«کسپرسکی» دیگر امنیت ندارد
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان؛مرکز ملی امنیت اطلاعات انگلستان راهکاری جدید برای استفاده وزارتخانههای مختلف این کشور از آنتیویروسهایی خارجی نظیر کسپرسکی ارائه نمود.
«سیاران مارتین» رییس مرکز ملی امنیت اطلاعات انگلستان یا NCSC، نامهای به رؤسای وزارتخانههای انگلستان فرستاد که طی آن گفته بود:
«نیازمندیم که در استفاده از محصولاتی [آنتی ویروسهایی] خارجی که میتواند صدماتی جدی به شبکههای اطلاعاتی وارد کنند یا اطلاعات حساس و باارزشی را استخراج نمایند، هوشیار باشیم.»
او به روسیه با عنوان یکی از کشورهایی که قادر به ایجاد تهدیدهای امنیتی است اشاره نمود چرا که به باور وی این کشور از اطلاعات سایبری استفاده حکومتی و سیاسی میکند. مارتین معتقد است از آنجاییکه نمایندگان دولتی انگستان اطلاعاتی دارند که دسترسی روسیه به آنها میتواند منجر به تهدیداتی جدی علیه امنیت ملی این کشور شود، آنتی ویروسهای روسی نباید بکار برده شوند.درحالیکه سیستمهایی که اطلاعات رسمی دارند هم نباید از نرمافزارهای روسی استفاده کنند، هشدار اساسی این مسئول متوجه سیستمهایی است که اطلاعات طبقه بندی شده «محرمانه یا بالاتر» را در خود دارند.
همچنین مارتین از مذاکرات انجام شده با آزمایشگاه کسپرسکی خبر میدهد. پیروی این مذاکرات قرار است تا شاخصهایی قابل بازبینی برای مستقلسازی سیستمها تعریف شود که از آن طریق بتوان از عدم دسترسی دولت روسیه به اطلاعات انگلستان اطمینان خاطر حاصل نمود.
«ایان لوی» مدیر فنی مرکز ملی امنیت اطلاعات این کشور در بلاگ خود توضیح داد که در حالیکه دسترسی خارجی، تهدیدی برای حفظ اطلاعات ملی انگستان بهشمار میرود اما این مسئله، بحث سادهای نیست و در بسیاری مواقع ممکن است سیستمها به وسیله مشکلاتی جزئی دچار ریسکهای قابل اجتنابی شوند. از این مشکلات جزئی میتوان به مدیریت شبکه محدود، به روز نبودن نرمافزار و همچنین مدیریت اعتبار ضعیف اشاره نمود. وی رسماً اشاره نمود که تقریباً هیچ یک از پایگاههای مرکزی دولت انگلستان از آنتیویروسهای کسپرسکی استفاده نمیکنند و بهجز مقادیر ناچیزی، هیچ پروندهی بخصوصی برای گزارش به افکار عمومی وجود ندارد.
این راهکارهای جدید دنبالهروی نگرانیهای دولت آمریکاست که درباره استفاده مراکز دولتی این کشور از نرمافزارهای کسپرسکی بهوجود آمده بود.
در مهرماه امسال، وال استریت ژورنال گزارش داده بود که نمایندگان روس بهوسیله نرمافزار، اطلاعات طبقهبندی شدهای از آژانس امنیت ملی بدست آوردند. این درحالیست که خردادماه رؤسای شش آژانس اطلاعاتی بزرگ به کمیتهی اطلاعات سنا گفته بودند که در استفاده از نرمافزارهای نصب شده بر روی رایانههای خود نگرانی امنیتی دارند.