گسترش دامنه اختلاف بین دو کره
بر اساس گزارش CNN این حملات و کدهای جاسوسی در سال 2013 و 2014، حدود 48000 کامپیوتر در بخشهای بانکی، خبری و اپراتورهای اتمی کره جنوبی را هدف قرار داده است.
جاشوآ جیمز (Joshua James)، یکی از متخصصین جرمشناسی در دانشگاه هالیم کره جنوبی (Hallym University) میگوید:" کدهای مورد استفاده در حملات صورت گرفته سبب میشد تا رایانه بالاجبار راهاندازی مجدد شود و بعد از شروع به کار مجدد، تمامی اطلاعات موجود در آن پاک میشد."
در طی حملات سال 2013 بر علیه سامانه بانکداری کره جنوبی، مشتریان برخی از بانکهای کره جنوبی، از دسترسی به خدمات بانکی محروم شدند و نمیتوانستند پول برداشت کرده و یا به صورت آنلاین خریدهای خود را انجام دهند. در آن سال مسئولین کرهای اعلام کردند که حمله فوق الذکر برابر 820 میلیون دلار به اقتصاد این کشور لطمه وارد کرده است.
در دسامبر سال گذشته نیز حملهای علیه کارمندان بخش انرژی اتمی کره جنوبی صورت گرفت که در آن حمله مهاجمان قصد داشتند تا بانفوذ به شبکه اطلاعاتی بخش اتمی، اطلاعاتی نظیر گزارشات سایتهای اتمی و یا اطلاعات فردی افراد شاغل را به سرقت ببرند که این موضوع نیز سبب بروز نگرانیهایی در مورد وجود امنیت هستهای در کره جنوبی شد. البته کارشناسان ادعا میکنند که در طی این حمله اطلاعات حساسی به سرقت نرفته است. این حمله حدوداً یکماه بعد از حمله به شرکت سونی پیکچرز آمریکا انجام شده است.
کارشناسان معتقدند یکی از دلایلی که سبب شده است تا کره شمالی حملات هکری را برای آسیب زدن به کره جنوبی انتخاب نماید، صرفه اقتصادی آن برای کره شمالی است؛ چرا که پیونگ یانگ میتواند با صرف هزینه اندک نسبت به جنگهای سنتی، ضرر اقتصادی قابلتوجهی به کره جنوبی وارد کند. وزارت دفاع کره جنوبی ادعا میکند که کره شمالی حدود 6000 کارمند در بخش ارتش سایبری خود استخدام کرده است.
کارشناسان امنیت سایبری کره جنوبی میگویند که حملات اخیر صورت گرفته علیه برنامه اتمی کره جنوبی از پروتکلهای دسترسی به اینترنتی برای حمله استفاده کرده که در شهر شنگیانگ چین واقع شده است. مکانی که برای استفاده در چنین مواقعی، نزدیکترین و قابل دسترس ترین محل به کره شمالی محسوب میشود. موضوعی که توسط مقامات پیونگ یانگ مردود اعلام شده است.