۲ سناریوی آمریکا برای تحریم سایبری ایران
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ سردار غلامرضا جلالی در همایش نکوداشت هفته پدافند غیرعامل با بیان اینکه افق جدیدی از ارتشهای نظامی در فضای سایبری به وجود آمده و حوزه فناوری اطلاعات را از بخشی فرعی به حوزهای اصلی تبدیل کرده است، اظهار کرد: آمریکاییها در این حوزه فرمانده فضای سایبری منصوب کردهاند.
وی با اشاره به زمانی که قرار بود وزارت ارتباطات با راه ادغام شود، گفت: اگر این ادغام صورت میگرفت شاید 50 سال به عقب برمیگشتیم لذا نامهنگاریهایی را با شورای نگهبان برای جلوگیری از این کار انجام دادیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه پدافندیترین طرح وزارت ارتباطات شبکه ملی اطلاعات است، تصریح کرد: آمریکاییها برنامههای سایبری را برای نفوذ به زیرساختهای کشور تحت دو سناریو تدارک دیده بودند. اولین برنامه برای زمانی بود که مذاکرات 5+1 به نتیجه نرسد و دیگری اینکه اگر ایران با رژیم صهیونیستی دچار نزاع شوند.
وی خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات میتواند نقش ارزشمندی در دفاع از سرمایههای سایبری کشور داشته باشد و نقش آن بهاندازهای است که میتواند وزارت دفاع سایبری کشور نام گیرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه نیازمند زیرساخت ویژهای در حوزه ارتباطی هستیم که فراتر از زیرساختهای حیاتی کشور از منظر زیرساختهای موردبحث در مباحث پدافندی است، گفت: باید برنامه مدون و استراتژی مشخصی در زمینه زیرساخت سایبری داشته باشیم که اهمیت بالایی دارد.
وی افزود: امروز در فضایی قرار داریم که مهاجرت از بحث سنتی به مدرنیته مطرح است و لذا در چنین شرایطی ممکن است نتوانیم موقعیت را دقیق لمس کنیم و لذا باید از خودرویی که سوار بر آن هستیم پایین بیاییم و موقعیت کنونیمان را از بیرون نظارهگر باشیم.
جلالی خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت نقش اساسی در توسعه سایبری کشور دارند که کاملاً حاکمیتی است و لذا میتوانند نقش ارزشمندی در دفاع از سرمایههای سایبری کشور ایفا کنند.
وی خاطرنشان کرد: البته باید این را هم در نظر داشت که هرچقدر اهمیت یک موضوع بالا میرود، سطح تهدید هم بالطبع ارتقا مییابد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با اشاره به اینکه وقتی زیرساختهای ما IP base شود رویکردمان هم در زمینه استراتژیهای سایبری میتواند ترکیبی گردد، گفت: آمریکاییها چند وقتی است در این فضا چنگ و دندان نشان میدهند. میگویند شبکههای مختلف زیرساختی وابسته به سایبر را لایهلایه کرده و برای هرکدام طرحریزی ویژهای دارند.
وی ادامه داد: لذا به نظر میرسد اساسیترین کار در این حوزه تقویت سطح کارکردی شبکه ملی اطلاعات باشد.
او خاطرنشان کرد: نگاه به شبکه ملی اطلاعات بهعنوان نظام دفاعی است هرچند هرکدام از بخشهای کشور ممکن است انتظاراتی از آن داشته باشند که باید پاسخگو باشد.
جلالی با اشاره به اینکه فضای سایبری مانند اقیانوس است که برای در امان ماندن از سونامیهای احتمالی آنکه موجب تخریب زیرساختها میشود، باید راهکار داشت گفت: یکی از راهکار داشتن دریا در این اقیانوس است که حفاظتهای بیشتری بر آن اعمالشده و قابلیت مدیریت است و اندازهای قابل حفاظتتر از فضای آزاد است.