آلودگی وبگاههای وردپرس و جوملا
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛ وبسایتهایی که بر مبنای جوملا و وردپرس (دو سیستم مدیریت محتوای محبوب اینترنتی) ساختهشدهاند، شدیداً درخطر هک شدن قرار داشته و ممکن است بدافزارها و باج افزارهای مختلفی را به کاربران خود منتقل کنند.
مهاجمان سایبری با استفاده از رخنههای موجود در پلاگینها، تمها و افزونههای وردپرس و جوملا قادرند باج افزار Shade و دیگر انواع بدافزارها را پنهان کرده و بازدیدکنندگان را به دریافت آنها ترغیب کنند.
به گزارش محققان کمپانی امنیتی Zscaler هکرها با استفاده از یک مسیر مخفی در پروتکل HTTPS، که معمولاً توسط مالک وبسایت برای اثبات هویت و حق مالکیت دامنه به نهادهای قانونی استفاده میشود، بدافزارهای خود را از دید مدیران وبسایت پنهان کرده و از طریق صفحات پربازدید، سیستمهای کاربران را آلوده میکنند.
در میان بدافزارها باج افزار Shade بیشترین آمار حضور را به خود اختصاص داده است.
پژوهشگران در هفتههای اخیر شاهد جهش نمودارهای مربوط به بدافزارهای موجود در مسیر پنهان پروتکل HTTPS بودهاند که در میان آنها، باج افزار Shade بیشترین آمار حضور را به خود اختصاص داده بود. البته در صورت هوشیار بودن کاربر، آلوده شدن سیستم به بدافزار ممکن نیست؛ چراکه کاربر باید ابتدا روی لینکهای آلوده کلیک کرده، فایل زیپ را دانلود نموده و سپس با باز کردن فایل جاوا اسکریپت موجود در آن، باج افزار را دریافت کند.
لازم به ذکر است که تاکنون بیش از 500 وبسایت که توسط هکرها مورد سوءاستفاده قرارگرفتهاند شناساییشده و بیش از چند هزار تلاش برای انتقال باج افزار، نمایش محتوای آلوده و ارائه لینکهای فیشینگ نیز گزارششده است.
گفتنی است وبسایتهای آلوده از وردپرس نسخه 4.8.9 تا 5.1.1 استفاده کرده و معمولاً تمهای CMS تاریخ گذشته یا نرمافزارهای سمت سرور آنها دلیل اصلی وجود رخنههای امنیتی بودهاند.