about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

نیروی هوایی آمریکا قصد دارد به زودی نسل جدیدی از ماهواره‌ها به منظور آزمایش تصویربرداری و ارتباطات، در مدار لئو قرار دهد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ نیروی هوایی آمریکا به تازگی اعلام کرد در اواسط سال 2020، دو ماهواره «روگ کیوب‌ست» (Rogue CubeSat) از ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) به فضا ارسال و در مدار لئو (LEO) قرار خواهند گرفت. این کار به منظور آزمایش حسگرهای مادون‌قرمز با امواج کوتاه (SWIR) صورت می‌گیرد که توانایی مشاهده از داخل دود، مه و ابر را داشته می‌توانند به پردازش تصویر بپردازند.

یکی از مقامات نیروی هوایی گفت:

داده‌های ارائه شده به نیروی هوایی به تحقیقات و بررسی کاربردهای بالقوه‌ی احتمالی توانایی کمک خواهد کرد. همچنین چشم‌اندازی را به منظور استفاده از داده‌هایی که از مدار لئو جمع‌آوری شده فراهم می‌آورد که به الگوریتم‌های پردازشی موجود ارائه می‌شوند.

با توجه به گزارش مرکز توسعه سامانه‌های موشکی و فضایی نیروی هوایی آمریکا، دو ماهواره یاد شده از حسگرهای نور مرئی، مادون‌قرمز و ارتباطات لیزری سرعت‌بالا با ایستگاه‌های زمینی بهره می‌برند. آزمایش مذکور به طور خاص به بررسی طرح اثبات مفهومی (proof of concept) می‌پردازد که بیان می‌کند می‌توان از توانایی‌های یاد شده در مأموریت‌های آینده بهره گرفت.

حسگرهای مادون قرمز با امواج کوتاه در تمام طول شبانه‌روز می‌توانند حتی از میان دود، مه و ابر فعالیت خود را ادامه دهند. این ابزارها توانایی شناسایی و تفکیک انواع گازها و مواد شیمیایی موجود را در سطح زمین ارائه می‌دهند. برای مثال کاربر می‌تواند چوب را از پلاستیک تشخیص بدهد. به علاوه امکان تشخیص پرتوهای لیزری نامرئی را نیز دارند.

حسگرهای مذکور بر پایه ایندیوم گالیوم آرسنید (InGaAS)، توسعه می‌یابد که به خنک‌کننده کرایوژنیک‌ یا فوق‌سریع (cryogenic cooling)، نیاز ندارند. این ویژگی باعث شده است تا از ابعاد و وزن نمونه‌ی نهایی به شدت کاسته شود.

تعدادی از کاربردهای نظامی و تجاری احتمالی حسگرهای یاد شده شامل توسعه «SWIR LIDAR» برای وسایل نقلیه خودمختار، تصویربرداری از زمین، تقویت دوربین‌های مداربسته، ارتباطات از راه دور و سامانه سلاح هدایت‌پذیر می‌شود. تعدادی از شرکت‌های ارائه‌دهنده خدمات تصویربرداری ماهواره‌ای تجاری مانند ماکسار (Maxar Technologies) هم‌اکنون از این فناوری بهره می‌برند.

ماهواره‌های یاد شده روگ آلفا و بتا نام داشته، توسط «Aerospace Corporation» ساخته شده‌اند. این ماهواره‌ها، کیوب‌ست‌های 3 بخشی هستند. سخت‌افزارهایی ماژولار که ابعاد هرکدام از آن‌ها تنها به بزرگی یک جعبه کفش است. این ابزارها در تاریخ 2 نوامبر، توسط نورثروپ گرومن (Northrop Grumman) به ایستگاه بین‌المللی فضایی ارسال شدند.

ماهواره‌های یاد شده در اوایل سال میلادی بعد در مدار 500 کیلومتری از سطح زمین قرار خواهند گرفت تا مدت یک سال به صورت آزمایش فعالیت کنند. این سخت‌افزارها پس از 2 یا 3 سال از مدار خود خارج شده و وارد جو زمین می‌شوند.

یکی دیگر از اهداف پروژه مذکور، ایجاد روش‌های تحقیق و توسعه سریع‌تر و بهینه‌تر است. آلفا و بتا در راستای همین رویکرد به وجود آمدند؛ بنابراین به جای این که ده‌ها میلیون دلار روی توسعه و پرتاب ماهواره‌ها به صورت سنتی هزینه شود، با مبالغ بسیار کمتر و در زمانی بسیار سریع‌تر می‌تواند به تجهیزات موردنیاز دست پیدا کرد.

ساخت و آزمایش ماهواره‌های یاد شده 16 ماه به طول انجامید و ارسال آن به فضا در هجدهمین ماه انجام گرفت. این در حالی است که این اقدام در گذشته 7 یا 8 سال زمان نیاز داشت.

تازه ترین ها
استفاده
1403/10/24 - 09:15- هوش مصنوعي

استفاده رژیم صهیونیستی از "هوش مصنوعی" برای کشتار در غزه

سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی، ماجرای استفاده رژیم صهیونیستی از فناوری برای کشتار را تشریح کرد و خواستار ورود مجامع بین المللی برای توقف این کشتارها شد.

تسهیل
1403/10/24 - 09:12- سایرفناوری ها

تسهیل کار برای متخصصان قضایی؛ «بازسازی مجازی صحنه جرم» با فناوری واقعیت مجازی امکان پذیر شد

صحنه جرم بر اساس نقشه محل وقوع جرم با نرم افزار طراحی شده در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی و بهره گیری از تصاویر ۳۶۰ درجه مسطح در عرض چند دقیقه به صورت مجازی بازسازی می شود.

تأثیر
1403/10/24 - 09:03- جرم سایبری

تأثیر سرقت داده از شرکت اسکولاستیک بر 4.2 میلیون نفر

یک هکر به شبکه ناشر آموزشی مشهور آمریکایی، اسکولاستیک، نفوذ کرده و اطلاعات تماس و آدرس بیش از 4.2 میلیون مشتری را سرقت کرده است.