کشورهای حاشیه خلیج فارس، اهدافی جذاب برای هکرها
به گزارش واحد امنیت سایبربان؛ بر اساس تحقیقی که بهتازگی شرکت YouGov انگلستان برای شرکت تجهیزات دفاعی BAE Systems انجام داده است، بسیاری از شرکتهای حاضر در کشورهای منطقه خلیج فارس، مقدمات لازم برای محافظت از خودشان در برابر حملات سایبری را انجام ندادهاند و در این موضوع، از آسیب پذیری بالایی برخوردار هستند.
بر اساس این گزارش، بیش از نیمی از شرکتهایی که در این تحقیق مشارکت داشتهاند، سنجشهای امنیتی لازم را ندارند و نسبت به فاکتورهای مناسب برای کسب امنیت حداقلی، بی اطلاع هستند. از این میزان، عربستان سعودی با دارا بودن سهم 55 درصدی، با بیشترین میزان مخاطرات امنیتی روبرو است. البته در این میان، امارات وضعیت بهتری نسبت به بقیه دارد و بر اساس این گزارش، تقریباً دو سوم از شرکتهای اماراتی، از وضعیت خوب امنیت سایبری برخوردار هستند.
اما نکته قابلتأمل در مورد امارات این است که تنها 45 درصد از مشارکتکنندگان اماراتی در این طرح، محصولات خود را طی شش ماه گذشته از لحاظ نکات امنیتی، آزمایش کردهاند و 37 درصد مشارکتکنندگان، هرگز اطلاع ندارند که محصولاتشان مورد آزمایش امنیتی قرار گرفته است یا خیر.
در میان کشورهای حاضر در منطقه خلیجفارس، امارات متحده عربی، یکی از کشورهایی بوده است که در عین رعیات نکات پایه امنیت سایبری، بیشترین میزان حملات را در یک ماه گذشته دریافت کرده است و 28 درصد از شرکتهای حاضر در این کشور، حداقل یکبار در یک سال گذشته، مورد تجاوز هکرها قرار گرفتهاند.
یکی از متخصصان امنیت سایبری شرکت بی ای ای سیستمز انگلستان در این رابطه معتقد است: «حملات سایبری، نه تنها باعث بروز خسارات مشخص در میزان درآمد سالانه میشود که گهگاه این میزان خسارت، به میلیونها دلار نیز میرسد، بلکه سبب از بین رفتن اعتبار آن شرکت نیز میگردد و همین موضوع، خسارت را برای مدیران این شرکتها چند برابر میکند.»
یکی دیگر از نکاتی که موضوع حملات سایبری به شرکتهای حاضر در منطقه خلیجفارس را بحرانیتر میکند، این است که به ادعای کارشناسان امنیتی، بسیاری از این شرکتها، حتی نمیدانند که آیا مورد حمله سایبری واقع شدهاند یا خیر و در صورت مثبت بودن جواب، چه میزان خسارت در اثر این حملات به آنها وارد شده است. البته در بسیاری از این موارد، انتشار چنین گزارشهایی، نه تنها با هدف ارتقاء امنیت نیست بلکه شرکتهای امنیتی منتشر کننده گزارش که عمدتا از شرکای راهبردی کشورهای حاشیه خلیج فارس به حساب میآیند، قصد بهره برداری سیاسی و در پی آن، اتهام زنی بی اساس به کشورهایی نظیر جمهوری اسلامی ایران را از آنها دارند.