گسترش روابط هند و ایالات متحده در حوزه سایبر و فضایی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده ادعا کرد که متعهد میشود روابط هند و ایالات متحده را به نزدیکترین حدممکن روی کره زمین تبدیل کند. وی این موضوع را در جریان دیدار دوجانبه با نارندرا مودی، نخست وزیر هند در حاشیه اجلاس کواد (Quad) در ژاپن گفت.
آنها همچنین متعهد شدند تا با گسترش همکاری در حوزههای جدید، از جمله فضا و سایبر، و آغاز گفتوگو درباره هوش مصنوعی در سال جاری، «مشارکت دفاعی بزرگ» خود را تعمیق کنند.
در بیانیه کاخ سفید آمده است که رهبران 2 کشور همچنین تصمیم گرفتند تعامل اقتصادی بیشتر را تشویق کنند و مشارکت خود را در زمینه سلامت، بیماری همهگیر کرونا و فناوریهای حیاتی و نوظهور گسترش دهند.
مودی خطاب به بایدن گفت :
«روابط هند و آمریکا به معنای واقعی یک مشارکت اعتماد است. منافع و ارزشهای مشترک ما تقویت شده است.»
بایدن جنگ روسیه و اوکراین را محکوم کرد و در حالیکه مودی از محکوم کردن جنگ خودداری کرد، هر 2 متعهد به کمکهای بشردوستانه شدند و در مورد چگونگی همکاری برای مدیریت اختلالات ناشی از درگیری، به ویژه افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی بحث کردند.
2 طرف به تفصیل در مورد همکاری در فنآوریهای حیاتی، منطقه مورد علاقه هند، صحبت کردند. آنها اهمیت موضوع را با راهاندازی طرح ابتکاری ایالات متحده و هند در زمینه فناوریهای بحرانی و نوظهور (iCET) که قصد دارد به 6 مرکز نوآوری فناوری هند بپیوندد تا حداقل 25 پروژه تحقیقاتی مشترک را در سال جاری پشتیبانی کند، اذعان کردند. این حوزه ها برای شروع، هوش مصنوعی و علم داده است.
آنها همچنین درخصوص 3 منطقه نهایی شده در توکیو بحث کردند. اولین مورد، ایجاد مشارکت هند و اقیانوسیه برای آگاهی از حوزه دریایی بود که نقشی کلیدی در حفظ امنیت اقتصادی (مراقبت از ماهیگیری غیرقانونی چینی) و در پاسخ به بحرانهای بشردوستانه ایفا خواهد کرد.
دومین مورد، پیمانی بود که شرکت مالی توسعه بینالمللی ایالات متحده (DFC) را قادر میسازد تا به سرمایهگذاری در پروژههای تحت رهبری بخش خصوصی هند در زمینههای حیاتی مانند انرژیهای تجدیدپذیر، کشاورزی، بهداشت و تأمین مالی کسب و کارهای کوچک و متوسط ادامه دهد. سومین مورد، گسترش همکاری در زمینه مقاومت ضد میکروبی و همچنین بیماریهایی مانند دیابت و سرطان بود.
کاخ سفید ادعا کرد که 2 کشور همچنین در حال تمدید برنامه اقدام واکسن هند و ایالات متحده هستند که از زمان تأسیس آن منجر به تولید اولین واکسنهای بومی و ارزان قیمت هند شد.