آسیبپذیرترین کشورهای آفریقایی در برابر تهدیدات سایبری در سال 2023
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ نقض امنیت آنلاین به عنوان یک نگرانی مبرم برای مشاغل در سراسر آفریقا ظاهر شده است. مجرمان سایبری از تاکتیکهایی مانند حملات باجافزاری و نشت دادهها استفاده میکنند که خطرات قابلتوجهی را برای سازمانها و ذینفعان آنها ایجاد میکند.
در تلاش برای روشن کردن این موضوع، «SEON»، یک شرکت مشهور امنیت سایبری، یک رتبهبندی جامع براساس دادههای 3 منبع معتبر جمعآوری کرده است : شاخص امنیت سایبری ملی (NCSI)، شاخص جهانی امنیت سایبری (GCI) و شاخص افشای امنیت سایبری (CEI). سئون با ادغام این اطلاعات، کشورهایی را با بالاترین سطح خطر برای کاربران اینترنت شناسایی کرده است.
شایعترین جرایم سایبری در آفریقا
به گفته کسپرسکی (Kaspersky)، یک شرکت پیشرو در امنیت سایبری، اعلام کرد که کارشناسان در 3 ماهه اول سال 2023 شاهد افزایش حملات درب پشتی و جاسوسافزار در آفریقای جنوبی، با 106 هزار تلاش ثبت شده هشدار دهنده، بودند.
نیجریه نیز با 46 هزار حمله تجربه مشابهی داشت. در عین حال، کنیا با هجوم مهمتری مواجه شد، با حملات جاسوسافزاری به رقم خیرهکننده 143 هزار رسید، در حالیکه اکسپلویتها به عنوان نوع حمله غالب ظاهر شدند و 177 هزار حادثه را با موفقیت مسدود کردند.
تحقیقات کسپرسکی همچنین یک تهدید رو به رشد را برجسته کرده است : ظهور ماشینهای زامبی. این دستگاههای متصل به هم، از سیستمهای قدیمی و فراموششده تا دستگاههای اینترنت اشیا، تجهیزات شبکه، چاپگرها، دوربینها و حتی دستگاههای قهوهسازی، برای ایجاد باتنتها مهار میشوند. تنها در آفریقای جنوبی، حدود 1.6 میلیون دستگاه زامبی در سال تا به امروز شناسایی شده، در حالیکه کنیا 300 هزار دستگاه از این نوع را ثبت کرده است.
کشورهای آفریقایی با بالاترین خطر سایبری
در مقابل، برخی کشورهای آفریقایی تدابیر ناکافی در برابر جرایم سایبری را نشان و آنها را به شدت در معرض حملات قرار میدهند. این کشورها قوانین ضعیف یا غیرقانونی برای مبارزه با تهدیدات سایبری دارند و در نتیجه معاملات حساس را در معرض خطر جدی قرار میدهند. فهرست زیر 13 کشور آفریقایی را با کمترین امتیاز کلی امنیت سایبری در سطح جهان نشان داده است :