گسترش رقابت نظامی برای استفاده از بلاکچین
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «bitcoinist»؛ ارتش های سراسر دنیا همواره به دنبال بهره مندی از بروزترین فناوری های موجود هستند تا برتری خود را در رقابت حفظ کنند. یکی از این نوآوری ها بلاکچین است.
مقامات داخل سازمان های دفاعی، به توانمندی های ناشناس بودن و اجماع توزیع شده فناوری علاقه دارند.
ناتو نیز در حال بررسی کاربردهای بلاکچین در حوزه تدارکات ارتش است. همچنین روی نحوه ی ترکیب آن با دیگر مفاهیم پیشرفته مانند اینترنت اشیا تحقیق می کند.
آمریکا، روسیه و چنین تا این لحظه بیش از دیگر کشورها روی نحوه به کارگیری بلاکچین با اهداف نظامی، دفاع ملی و مسائل سایبری، تمرکز کرده اند.
نهادهای مرتبط با ارتش آمریکا از مدت ها قبل به دنبال فناوری بلاکچین هستند. بر اساس قانون دفاع ملی 2018، بخش 1646، درخواست شده است که فناوری بلاکچین با هدف کاربردهای نظامی، مورد ارزیابی قرار گیرد.
فرماندهی سامانه های هوایی نیروی دریایی (NAVAIR) به تازگی اعلام کرده است قصد دارد از فناوری بلاکچین برای کاهش هزینه های عملیاتی و نگهداری از قطعات هواپیما بهره بگیرد. به علاوه عده ای معتقدند وزارت دفاع آمریکا با استفاده از این فناوری قصد دارد به مدیریت دارایی های خود با ارزشی نزدیک به 100 میلیارد دلار بپردازد.
همزمان با آمریکا، مقامات نظامی روسیه نیز در حال تحقیق روی کاربردهای بلاکچین هستند. برای نمونه در ماه ژوئن سال جاری میلادی، اعلام شد این کشور در حال تحقیق روی نحوه ی به کارگیری فناوری مذکور در زمینه ی تشخیص و مقابله با حملات سایبری است. هچنین در گذشته اعلام شده بود، اگر بتوان الگوریتم های رمزنگاری روسی را به سرعت به عنوان استانداردهای بین المللی بلاکچین تعریف کرد، در آینده کاربردهای آن در سازمان های خصوصی، دولتی و احتمالا وزارت دفاع روسیه قابل مشاهده است. این کشور همچنین قصد دارد انتخاباتی بر پایه بلاکچین برگزار کند.
کشور چین باور دارد بلاکچین، بیت کوین نیست و همزمان با اینکه تلاش می کند بازار ارزهای دیجیتالی را از بین ببرد، به بلاکچین خوش بین است.
در حال حاضر منابع معتبر کمی هستند که مقامات نظامی چین را با بلاکچین مرتبط می سازند؛ اما در بعضی از آنها ذکر شده است که چرا این کشور باید به فناوری مورد بحث توجه نشان دهد. برای نمونه در یکی از مقالات منتشر شده در سال 2016 آمده است از بکارگیری این فناوری توسط بخش دفاعی چین و مقامات امنیتی برای انجام وظایف گوناگون حمایت شده است. از جمله موارد یاد شده می توان به اطلاعات چرخه ی ذخیره سازی سلاح ها و بهبود لوجستیک عمومی اشاره کرد. زو کیچائو (Zhu Qichao)، مدیر دانشگاه ملی فناوری دفاعی و یکی از فرماندهان ارتش چین یکی از پژوهشگران این مطلب به شمار می آید.
به علاوه در گزارش دیگری در رابطه با نحوه ی به کارگیری بلاکچین در چین نوشته است:
به نظر می رسد، منابع امن افکار عمومی به عملیات های ضد اطلاعاتی هر دشمنی خسارت وارد می کند.
همچنین به طور ویژه به جنگ افکار عمومی (public opinion warfare) اشاره شده است که در راستای 3 راهبرد جنگی دیگر این کشور قرار دارند. دو راه برد دیگر نبرد قانونی و روانشناختی هستند. بر همین اساس به نظر می رسد بلاکچین ابزار مناسبی برای استفاده در جنگ افکار عمومی خواهد بود.