about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

یادآوری خاطرات در واقعیت مجازی

پژوهشگران دانشگاه مریلند اعلام کردند، به یادآوری خاطرات با کمک واقعیت مجازی به شیوه ای بهتر صورت می گیرد.

به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ به نقل از «techxplore»؛ فناوری واقعیت مجازی به سرعت در حال پیشرفت است و هم اکنون در زمینه های بسیاری مانند بازی های ویدئویی، آموزش دانش آموزان، جراحان و سربازان و مصارف پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد.

دانشگاه مریلند مدتی قبل تحقیقاتی را در زمینه ی به کارگیری واقعیت مجازی و تاثیر آن در حوزه های آموزشی آغاز کرد. بر اساس نتایج به دست آمده توسط پژوهشگران، این فناوری می‌تواند روند یادگیری را بهبود بدهد. به علاوه مطالبی که در این بستر فراگرفته می شوند، بهتر در ذهن افراد مانده، به یاد آورده می شود.

محققان در تحقیقات خود از مفهومی به نام «قصر حافظه» (memory palace) استفاده کردند. در این شیوه افراد برای هر اطلاعاتی یک مکان فیزیکی خیالی مانند یک شهر کامل را در نظر گرفته و در زمان مورد نیاز به سادگی آن را فراخوانی می کنند. به گفته ی این افرد روش مذکور عملکردی مشابه با رمزنگاری داشته روند سازماندهی خاطرات و اطلاعات در حافظه بهبود می دهد.

اریک کروکوس (Eric Krokos)، دانشجوی دکترای علوم رایانه مریلند گفت:

انسان ها همواره از روش های بصری مانند نقاشی های قار و متن چاپی برای به خاطر سپاری بهتر اطلاعات استفاده می کنند. ما قصد داشتیم بررسی کنیم آیا واقعی مجازی گام بستر بعدی و پیشرفته ی در این زمینه به حساب می آید یا خیر.

دانشمندان برای بررسی نظریه ی خود از 40 داوطلب استفاده کردند. این افراد به دو گروه متفاوت تقسیم شدند. یکی از گروه ها ابتدا تصاویر واقعیت مجازی و سپس اطلاعات یک نمایشگر را مشاهده کرد و تیم دوم، برعکس این جریان را در پیش گرفتند.

به هر 2 گروه تصاویری از صورت افراد مختلف دریافت کردند. سپس پژوهشگران با استفاده از روش قصر حافظه، تصاویر را در قالب اتاق مجلل یک کاخ و شهری قرون وسطایی به افراد نشان دادند. هر 2 تیم به مدت 5 دقیقه به گشت و گذار در محیط پرداختند. یکی با حرکات موس و دیگر تغییر جهت سر. از داوطلبان خواسته شد، محلی را که هر تصویر در آن قرار داشت حفظ کنند.

سپس به مدت 2 دقیقه به افراد استراحت داده شد. بعد از آن همان محیط های قبلی به نمایش درآمد با این تفاوت که در محل تصاویر، جعبه های شماره گذاری شده ای قرار گرفته بودند. در نهایت از افراد خواسته شد، محل اصلی هر عکس را مشخص کنند.

نکته ی کلیدی در آزمایش بالا، شناسایی هر چهره از طریق مطابقت دادن آن با موقعیت فیزیکی، شرایط اطراف و فاصله ی فرد با آن است. نتایج نشان داد، واقعیت مجازی روند یادآوری اطلاعات را 8.8 درصد افزایش می دهد. همچنین 40 درصد از داوطلبان با بهبودی 10 درصدی مواجه شدند.

تازه ترین ها
همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.

حمله
1403/10/24 - 08:19- جرم سایبری

حمله سایبری به دانشگاه آیندهوون؛ توقف آموزش در قلب صنعت تراشه

دانشگاه هلندی تحت حمایت هولدینگ ای اس ام ال که در جنگ تراشه آمریکا-چین موثر است، پس از حمله سایبری کلاس‌ها را متوقف کرد.

حمله
1403/10/24 - 07:44- جرم سایبری

حمله مجدد هکرهای روسی به زیرساخت‌های ایتالیا

پس از بازدید زلنسکی از ایتالیا، هکرهای طرفدار روسیه موسوم به «NONAME057» دوباره ایتالیا را هدف قرار دادند.