آماده سازی هند برای جنگ سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ به تازگی گزارشی منتشر شده است که نشان میدهد ارتش هند در حال آمادهسازی برای برگزاری یک رزمایش امنیت سایبری بسیار عظیم است. این اقدام احتمالاً اولین گام هند بهمنظور ایجاد فرماندهی سایبری یکپارچه بهحساب میآید.
با توجه حمله تروریستی صورت گرفته به شهر پولوما هند و اقدامات تلافیجویانه صورت گرفته در پاکستان طی چند ماه گذشته، به نظر میرسد هر 2 دسته جنگافزارهای قدیمی و مدرن تا زمانی نامشخص کنار گذاشته نخواهند شد؛ اما درک نکردن ظرفیت بالقوه و چالشهای حملات سایبری به هر دو صورت دفاعی و تهاجمی یک اشتباه بزرگ محسوب میشود. این گونه به نظر میرسد که چین قصد دارد عقبماندگی خود را در حوزه یاد شده نسبت به چین، روسیه و آمریکا جبران کند.
در حقیقت نبرد سایبری میتواند یک کشور را حتی پیش از ورود به جنگ فلج کند. مهاجمان میتوانند شبکههای تلفن همراه و فیبر نوری را از کار بیندازند، پرواز خطوط هوایی را غیرممکن سازند، همهی تراکنشهای مالی را دستکاری کنند یا حتی به خونریزی بانکها منجر شوند. هکرها قابلیت از کار انداختن زیرساختهای حیاتی مانند شبکهی برق، آب و پمپهای سوخت را دارند. به علاوه یک حملهی سایبری گسترده و هدفمند ممکن است حتی کشور بزرگی مانند هند را چندین عصر به عقب بازگرداند.
سرورهای شرکت «Air India» هند در اواخر آوریل 2019 به طور کامل از دسترس خاموش شد و بیش از صد پرواز لغو شدند. این مسئله باعث شد سیستم مهاجرت هند از کار افتاده و هزاران مسافر سرگردان شوند. با توجه به این واقعه میتوان تصور کرد که اگر یک تلاش مشترک برای حمله به سامانههای یک کشور صورت بگیرد، چه اتفاقی رخ خواهد داد.
در گزارش مذکور آمده است هند باید آمادگی مقابله با حملات سایبری سنگینی که از سوی کشورهای دشمن انجام میگیرد را داشته باشد. این اقدامات میتوانند یک جنگ اعلام نشده در نظر گرفته شوند. اغلب حملات سایبری و عملیات مقابله با آن در یک زمان انجام میگیرند.
تنها سامانههای نظامی و مدنی نیستند که تحت حملات سایبری قرار میگیرند؛ بلکه تخریب یا دستکاری داده ممکن است روی شرکتهای تجاری خصوصی هند که از اهمیت بالایی برخوردار هستند نیز تأثیر بگذارند. هدف قرار دادن اینگونه شرکتها میتواند به سرعت ثروت و ذخایر مالی را از بین برده، یک جنگ اقتصادی ویرانگر راه بیندازد. پیامدهای این رویداد در شاخصهای بازار بورس فاجعه آفرین است.
بسیاری از شرکتهای بزرگ و مؤسسات مالی دارای متخصصان امنیت سایبری خود هستند روی تحقیق و توسعه در این حوزه سرمایهگذاری میکنند. ارتش هند باید با این مراکز همکاری کند و شبکهای یکپارچه به وجود آورد.
هند باید از تخصصهای فناوری اطلاعات خود به منظور جذب و حفظ متخصصان بهره بگیرد و با همپیمانهای خود مانند استرالیا، آمریکا و اسرائیل همکاری نزدیکی داشته باشد.