کنترل پهپادها توسط جت های جنگنده
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ نیروی هوایی آمریکا امیدوار است بتواند بستری را فراهم کند که هواپیماهای F35 و نسل جدید F15 توانایی مدیریت پهپادهای «XQ58-A Valkyrie» را داشته، یک گروه تشکیل دهند. در این حالت بستری مقرون به صرفه ایجاد میشود که امکان مدیریت پهپادها را برای انجام مأموریتهای گوناگون، مانند پرواز برای شناسایی نواحی ناشناخته و جلبتوجه آتش دشمن در یک حمله تاکتیکی، فراهم میکند.
ویل روپر (Will Roper)، یکی از مقامات نیروی هوایی آمریکا توضیح داد، این ارگان با شرکتهای بوئینگ و لاکهید مارتین –توسعهدهنده جتهای جنگنده- در رابطه با یکپارچهسازی جنگافزارهایشان صحبت کرده است. این مسئله به خصوص برای F35 یک فرصت بسیار خوب را به منظور ادغام نمونههای اولیه پهپادها با یکدیگر فراهم میکند.
روپر افزود:
ما احتمالاً این فرصت را خواهیم داشت که طرح بالا را در F-15EX نیز پیادهسازی کنیم.
با وجود این اعلام شد ایجاد گروههای جنگنده-پهپاد در آینده نزدیک به وجود نخواهند آمد؛ زیرا برای مثال ابتدا باید F35 بروزرسانی شود و پهپاد XQ58-A نیز تنها یکی از 5 مرحلهی آزمایش پرواز خود را پشت سر گذاشته است.
همچنین با توجه به گزارش مقام یاد شده، به نظر میرسد XQ58-A بخشی از یک برنامهی هوش مصنوعی عظیمتر به نام «اسکایبورگ» (Skyborg) است. در قالب طرح اسکایبورگ، پهپاد مذکور به حسگرهای جدیدی مجهز شده و امکان برقراری ارتباط با جنگندههای با سرنشین را به دست میآورد. به علاوه در این طرح نوعی کمکخلبان به وجود میآید که مشابه روبات «R2-D2» فیلم جنگهای ستارهای وظیفهی کمک به خلبان را در جنبههای مختلف دارد.
نیروی هوایی آمریکا در اوایل بهار 2019، پهپاد XQ58-A را برای اولین بار با موفقیت آزمایش کرد. این پهپاد موفق شده بود در آن زمان محمولهای کوچک از بمبها را با خود حمل و تا شعاعی بیش از 4 هزار کیلومتر پرواز کند. از طرفی همچنان نمیتواند با سرعت جنگندههایی که قرار است با آنها ادغام شود، حرکت کند. البته هنوز مشخص نیست در زمان انجام مانور بالا، کدامیک از 2 جنگندهی F35 یا F-15EX به منظور ادغام با آن موردبررسی قرار گرفتند.
متخصصان شرح دادند، هر چه هزینهی تولید یک وسیله نقلیه کاهش پیدا کند، میتوان تعداد بیشتری از آن را تولید کرد. با بهکارگیری طرح بالا نیز به ازای تولید هر پهپاد، چندین میلیون دلار از بودجه ذخیره خواهد شد.