آزمایش فنی قایقهای خودران در آمستردام
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ پس از ظهور خودروهای بهاصطلاح خودران اینک نوبت به تحقیق و توسعه قایقهای خودران رسیده و گویا مسئولان پایتخت کشور هلند بیشتر از همه به استفاده از وسایل نقلیه خودران آبی علاقه دارند، با کلیک همراه باشید. اینطور که از خبرها برمیآید، در آینده قایقهای خودران نقش مهمی را در حملونقل آبی بازی خواهند کرد؛ به گزارش رسانه The Verge در شهر آمستردام برنامهای ۵ ساله بهمنظور آزمایش فنی قایقهای خودران فعالیت خود را آغاز کرد.
در این برنامه آزمایشی موسسه AMS که مسئولیت بهینهسازی حملونقل شهر آمستردام را بر عهده دارد با دانشگاه MIT، دانشگاه صنعتی Delft و دانشگاه تحقیقاتی Wageningen همکاری میکند، نهادهای دولتی مربوطه بودجهای معادل ۲۷ میلیون دلار را به این پروژه که Roboat نام دارد اختصاص دادهاند و قرار است موسسه AMS با همکاری دانشگاههای مذکور تا سال ۲۰۱۷ نمونههایی آزمایشی از این نوع قایقها را به کانالهای آبی شهر آمستردام بی اندازند.
آمستردام بیش از ۱۰۰ کیلومتر کانال آبی را در خورد جایداده و با توجه به اینکه یکچهارم پایتخت کشور هلند با آب پوشیده شده بدیهی است که کانالهای آبی همچون شبکهای در سرتاسر شهر وجود داشته باشند، درنتیجه قرار است تا قایقهای خودران این شهر در طیف وسیعی از کاربردها مورداستفاده قرار بگیرند.
کارلو رتی از موسسه فناوری ماساچوستس دراینباره میگوید: علاوه بر قایقهای خودران، یکی از برنامههای تحقیقاتی آینده ما تولید زیرساختهایی قابل جابجایی و معلق بر روی آب همچون پل و اسکله است که در عرض چند ساعت بتوان آنها را بر پا و یا جمع کرد.
یکی دیگر از مهمترین اهداف پروژه Roboat پیدا کردن راهی برای کمک وسایل نقلیه آبی خودران به بحث سلامت شهروندان است، دانشمندان قصد دارند تا با فرستادن زیردریاییهایی کوچک و خودران به داخل شبکه فاضلاب آمستردام روی مقدار توسعه بیماریها در این شهر تحقیقاتی را انجام دهند، دانشگاه MIT قرار است تا راجع به نصب سنسورهایی در شبکه فاضلاب با مسئولین پایتخت کشور هلند همکاری های علمی و تحقیقاتی وسیعی را آغاز کند.
پدیده گرم شدن کره زمین، جذر و مد شدید و تغییر در سطح آب دریاها ازجمله مهمترین عواملی هستند که در مرحله اول باعث ایجاد پروژه Roboat شدند.
Arjan van Timmeren مدیر علمی موسسه AMS میگوید: ۸۰ درصد از تجارت جهانی از راهآب انجام میشود، علاوه بر این ۶۰ درصد از جمعیت کره زمین در جوار دریاها و اقیانوسهای زندگی میکنند، پس توسعه وسایل نقلیه آبی و زیرساختهای معلق بر روی آب ازجمله مهمترین نیازها در آینده زندگی شهروندی خواهد بود، وی همکاری دوجانبه دانشگاه MIT واقع در شهر بوستون آمریکا و موسسه AMS آمستردام را امری اتفاقی نمیداند، بوستون یکی از کلیدی ترین شهر های آمریکا و همواره تحت تأثیر جذر و مدهای ناگهانی و تغییر در سطح آب اقیانوس است، سال ۲۰۱۴ میلادی بود که صحبتهایی از تغییر کلی زیرساختهای موجود این شهر به میان آمد تا نهایتاً بوستون نیز ظاهری شبیه به وضعیت فعلی آمستردام پیدا کند.