گام به گام تا یک واحد مستقل نظامی (بخش سوم)
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ در دو بخش قبلی، به این موضوع اشاره شد که مسئولین فرماندهی سایبری آمریکا، معتقدند که امکانات و تجهیزاتی که در اختیار این نیرو قرار دارد، کافی نیست و آنها نیاز به امکانات بیشتری برای آموزش نیروهای این فرماندهی و شبیهسازی حملات سایبری دارند. برخی معتقدند اینگونه اظهارات مقامات آمریکایی، تلاشی است آرام و خزنده برای تبدیل فرماندهی سایبری آمریکا، به یک نیروی مستقل نظامی در این کشور؛ نیرویی که اختیار عمل بیشتری خواهد داشت و قطعاً اقدامات تهاجمی سایبری بیشتری برای مقابله با مخالفان جهانی خود در دستور کار دارد.
ژنرال بیل لیگر (Bill Leigher)، از مقامات نظامی بازنشسته آمریکایی دراینباره معتقد است: «در چنین مواقعی، شما باید محیطی را شبیهسازی کنید که این محیط شبیه به یک مرکز عملیات هوایی، یک ناو هواپیمابر یا محیطی مشابه است، پس از آن شما باید یک تیم حفاظت سایبری را به آن محیط شبیهسازی شده برده و بگویید خوب، این یک طرح و سناریو حمله است. این نحوه عملکرد یک مهاجم سایبری است، بروید و دفاع کردن را بیاموزید.»
لیگر در بخش دیگری از صحبتهای خود دراینباره میگوید: «بزرگترین چالش پیش روی وزارت دفاع، تنها مهیاکردن یک زیرساخت نیست، بلکه مشکل اساسی، ایجاد راهکار آموزشی مناسب است. این حقیقتاً یک موضوع فرهنگی است. ما باید بدانیم که چه چیزی را نیاز داریم تا آموزش بدهیم.»
اظهارات لیگر، بیانگر این موضوع است که ضعف سیستمهای آموزشی در امور سایبری، یکی از مشکلاتی است که مقامات آمریکایی به آن پی برده و آموزش صحیح را بهترین افزایش بهرهوری در نیروهای فرماندهی سایبری آمریکا قلمداد میکنند.
آمریکاییها معتقدند که باید بر اساس نوع رفتار هکرهای هر کشور، با آنها مقابله کنند و این موضوع، دارا بودن محیطهای آموزشی گسترده با امکانات خاص را طلب میکند. به عنوان مثال، مقامات آمریکایی در اظهارات مختلفی، معتقدند که آموزش هکرهایی که باید در مقابل تهاجمهای چین ایستادگی کند، قطعاً با موارد آموزشی هکرهای دفاعی در برابر روسیه و ایران متفاوت خواهد بود. همچنین این مقام آمریکایی معتقد هستند که محیطهای آموزشی، باید تا حد امکان وابسته به اینترنت نباشند، چرا که وابستگی به اینترنت، بر آسیبپذیری آنها میافزاید.
تحلیل پایانی:
فرماندهی سایبری در آمریکا، با توجه به اوضاع کنونی جهان و گسترش استفاده از تجهیزات سایبری در جنگهای نسل جدید، یک ابزار راهبردی محسوب میشود و طبیعی است که آمریکاییها از هر راهی برای مشروعیت بخشیدن به این نیرو و گسترش دامنه نفوذ آن استفاده کنند. آمریکاییها، در این زمینه نیز سیاست دوگانهای اتخاذ کردهاند و از سویی، فرماندهی سایبری را یک نیروی بسیار قدرتمند معرفی کرده و از طرفی، تجهیزات این نیرو را ناکافی و نامناسب میدانند.
درهرحال، موضوعی که واضح است تلاش آمریکا برای توسعه همهجانبه فرماندهی سایبری آمریکا است. آنها تلاش میکنند تا فرماندهی سایبری را از قیمومیت نیروهای نظامی دیگر خارج کرده و آن را به یک بخش مستقل تبدیل کنند؛ بخشی که توانایی تصمیمگیری جداگانه و بودجه جداگانه و طبیعتاً بیشتری دارد.
البته نکتهای نیز در این میان قابل تأمل است و آن تأکید چندباره مقامات آمریکایی بر ضرورت اصلاح شیوه آموزشی نیروهای فرماندهی سایبری است. شبیهسازی حملات سایبری در محیطی واقعی و آموزش نیروها در چنین محیطی، نشان دهنده تأکید آمریکا بر تقدم تجربه از محیطهای واقعی بر شیوههای آموزش آکادمیک است.
در پایان باید تأکید کرد که استقلال فرماندهی سایبری در آمریکا، قطعاً دست این نیرو برای انجام حملات سایبری به مخالفان را بیشازپیش باز خواهد گذاشت، حملاتی نظیر استاکس نت که شاید اثرات آن تا سالیان سال بر زندگی بشریت مشهود باشد. آمریکا در حالی بر مبارزه تمامعیار سایبری با تروریستهای داعشی تأکید دارد که کمکهای مخابراتی و فناوری آمریکا به این تروریستها، بر کسی پوشیده نیست، کمکهایی که همه موارد از جمله فناوری و آموزش نیروهای کاربر را در بر میگیرد.
پایان./