کنفرانس مشترک پلیس اسرائیل و افبیآی درخصوص قوانین تهاجمیتر سایبری
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ رئیس پلیس کوبی شابتای (Kobi Shabtai)، رئیس پلیس رژیم صهیونیستی و چاد یاربرو (B. Chad Yarbrough)، معاون بخش تحقیقات جنایی افبیآی هر 2 خواستار تجدیدنظر در قوانین برای تهاجمیتر شدن کاربرد فناوری در مقابله با قوانین شدند.
شبتای طی سخنانی در هفتمین کنفرانس بینالمللی امنیت داخلی و سایبری در تلآویو گفت :
«توسعه چشمانداز راهبردی، شامل همکاری فرامرزی در حوزه فناوری و عملیات مستمر با دقت مدیریت شده، اهمیت زیادی دارد. ما باید به دنبال ایجاد یک چارچوب قانونی باشیم که امکان همکاری کامل بین مجریان قانون در سراسر جهان را فراهم کند. این همکاری باید در 2 عرصه راهبردی و تاکتیکی - عملیاتی باشد.»
هشدارهایی برای مدافعان حقوق حریم خصوصی
در حالیکه اظهارات شبتای ممکن است به گوش بسیاری از دستاندرکاران سایبری دولتی برسد که در تلاش برای محافظت از کشور خود در برابر عوامل تهاجمی سایبری، با وجود قوانین منسوخ حفظ حقوق حریم خصوصی، هستند، اما باعث روشن شدن چراغهای هشدار دهنده میشود زیرا کشورهای مختلف استانداردهای متفاوتی دارند.
به طور خاص، انتقادات شدیدی از استفاده پلیس از یکی از ابزارهای گروه «NSO» برای هک کردن تلفنهای همراه مظنونان و جمعآوری دادههایی فراتر از آنچه حکم دادگاه تعیین کرده، وجود دارد.
دادستان ایالتی گفت که هیچ یک از دادههای خارجی برای پیگرد قانونی استفاده نشده است، اما اعتراف کرد که برخی از این دادهها از سوی مجریان قانون برای سایر موارد کاربرد احتمالی نگهداری میشوند.
سال گذشته، رسوایی هک تلفن همراه پلیس به ویژه زمان محاکمه فساد عمومی بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی، سرفصل اخبار را به خود اختصاص داد.
در عین حال، از یاربرو در مورد دشواری تعادل بین حقوق فردی و حریم خصوصی با مبارزه با جرم و جنایت و تهدیدات امنیت ملی سؤال شد و وی در پاسخ عنوان کرد :
«تعادل بسیار پیچیده است. قوانین ما مطابق با تکنولوژی نیست. مشکلاتی در رمزگذاری و نگرانیهایی در مورد حفظ حریم خصوصی وجود دارد. ما باید از قانون اساسی پیروی کنیم تا بفهمیم چه کاری میتوانیم انجام دهیم. گاهی اوقات نمیتوانیم کارهای خاصی را که دوست داریم انجام دهیم.»
در ادامه این مقام ارشد افبیآی مدعی شد که رمزگذاری بزرگترین چالش پیش روی افبیآی است که باید به آن توجه شود، زیرا [آنچه رمزگذاری شده نشاندهنده] چیزی است که آنها نمیدانند. عدم دسترسی به اطلاعات یک چالش بزرگ و چیزی است که باید مطابق قوانین جدید تغییر یابد.
گابی پورتنوی (Gabi Portnoy)، رئیس اداره سایبری ملی اسرائیل (INCD) در این کنفرانس ادعا کرد که مهاجمان سایبری از مدافعان سایبری پیشی گرفتهاند، مردم همچنان از رمزهای عبور آسان برای شکستن استفاده میکنند و کمپینهای نفوذ «اخبار جعلی» اغلب خارج از کنترل دولتها هستند.
او گفت که همکاری جهانی تا به امروز یک شروع بوده، اما باید به طور قابل توجهی افزایش یابد تا پدیدههای فرامرزی مانند باجافزارها را کنترل کند، که بسیاری از آنها به عنوان یک تهدید امنیت ملی تلقی می کنند.
علاوه بر این، پورتنوی هشدار داد :
«هرچه بهتر باشیم، مشکل بدتر میشود؛ به عبارت دیگر، هرچه اسرائیل و سایر دموکراسیها پیشرفتهتر و دیجیتالیتر شوند، اما بدون ایجاد دفاع سایبری کامل، دشمن و گروههای جنایتکار سایبری از شکافهای بین فناوری و سرعت ما در تطبیق دفاعهای سایبری بعد از حقیقت سوءاستفاده میکنند.»
وی از جنبه مثبت به همکاری مشترک اطلاعات سایبری امارات متحده عربی و اسرائیل در خصوص ابزارها، تکنیکها و مهاجمان باجافزار به عنوان بخشی از طرح گستردهتر 37 کشور تحت رهبری ایالات متحده اشاره کرد.
رئیس اداره سایبری ملی اسرائیل همچنین در مورد یک گنبد آهنین به سبک سایبری صحبت کرد و مدعی شد :
«اسرائیل میتواند با استفاده از داراییها و کشف نحوه محافظت از آنها، از ترکیبی از حسگرهای فیزیکی با قابلیتهای دیجیتالی برای آگاهی از تصویر بزرگ مقابله با دشمنان و مهاجمان ما، استفاده کند.»
آیلت ناخمیاس-واربین (Ayelet Nachmias-Varbin)، رئیس موسسه صادرات رژیم صهیونیستی ادعا کرد که صادرات سایبری اسرائیل 16 درصد از کل بازار جهانی در این منطقه را تشکیل میدهد؛ و این ممکن است بخشی از توضیح برای حدود 1000 شرکت کننده، از جمله 50 رئیس پلیس از کشورهای مختلف باشد.