گسترش نظارت به ایردراپ ها توسط بانک مرکزی چین
گزارش ثبات مالی 2018 کشور چین که توسط بانک مرکزی این کشور منتشر شده است، بیانگر مواضعی سختگیرانه نسبت به عرضه اولیه سکه (ICO) و تبادلات ارز های دیجیتال می باشد. این گزارش هشدار می دهد؛ ایردراپ (Airdrop) روشی برای دور زدن قانون ممنوعیت عرضه عمومی توکن (public token sale) بوده که در آن به ارائه توکن رایگان در میان سرمایه گذاران پرداخته می شود. ایردراپ یکی از روش های عرضه توکن بوده و معمولا قبل از ICO برگزار می شود. هدف اصلی ایردراپ تبلیغات و بازاریابی بوده و به شرکت کنندگان در قبال تبلیغات در شبکه های اجتماعی تعداد مشخصی توکن داده می شود.
بانک مرکزی چین در گزارش خود هشدار داده است که با وجود تلاش های بسیار برای مقابله با انتشار ارز های دیجیتال، روش هایی مانند ایردراپ در حال گسترش بوده و این نهاد دولتی خواستار تشخیص زودهنگام و همکاری مضاعف قانون گذاران برای محافظت از سرمایه گذاران شده است. در ادامه این گزارش به نگرانی ها درباره شرکت های رمزنگاری که به خارج از کشور چین نقل مکان کرده اند و از خارج کشور شهروندان چینی را به سرمایه گذاری در حوزه ارز دیجیتال ترغیب می کنند، اشاره شده است. همچنین این بانک نسبت به وایت پیپر های (whitepapers) جعلی و پروژه های سرمایه گذاری در حوزه ارز های رمزپایه که با عنوان نوآوری در بلاک چین در حال فعالیت هستند، هشدار می دهد. این گزارش بیشتر به دستکاری های مشکوک در بازار و نقض قانون مبارزه با پولشویی (AML) در حوزه ارز های رمزنگاری شده اشاره دارد که می توان از طریق خلع قانونی موجود در آن، اقدام به دور زدن نظارت های مالی، تحریم های بین المللی و تأمین مالی تروریسم کرد. طبق اظهارات بانک مرکزی، تا تاریخ 18 جولای 2017 که مربوط به قبل از وضع قانون ممنوع بودن ICO ها می باشد، 65 مورد ICO در کشور چین برگزار شده است که از این تعداد فقط پنج مورد آن مربوط به قبل از سال 2017 بوده است. در این مدت 105 هزار نفر در ICO ها شرکت کرده و مقدار 2.6 میلیارد یوآن که معادل 375.4 میلیون دلار می باشد سرمایه گذاری کرده اند. این سرمایه گذاری ها برابر بیست درصد کل سرمایه گذاری هایی است که برای ICO ها در جهان انجام شده است.
با وجود این که قانون گذاری های کشور چین، لحنی تند و سختگیرانه نسبت به ICO ها و معامله های ارز دیجیتال دارند، نگهداری رمز ارز ها در چین، غیر قانونی نمی باشد. اخیرا نیز دادگاهی در شهر شنژن (Shenzhen) چین، بیت کوین را به عنوان یک دارایی شناخته و تاکید کرده است که هیچ قانونی برای منع افراد از نگهداری بیت کوین و انجام تراکنش های خصوصی وجود ندارد.