یازده سپتامبر سایبری در راه است
به گزارش کارگروه امنیت سایبربان به نقل از اسپوتنیک نیوز؛ از ابهامات بی شمار و سوالات بی پاسخ درباره یازده سپتامبر که بگذریم، 9/11 یا یازدهم سپتامبر یادآور روزی دردناک و تلخ برای مردم آمریکا است زیرا در آن روز برخورد هواپیمای مسافربری با برج های دوقلوی نیویورک موجب تخریب این برج ها شد و در پی آن صد ها نفر از مرد آمریکا کشته شدند. کارشناسان امنیت سایبری در آمریکا ابزار نگرانی کرده و هشدارهایی درباره وقوع حمله سایبری به گستردگی و تلخی یازده سپتامبر را متذکر شده اند.
از این رو لارس هیلز (Lars Hilse) که مشاور استراتژی دیجیتالی و کارشناس تروریسم سایبری است در گفتگویی درباره گسترش جنایات و تروریسم آنلاین و همچنین سرقت ارز های دیجیتالی (cryptocurrency) صحبت کرده است.
این کارشناس اعلام کرده است که یازده سپتامبر سایبری در مقیاس های کوچکتر رخ داده است، به عنوان مثال حملات سایبری به شبکه تلویزیونی «TV5Monde» فرانسه که در سال 2015 رخ داد یا در مارس 2015 حملات سایبری توسط گروه هکری داعش اتفاق افتاد و در پی آن 11 ماهواره مربوط به ایستگاه های تلویزیون از دسترس خارج شد، این گروه تحت عنوان خلیفه سایبری یا خلافت سایبری نامگذاری فعالیت می کند.
با پیچیدگی روزافزون سیستم های کامپیوتری و اتصال آنها به زیرساخت های حیاتی مانند آب، برق و ... احتمال وقوع حمله سایبری در این حوزه ها دور از ذهن نیست.
لارس هیلز ادامه داد که با وجود آسیب پذیری های گسترده در زیرساخت های حیاتی؛ حمله سایبری به آنها و ساقط کردنشان کار هوشمندانه ای از سوی مهاجمان تلقی خواهد شد.
لارس هیلز در بخش دیگر از صحبت هایش درباره ارز های دیجیتالی یا ارز های رمزنگاری شده اظهار نظر کرد.
وی ادامه داد که گسترش ارز های دیجیتالی امری اجتناب ناپذیر است و این موضوع درحال توسعه در حوزه پولی و بانکی کشور ها است. اما این بستر بر پایه اینترنت فعالیت می کند و نیازمند فضای سالم و ایمن است.
به طور کلی اینترنت با امنیت بالا بستری مناسب برای تمامی کار ها است.
این کارشناس اظهار کرد که به نظر من تنها مشکلی که در زمینه هک وجود دارد مشکل ردیابی هکرها است و تنها صنعت بیمه می تواند با پشتیبانی از مشاغل مختلف به مقابله با خطرات موجود بپردازد به عبارتی دیگر این بیمه ها هستند که می توانند خطرات و مشکلات احتمالی را جبران کنند.
در اینجا تنها موضعی که بسیار پیچیده است موضوع ارز های دیجیتالی بوده که محبوب ترین آنها بیت کوین (Bitcoin) است. و همانند کودکی به سرعت رشد کرده و بخش اعظمی از مبادلات دیجیتالی را به خود اختصاص داده است و اکثریت مردم از آن استفاده می کنند و اقبال عمومی نسبت به بیت کوین افزایش چشمگیری پیدا کرده است.
این کار شناس ادامه داد که ما شاهد حملات سایبری در حوزه ارز های دیجیتالی هستیم که برخی از آنها موفق و گروهی دیگر ناموفق بوده اند. از طرفی همان طوری که برای بسیاری از پول ها نمونه های تقلبی وجود دارد مردم نسبت به ارزهای دیجیتالی جعلی و سرقت آنها حساسیت بیشتری دارند اما جای امیدواری وجود دارد که این ارزها بر بستر بلاک چین کار کرده و این بستر از ایمنی بسیار بالایی برخوردار است.