گلوبال فاندریز تراشه های ۷ نانومتری AMD را تولید نخواهد کرد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛AMD چندی پیش اعلام کرد که تراشههای ۷ نانومتری خود را بهکمک TSMC تولید خواهد کرد؛ خبری که در ابتدا قدری غیرمنتظره بهنظر میرسید؛ اما اکنون با انتشار خبر جدیدی از سوی گلوبال فاندریز، ابهامات در این باره برطرف شده است. گلوبال فاندریز، تامینکنندهی اصلی تراشههای نسل فعلی رایزن و رادئونِ AMD، روز سهشنبه بهطرز غیر منتظرهای اعلام کرد که تمام فعالیتهای خود برای توسعهی پردازندههای نسل بعدی ۷ نانومتری را متوقف خواهد کرد. این شرکت همچنین هیچ برنامهای برای توسعهی فناوریهای ۵ و ۳ نانومتری نیز ندارد.
گلوبال فاندریز که در ابتدا بهعنوان یکی از کسبوکارهای AMD فعالیت میکرد و در سال ۲۰۰۹ از این شرکت جدا شد، دربارهی علت تصمیم جدید خود میگوید که در رقابت با رقبای اصلیاش یعنی سامسونگ و TSMC قادر به صرف میلیاردها دلار برای توسعهی خطوط جدید تولید نیست. در عوض این شرکت درنظر دارد که تمرکز خود را به تولید پردازندههای نسل فعلی ۱۲ و ۱۴ نانومتری معطوف کند و تولید محصولات مرتبط با این فناوری را گسترش دهد.
در همین حال، AMD تایید کرده است که محصولات ۷ نانومتری بعدی خود از جمله CPU-های Zen 2 و پردازندههای گرافیکی Navi را با همکاری TSMC تولید خواهد کرد. این محصولات حیاتی به AMD کمک خواهند کرد تا در میدان رقابت با اینتل باقی بماند و احتمالا بتواند تراشههای ۱۰ نانومتری این شرکت را نیز پشت سر بگذارد.
AMD در گفتگو با وبسایت مارکتواچ اعلام کرد که کنار کشیدن GlobalFoundries از تولید تراشههای ۷ نانومتری، میتواند ظرفیت تولید این شرکت را تحت تاثیر قرار دهد؛ اما در ادامه افزود که همکاری با یک تولیدکنندهی واحد، توسعهی محصولات ۷ نانومتری را آسان خواهد کرد. با این حال، این شرکت به همکاری خود با گلوبال فاندریز در تولید تراشههای نسل فعلی رایزن و رادئون ادامه خواهد داد. لیزا سو، مدیرعامل AMD میگوید:
تاسیسات ۱۲ و ۱۴ نانومتری گلوبال فاندریز، بخش بزرگی از حجم تولید ما را حفظ خواهد کرد.
سال گذشته، گلوبال فاندریز اعلام کرد که تراشههای ۷ نانومتری این شرکت در سال ۲۰۱۸ از راه خواهند رسید و تراشههای ساختهشده با استفاده از لیتوگرافی بهوسیلهی اشعهی ماوراء بنفش (EUV) تا سال ۲۰۱۹ عرضه خواهند شد. با این حال، حرکت به سمت لیتوگرافی ۷ نانومتری، یک جهش بزرگ از فرآیند ساخت فعلی ۱۲ و ۱۴ نانومتری محسوب میشود و بنا به گزارشها، برای یک خط تولید واحد، بیش از ۱۰ میلیارد دلار هزینه دربرخواهد داشت. شرکت اماراتی مبادله که سرمایهگذار گلوبال فاندریز است، ظاهرا تمایلی ندارد که چنین مبلغ هنگفتی را برای شرکتی که هرگز سودی از آن بهدست نیاورده است، تامین کند.