کمیته بحران مقابله با تحریم احتمالی اینترنت تشکیل شد
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان؛ محمدجود آذری جهرمی در نشست خبری در حاشیه تله کام احتمال قطع شدن اینترنت به بهانه تحریم را غیر محتمل عنوان کرد و گفت: محدودیت هایی در حوزه خدمات این بخش از سوی آمریکا اعمال شده است اما به نظر نمی رسد که قطع شدن کامل اینترنت رخ دهد.
وزیر ارتباطات افزود: با این حال، اما آمادگی لازم برای این شرایط وجود دارد و تمهیداتی در این زمینه اندیشیده شده است.
وی تأکید کرد: مرکز ملی فضای مجازی، کمیته بحرانی در این زمینه تشکیل داده و وزارت ارتباطات نیز به موازات این کمیته، مرکزی برای بررسی جوانب موضوع تشکیل داده است.
آذری جهرمی گفت: سناریوهای مختلف در این زمینه دیده شده و آسیب های احتمالی، مورد بررسی قرار گرفته است.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: آنچه تاکنون رخ داده این است که بسیاری از سرویس دهنده های ابری، ارائه خدمات خود را به شرکت های داخلی متوقف کرده اند و روتینگ بین الملل نیز در زمینه تبادل مالی با محدودیت هایی مواجه شده است که البته جدی نبود.
وی یادآور شد: از مجموع سرویس دهنده های داخلی، تنها ۷ درصد ظرفیت خدمات آن ها به لحاظ هیت ترافیک، در خارج کشور، هاست می شود و ما موفق شدیم در ماه گذشته این ظرفیت را به 2 درصد برسانیم تا بتوانیم وابستگی خود را از این نظر کاهش دهیم.
آذری جهرمی گفت: در زمینه ارائه سرویس نیز به سمت سرویس دهندگان اروپایی به جای آمریکایی ها رفته ایم و این سرویس دهندگان هم اکنون، خدمات بهتری به ما ارائه می کنند. بر این اساس، تمهیدات اندیشیده شده، نشان از آمادگی لازم برای مقابله با تحریم ها دارد.
هیچ مذاکره محرمانه ای با تلگرام نداشته ایم
وزیر ارتباطات در پاسخ به سؤال خبرنگار مهر مبنی بر بررسی موضوع مذاکره محرمانه دولت با تلگرام در کمیسیون صنایع مجلس اظهار داشت: هیچ گونه مذاکره جدیدی در رابطه با تلگرام صورت نگرفته است و این موضوع که در دستور کار هفته جاری کمیسیون صنایع مجلس بود، مربوط به طرح تحقیق و تفحص مجلس از مذاکراتی بود که ادعا می شود از سوی دولت به صورت محرمانه انجام گرفته و مربوط به قبل است.
وی تأکید کرد: این مذاکرات در آن زمان به صورت محرمانه نبوده، بلکه با دستور دادستان بخش و کارگروه تعیین مصادیق فیلترینگ انجام شده است.
گزارش رفتار شناسی کاربران مجعول در توئیتر را منتشر می کنیم
آذری جهرمی درباره مسدود شدن حساب برخی کاربران ایرانی در توئیتر گفت: مقررات توئیتر برای کاربران غیر طبیعی (فیک) طی سالهای اخیر اتفاق افتاده و این شبکه اجتماعی، کاربران غیر طبیعی و مجعول را شناسایی کرده و آن ها را حذف می کند.
وی افزود: تا پیش از این در توئیتر انگلیسی مقدار زیادی از فالوورهای رؤسای جمهور کشورهای مختلف حذف شدند و هم اکنون این موضوع به توئیتر فارسی دامنه پیدا کرده است.
وزیر ارتباطات افزود: توئیتر گروه هایی از کاربران غیرواقعی و نیز برخی اکانت های واقعی را غیرواقعی تشخیص داد و آن ها را حذف کرد. این در حالی است که هم اکنون گروه هایی که علیه نظام فعالیت دارند و کاربر مجعول هستند همچنان در این شبکه فعالیت می کنند و حذف نشده اند.
وی تصریح کرد: اگر قرار است مقرراتی صورت گیرد، باید به طور قاعده مند برای همه اعمال شود و بر این پایه، ما در پژوهشگاه ارتباطات در حال تهیه گزارش رفتارشناسی از کاربران مجعول در توئیتر هستیم تا صداقت توئیتر را در حذف اکانت کاربران ایرانی به آزمون بگذاریم. این گزارش به زودی منتشر می شود.