گذرگاههای عابر پیاده مجهز به هوش مصنوعی در دبی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ مقامات اماراتی 14 گذرگاه عابر پیاده مجهز به هوش مصنوعی را در دبی در تلاشی با فناوری بالا برای افزایش ایمنی جاده معرفی کردهاند.
گذرگاههای پیشرفته در سیلیکون اوسیس دبی میتوانند علائم هشدار دهنده چشمک زن را روشن و علائم راهنمایی و رانندگی را برای وسایل نقلیه روبرو هنگام استفاده از سوی عابران پیاده و دوچرخهسواران فعال کنند.
این طرح ابتکاری آیندهنگر بهوسیله منطقه آزاد «DSO» با مشارکت و رهبری «Derq»، توسعهدهنده پیشرو فناوری ترافیک هوش مصنوعی، انجام شد.
پلتفرم هوش مصنوعی درک زمان واقعی و اتصال به مدت 2 سال قبل از معرفی به طور گسترده مورد آزمایش قرار گرفت.
معمر آل کثیری (Muammar Al Katheeri)، مدیر ارشد مهندسی و پایداری در سازمان یکپارچه مناطق اقتصادی دبی، که DSO یکی از اعضای آن است، از اجرای این فناوری پیشرفته استقبال کرد.
او گفت :
«از طریق همکاری طولانی مدت خود با Derq، ما به پیشرفت چشمگیر در تضمین ایمنی عابران پیاده و پیشبرد دستور کار شهر هوشمند دبی ادامه خواهیم داد.»
جرج اوود (Georges Auoude)، مدیر اجرایی و یکی از بنیانگذاران Derq، نیز اظهار داشت که این طرح در راستای اهداف دبی برای تثبیت جایگاه خود به عنوان شهری دوستدار دوچرخهسواری است.
نحوه عملکرد پروژه
الگوریتمهای هوش مصنوعی این سیستم برای شناسایی و ردیابی وسایل نقلیه و سایر کاربران جادهای که به گذرگاه عابر پیاده نزدیک میشوند و با هدف ارائه زمان واکنش اضافی به رانندگان برای کاهش سرعت برای کسانی که از عبور میکنند، طراحی شدهاند.
این فناوری را میتوان برای فعال یا غیرفعال کردن هشدارها و کنترل مدت زمان آنها کالیبره کرد. هشدارها را میتوان به گونهای پیکربندی کرد که برای یک زمان عبور از پیش تعیین شده یا تا زمانی که یک عابر پیاده در خط عابر پیاده یا در مجاورت آن شناسایی شود فعال بماند.
به گفته محققان، این پلتفرم مجهز به اتصال پرسرعت 5G است که امکان جمعآوری جامع دادههای ترافیکی را فراهم و عملکرد کارآمد از راه دور را تضمین میکند.
فشار ایمنی جادهای امارات متحده عربی
امارات متحده عربی از پروژه بزرگ جادهای سراسر کشور با هدف مقابله با نقاط حادثه خیز، کاهش خطرات سیل و ایمنتر کردن مدرسه رونمایی کرد.
سهیل المزروعی (Suhail Al Mazrouei)، وزیر انرژی و زیرساخت امارات، گفت که این طرح از سیستمهای هشدار دهنده تعاملی در مسیرهایی که تصادفات مکرر رخ میدهد، استفاده و مناطقی را که نیاز به گذرگاههای عابر پیاده بیشتری دارند، مشخص میکند.
تحت برنامه ملی توسعه زیرساختها، که به نام سالمه 365 نیز شناخته میشود، مقامات سدها و درهها را برای سیل احتمالی نظارت خواهند کرد.
در ماه می سال جاری، پلیس ابوظبی یک سیستم هشدار جادهای راهاندازی کرد که به رانندگان در مورد آب و هوای بد و حوادث رانندگی هشدار میدهد.
چراغهای رنگی با چشمک زدن آبی و قرمز با هم برای نشان دادن یک حادثه ترافیکی استفاده میشود، در حالیکه یک چراغ زرد به رانندگان از آب و هوای بد مانند مه، باران یا طوفان گرد و غبار هشدار میدهد.
این هشدارها با انرژی خورشیدی و باتریهای داخلی تغذیه میشوند و از فاصله 200 متری در روز و شب قابل مشاهده هستند.