رئیسجمهور این وظیفه را به جولیانی، شهردار سابق نیویورک سپرده است. راستش را بخواهید، تعداد مسائلی که با آن سروکار داریم آن قدر زیاد است که نمیتوانیم به همه آنها برسیم.»
دکترین سایبری قرار است حدود و ثغور دخالت را تعیین کند و طبق آن، امریکا بتواند به تهاجم سایبری که ظاهرا اغلب هدف آن قرار میگیرد، پاسخ دهد. ایده تهیه این دکترین، نخستین بار زمانی شکل گرفت که در جریان رقابتهای انتخاباتی 2016، حرف از هک انتخابات بر سر زبانها افتاد.
رودی جولیانی نخستین بار در دهه نود میلادی با اقدامات مثبتی که به عنوان شهردار نیویورک برای کاهش جرم در این شهر انجام داد، به شهرت رسید. او پس از ترک ساختمان شهرداری، همچنان در حزب جمهوریخواه به فعالیت خود ادامه داد و در سال 2008 کاندیدای ریاست جمهوری شد. در کارزار انتخابات ریاست جمهوری 2016، او جزو حامیان قسمخورده دونالد ترامپ بود و با پیروزی ترامپ، به سمت مشاور سایبری دولت جدید منصوب شد. ترامپ هنگام معرفی جولیانی به این سمت، اعلام کرد که جولیانی از تخصص خود، برای حل مسائل امنیت سایبری در بخش خصوصی استفاده خواهد کرد.
اگرچه جولیانی به عنوان رئیس جهانی امنیت سایبری و مدیریت بحران شرکت گرینبرگ تراریگ (Greenberg Traurig)، فقط یک سال سابقه کار در حوزه امنیت سایبری را دارد، اما تخصص وی در زمینه امور حقوقی، دههها در چند شرکت حقوقی برتر امریکا مورد استفاده قرار گرفته است.
قبلا برای توجیه منطقی پدیده عملیات سایبری در یک چارچوب حقوقی، تلاشهایی صورت گرفته بود. دستورالعمل تالین 2 در ابتدای سال 2017 ارائه شد و هدف آن این بود که پارامترهای حقوقی در معرض حمله سایبری بودن و پارامترهای حقوقی پاسخ به این حملات را در اختیار قانونگذاران و دولتمردان قرار دهد.
نظرات کوتس پس از آن بیان میشود که شواهد زیادی مبنی بر وجود رشتهای از تهدیدات سایبری علیه امریکا آشکار شده است. سازمان ادارهکننده اطلاعات ملی، بیانیه مکتوب خود خطاب به کمیته اطلاعات سنا را این طور شروع کرده بود: «مهارت دشمنان ما در بهکارگیری فضای سایبر برای پیشبرد منافع خود و تهدید کردن منافع ما روز به روز افزایش مییابد و علیرغم پیشرفتهایی که در حوزه دفاع سایبری داریم، تقریبا کلیه اطلاعات، شبکههای اطلاعاتی و سامانههای مربوط برای سالها در معرض خطر خواهند بود.»