گرمای زیاد به خاطرهها میپیوندد
به گزارش واحد فناوری اطلاعات سایبربان؛ لپتاپها، تلفنهای هوشمند، تبلتها و دیگر ابزارهای هوشمندی که در حال حاضر به کار گرفته میشوند گرمای زیادی تولید میکنند؛ اما به زودی این گرمای زیاد به صورت کامل از بین خواهد رفت. مدارهای امروزی از الکتریسیته و الکترون برای انتقال اطلاعات استفاده میکنند. در زمان انتقال اطلاعات در مدارهای الکتریکی به کمک الکترون، در نتیجهی اتلاف انرژی گرمای زیادی آزاد میشود.در حال حاضر الکترونها بهترین وسیله برای انتقال اطلاعات و انجام محاسبات هستند؛ اما در آیندهای نزدیک الکترونها جای خود را به فوتونها یا نور که گرمای کمتری تولید کرده و سریعتر هستند خواهند داد. گروهی از محققان دانشگاه هاروارد آمریکا موفق به ساخت یک فراماده شدند که یکی از مشکلات سر راه این فناوری را مرتفع میسازد.
فراماده به مادهای میگویند که خواص آن در طبیعت یافت نمیشود. مهمترین ویژگی این فراماده ضریب شکست نور آن است. نور با عبور از هر مادهای مانند شیشه یا آب میشکند و سرعت حرکت آن کاهش پیدا میکند؛ اما ضریب شکست نور این ماده صفر است و به همین علت در گذشت نور از این ماده هیچ اتلاف انرژی وجود ندارد.
استفاده از این فراماده در مدارهای الکتریکی باعث میشود تا فوتونها همیشه در کنار هم در یک فاز و با یک سرعت به کار گرفته شوند.
یانگ لی، یکی از محققان این پروژه، گفت: «ساخت مدارهای فوتونیکی مجتمع با استفاده از مواد سیلیکونی ناکارآمد است؛ اما این ماده با ضریب شکست نوری صفر میتواند در ساخت مدارهای فوتونیکی که سرعت انتقال اطلاعات بالایی دارند به کار گرفته شود.»