کنفرانس ملی فرصت ها و چالش های هوشمندسازی برگزار شد
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ کنفرانس ملی فرصت ها و چالش های هوشمند سازی با حضور سردار دکتر غلامرضا جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، دکتر ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورایعالی فضای مجازی و دکتر خاتمی نایب رئیس کمیسیون بهداش مجلس شورای اسلامی در محل مرکز همایش های بین المللی رازی برگزار شد.
در این کنفراس سردار جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور، با تبریک دهه کرامت و میلاد حضرت معصومه(س) اظهار داشت: «پرداختن به پدیده هوشمند سازی یک ضرورت جدی است که همه عرصهها باید به آن بپردازند. هوشمندسازی در همه حوزههای مختلف تاثیرات شگرفی ایجاد کرد و فرصت های با ارزشی برای بشریت به وجود آورده است. به عنوان مثال در یک خانه همه اجزاء آن هوشمند شده است.»
وی افزود: «هوشمند سازی شهری در همه ابعاد و همچنین حوزه سلامت از قابلیت هوشمند سازی بهره مند می شوند و از سوی دیگر ما با صنعت و زیر ساخت هوشمند روبرو هستیم و به نوعی اداره شهرها متکی به هوشمند سازی است. در حوزه های نظامی هم به همین شکل و برای اولین بار در جنگ افغانستان شاهد فرماندهی و کنترل جنگ از دور بودیم. این پیشرفت به حدی است که شاهد شکل گیری جنگ های رباتیک هستیم، پس نگاه به این مسئله ضروری است.»
رییس سازکان پدافند غیرعامل با اشاره به پیشرفت سریع فناوری اظهار داشت: «ما باید در مجموعه های مختلف قابلیت کنترل فناوری را داشته باشیم تا با مشکل روبرو نشویم. اولین قابلیت هوشمند سازی قابلیت ارتباط اجزای یک مجموعه است. برنامه ریزی اجزا هم یکی دیگر از قابلیت ها و ویژگی های هوشمند سازی اشیاء است.»
در ادامه دکتر فیروزآبادی دبیر شورایعالی فضای مجازی از دیگر سخنرانان این کنفرانس با اشاره به اینکه دولت یا حکومت به تنهایی نمیتواند در مسیر هوشمندسازی گام بردارد، اظهار داشت: «آن چیزی که باید به آن توجه کنیم دخالت دادن مردم در این حوزه است و این با دستور امکان پذیر نیست.»
ایشان با بیان اینکه هوشمندسازی ملی از ضروریات جامعه است، افزود: «امروز با هوشمندسازی به صرفه جویی به میزان یکسوم در مصرف آب رسیدهاند و به این سمت می رویم که در حوزه بهداشت و درمان مراقبت از سالمندان بر پایه سیستم های هوشمندسازی صورت می گیرد.»
دبیر شورای عالی فضای مجازی ادامه داد: «در توسعه فضای مجازی مواجه با بازتعریف حریم خصوصی هستیم، به عبارت دیگر وقتی میکرورباتهایی داریم که از درون منازل خبر می دهند، اطلاعات باید در داخل کشور محفوظ باشد.»
همچنین دکتر خاتمی نایب رئیس کمیسیون بهداشت در بخشی از سخنان خود به نسخه جامع پدافند غیرعامل در خدمات الکترونیک و هوشمندسازی اشاره کرد و اظهار داشت: «به نظر می رسد نسخه جامع پدافند غیرعامل در خدمات الکترونیک و هوشمندسازی به دست نیامده است و استقرار خدمات الکترونیک و هوشمندسازی به شکل جامع بسیار گران است و برخی سامانه ها و زیرساخت ها در پیچ و خم هزینه ها باقی مانده اند.»
خاتمی با اشاره به اینکه هنوز در حوزه اطلاعات نیازسنجی و آمارسنجی هوشمند به بلوغ کامل نرسیده ایم، افزود: «از چالش های هوشمندسازی ارزیابی وضعیت موجود و البته مدیریت و اصلاح معایب فناوری است.»
نائب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: «علیرغم ملاحظات در حوزه پدافند غیرعامل آسیب پذیری ما کم نیست و اشکال وجود دارد. امروز در مسیر هوشمندسازی نباید جزیره ای عمل کرد و باید در شکل گیری شهرهای هوشمند وحدتی هوشمندانه داشته باشیم و البته حکمرانی هوشمندانه و سیاستگذاری باید به گونه ای باشد که موضوع هوشمندسازی در حوزه سیاست به طور جدی نگاه شود.»
گفتنی است در این کنفرانس از سامانه پزیکاتو(پزشک نزدیک تو )با هدف پیگیری موضوع درمان و سلامت در مرکز همایش های رازی رونمایی شد.
از محورهای تخصصی ارائه شده در این کنفرانس دو روزه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
اهمیت کلان داده در هوشمندسازی
فناوری های نویت هوشمندسازی
کسب و کارهای دیجیتال و شهروند هوشمند
پدافند سایبری در شبکه ملی هوشمند برق
چارچوب فضایی
توسعه فناوری هوش مصنوعی و حفاظت از داده ها
پدافند سایبری در شهر هوشمند
رباتهای اجتماعی و شهر هوشمند
مدیریت هوشمند شهری
نقش اینترنت اشیاء در پدافند غیرعامل
پدافند سایبری در هوشمندسازی زیرساخت های سایبری و وابسته به کشور
زیرساخت امن هوشمند
خدمات نوین در شهر هوشمند