کند شدن زوال عقل در افراد مسن با کمک فضای مجازی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ نتیجه یک مطالعه جدید نشان داده است که صحبت کردن از طریق برنامههای تماس ویدئویی مانند زوم Zoom در دوران شیوع ویروس کرونا به افراد مسن کمک میکند تا از اثرات زوال عقل جلوگیری کند.
در این مطالعه محققان دریافتند که ارتباطات منظم به حفظ حافظه طولانیمدت کمک میکند و افراد مسنی که اغلب از ابزارهای آنلاین استفاده میکنند نسبت به افرادی که استفاده نمیکنند، کاهش حافظه کمتری دارند.
در این تحقیق که توسط موسسه گلر Geller دانشگاه وست لندن انجام شد، ارتباطات 11418 زن و مرد بالای 50 سال موردمطالعه قرار گرفت و از آنها سؤال شد چند وقت یکبار با اعضای خانواده و دوستان بهصورت آنلاین، تلفنی و حضوری ارتباط برقرار میکنند سپس تستهای حافظه را که شامل یادآوری فهرستی از 10 کلمه در فواصل زمانی مختلف بود را تکمیل کردند.
شرکتکنندگانی که تنها با روش سنتی رودررو ارتباط برقرار میکردند در مقایسه با افرادی که از فناوریهای نوین برای برقراری ارتباط استفاده میکردند بیشتر علائم کاهش شناختی از خود نشان میدادند.
اسنوری رفنسون (Snorri Rafnsson) مدیر این تحقیق گفت:
این مطالعه برای اولین بار تأثیر تعاملات متنوع، مکرر و معنادار در حافظه طولانیمدت را نشان میدهد و بهطور ویژه نشان میدهد انجام کارهای سنتی مانند صحبت کردن آنهم از طریق ابزارهای آنلاین چه تأثیر مثبتی در حافظه بلندمدت دارد.
وی در ادامه افزود:
با توجه به اینکه افراد مسن در شرایط قرنطینه در ماههای گذشته بیشتر و بیشتر از ارتباطات آنلاین استفاده میکنند، این سؤال مطرح میشود که فناوری تا چه حد میتواند به حفظ روابط و غلبه بر انزوای اجتماعی و همچنین به حفظ سلامت مغز کمک کند.
یک مطالعه در سال گذشته نشان داد که تفکر منفی با زوال عقل در اواخر زندگی ارتباط دارد.
تحقیقی دیگر نشان داد که بیعلاقگی، کاهش انگیزه و رفتار هدفمند نیز میتوانند آغازی برای زوال عقل در افراد مسنتر باشند.