کمبود نیروی کار در بخش امنیت سایبری اسرائیل
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ صنعت امنیت سایبری رژیم صهیونیستی، برای حفظ نرخ رشد خود، سالانه 800 کارمند جدید نیاز دارد. گزارش جدید نشان میدهد که نیروی کار چالش اصلی این بخش است.
90 درصد مدیران بررسی شده بهوسیله مرکز تحقیق «IVC» در گزارشی در مورد صنعت سایبری اسرائیل گفتهاند که امروزه کمبود نیروی کار و رقابت برای جذب افراد ماهر در مراکز تحقیق و توسعه خارجی در سرزمینهای اشغالی مهمترین مشکل این بخش است.
مرکز یاد شده گزارشی برای اداره ملی سایبری رژیم صهیونیستی پیش از برگزاری اجلاس «Cyber Week» در دانشگاه تلآویو آماده کرد. در این رویداد متخصصان امنیت سایبری، رهبران صنعت، استارتآپها، سرمایهگذاران، دانشگاهیان، دیپلماتها و مقامات دولتی از سراسر جهان برای بحث و گفتگو درخصوص چالشهای پیشرو حضور پیدا میکنند.
عدم حضور کافی نیروی کار در این صنعت، نشان دهنده ناراحتی عمومی در صنعت فناوری رژیم صهیونیستی است که سالانه با کمبود حدود 15 هزار نیروی ماهر، عمدتاً شامل مهندسان نرمافزار و دانشمندان داده مواجه است. طبق گزارش استارتآپ مرکزی ملی و اداره نوآوری اسرائیل – که در ماه دسامبر گذشته منتشر شد – این کمبود موجب افزایش حقوقهای محلی و ترغیب کارخانهها به جذب کارمندان خارجی میشود.
براساس گزارش اداره سایبری IVC، تا پایان سال 2018 رژیم صهیونیستی 752 شرکت امنیتی سایبری داشت که 421 مورد از آنها فعال، 213 مورد از نظر عملیاتی متوقف و 118 مورد خریداری شده بودند.
در پایان همان سال، این صنعت حدود 20500 نفر را استخدام کرد که نیمی از آنها برای استارتآپهای بخش خصوصی مشغول به کار هستند. حدود 4500 نفر در مراکز تحقیق و توسعه تأسیس شده بهوسیله شرکتهای خارجی و 5900 نفر از سوی بخش دولتی استخدام شدند. این آمار شامل کارمندان امنیت سایبری در شرکتهای دفاعی نیست. طبق گزارش، نرخ استخدام در صنعت امنیت سایبری از سال 2015 سالانه 12 درصد رشد داشته است.
در گزارش اداره سایبری IVC آمده است:
در 5 سال گذشته، صنعت امنیت سایبری 3،9 میلیارد دلار رشد داشته و مجموع صادرات آن در سال 2017 بین 5.5 تا 6 میلیارد دلار بوده است. به نظر میرسد درآمد استارتآپهای امنیت سایبری طی 2 سال گذشته بین 500 تا 600 میلیون دلار بوده است. در ایالات متحده، شرکتهای اسرائیلی 34 درصد از بازار امنیت اطلاعات، در اروپا 27 درصد از بازار امنیت شبکه و 17 درصد از بازار امنیت اطلاعات را تشکیل میدهند.
طبق گزارش منتشر شده از استارتآپ مرکزی ملی در ماه ژانویه 2019، سرمایهگذاری در شرکتهای امنیت سایبری در سرزمینهای اشغالی به دلیل علاقه سرمایهگذاران خارجی برای اولین بار در سال 2018 از مرز یک میلیارد دلار عبور کرد.
براساس تحلیل «PitchBook» و پایگاههای اطلاعاتی استارتآپ مرکزی ملی، صنعت سایبری اسرائیل پس از ایالات متحده در رتبه دوم قرار دارد و 20 درصد کل سرمایهگذاریهای ریسکپذیر در جهان در این منطقه انجام میشوند.
به گفته شرکت «MarketsandMarkets»، با دیجیتالیتر شدن جهان و هوشمندتر شدن ابزارهای خانگی و اداری، تهدید نفوذ امنیت سایبری افزایش مییابد. انتظار میرود ارزش بازار جهانی امنیت سایبری تا سال 2023 از حدود 153 میلیارد دلار در سال 2018 به 248 میلیارد دلار افزایش یابد.