آلمان، پیشگام در امنیت سایبری اروپا
مقامات این دو شرکت با انتشار بیانیه مشترکی اعلام داشتند که هدف آنها از امضای این تفاهمنامه، ارائه خدمات جدید امنیت سایبری جهت تجزیه و تحلیل حملات هکری، و سپس ارائه اقدامات متقابل برای مبارزه با اینگونه حملات است.
ارائه این خدمات که قرار است در سراسر قاره اروپا، و به ویژه در آلمان به اجرا درآید، نگرانی رو به رشد مقامات امنیتی قاره سبز در مورد جاسوسی آنلاین و حفاظت از داده های مشتریان را نشان میدهد.
نگرانی در مورد امنیت آنلاین از زمانی به خود شدت گرفت که ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی ایالات متحده با افشاگریهای خود نشان داد که شبکههای نظارتی NSA به همراه همتای بریتانیایی خود (GCHQ)، به جاسوسی از مقامات بلند مرتبه کشورهای مختلف میپردازند، به خصوص شنود تلفنهای شخصی آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، که سر و صداهای زیادی را به دنبال داشت و عامل اصلی تنش میان دو کشور آلمان و ایالات متحده شده است.
به طور همزمان، گروههای فناوری زیادی در سطح جهان حاضر شدهاند تا سرمایه گذاری کلانی را برای مبارزه با سازمانهای جاسوسی آمریکا و بریتانیا به انجام برسانند. در ماه ژوئیه، شرکت مخابراتی آلمان موسوم به Deutsche Telekom که مرکز داده آن در Biere واقع شده است، دست به چنین اقدامی زده است.
از ماه گذشته، دولت آلمان تصمیم گرفته است تا با توسعه یک سیستم امنیت سایبری با نام "هشدار دهنده زود هنگام" (early warning)، در تشخیص حملات اینترنتی، قبل از راه اندازی آنها اقدامات لازم را انجام دهد.
در ماه اکتبر نیز شرکت آمازون اعلام داشت که مراکز داده خود را برای اولین بار در آلمان راه اندازی خواهد کرد و به شرکت های بزرگ این امکان را می دهد تا خدمات اینترنتی و نگهداری امن دادهها در این کشور را به اجرا در آورند. این حرکت فرصتی مناسب برای شرکتهای اروپایی محسوب می شود که قصد دارند اطلاعات خود را بر روی سرورهایی درون اتحادیه اروپا نگهداری نمایند.
بر اساس قرارداد منعقد شده بین شرکت امنیتی FireEye و شرکت مخابراتی آلمان، FireEye موظف است "خدمات دفاع سایبری پیشرفته ای" را برای این شرکت آلمانی فراهم آورد. لازم به ذکر است که این دو شرکت هیچ خبری را در مورد شرایط مالی این سرمایه گذاری منتشر نکردهاند.