کشف جسد خالق اولین نرمافزار آنتیویروس در زندان اسپانیا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبریان؛ جان مکآفی (John McAfee)، کارآفرین نرمافزار ضد ویروس، زاده انگلستان و شهروند ایالات متحده، ساعاتی پس از آنکه دادگاه عالی اسپانیا استرداد وی به ایالات متحده را تأیید کرد، ظاهراً در سلولش خودکشی کرد؛ وی با اتهامات کیفری مربوط به مالیات به جرم 30 سال حبس، تحت تعقیب بود.
«Mossos d’Esquadra»، نیروهای پلیس منطقهای کاتالونیا گزارش «El País» مبنی بر پیدا شدن مک آفی 75 ساله در زندان «Brians 2» نزدیک بارسلونا را تأیید کردند.
دادگستری کاتالونیا در بیانیهای گفت :
«كاركنان دادگستری به زندان اعزام شدهاند و در حال بررسی علل مرگ هستند؛ همه چیز نشان از خودکشی دارد.»
وکیل مکآفی نیز در گفتگو با خبرگزاری رویترز اظهار داشت که وی ظاهراً خود را در سلول زندان به دار آویخته، اما مدعی شد که روز قبلش بارها بهصورت نامنظم با مکآفی تماس تلفنی داشته و هیچ نشانهای از قصد خودکشی وجود نداشته است؛ البته خود مکآفی بارها گفته بود که اگر جنازهاش به دار آویخته شده پیدا شود، بدین معنی است که کشته شده است.
جرایم مالیاتی
مکآفی، سازنده نرمافزار ویروس مکآفی، ماه اکتبر سال گذشته در حالی که قصد داشت به سمت استانبول پرواز کند، در فرودگاه بینالمللی بارسلونا دستگیر شد؛ بازداشت این کارآفرین یک روز پس از آن صورت گرفت که مقامات دولتی کیفرخواست ایالات متحده مبنی بر ادعای جرائم مالیاتی را علنی کردند. دادستانهای تِنسی (Tennessee) پس از عدم گزارش درآمد حاصل از تبلیغ ارزهای رمزنگاری شده هنگام انجام کارهای مشاورهای و همچنین درآمد حاصل از سخنرانیها و فروش حقوق داستان زندگی خود برای یک مستند، مکآفی را به فرار مالیاتی متهم کرده بودند؛ سپس، دادگاه عالی اسپانیا استرداد مکآفی به ایالات متحده را تأیید کرد، اگرچه این تصمیم قابل اعتراض بود و استرداد باید بهوسیله کابینه اسپانیا تصویب میشد.
در حکم 16 صفحهای مربوطه آمده است :
«دادگاه موافقت میکند که استرداد جان دیوید مکآفی به درخواست مقامات قضایی آمریکا برای جرایم صادر شده در کیفرخواستهای جرایم مالیاتی بین سالهای 2016 تا 2018 تأیید شود.»
رفتار متغیر
کارشناسان معتقدند که مکآفی از زمان بهدست آوردن ثروت در دهه 1980 با نرمافزاری که هنوز نام وی را یدک میکشد، مرتباً مرتکب رفتارهای متغیری میشده و اخیراً به سمت رهبری ارزهای رمزنگاری شده با مدل خودش هدایت شده بود که ظاهراً روزانه 2000 دلار درآمد داشت.
در ماه مارس سال جاری، مکآفی و جیمی گیل واتسون جونیور، محافظ شخصی او متهم شدند كه با تبلیغ رمزارزها در حساب توئیتری پرطرفدار باعث افزایش قیمت این رمزارزها شدهاند؛ سپس با فروش رمزارزهای خود، 2 میلیون دلار سود بهدست آوردند. آنها همچنین 11 میلیون دلار دیگر از طریق برنامههای تبلیغات رسانه اجتماعی خود برای تبلیغ سرمایهگذاری در توئیتر استفاده کردند. این پرداختها برای خریداران و سرمایهگذاران این عرصه اعلام نشده است.
شرکت همنام وی در نهایت به یک نهاد خانگی در امنیت آنتی ویروس تبدیل شد، اما سعی کرد پس از استعفا در سال 1994 از بنیانگذاری جنجالی آن فاصله بگیرد.
McAfee در سال 2010 بهوسیله اینتل (Intel)، سازنده تراشههای رایانهای با قیمت 7.7 میلیارد دلار خریداری شد و در بخش امنیت سایبری بزرگتر اینتل قرار گرفت. این برندسازی کوتاه مدت بود و اینتل در سال 2016 واحد امنیت سایبری را به یک شرکت جدید به نام McAfee تبدیل کرد.
محققان براین باورند که زندگی شخصی مکآفی نیز به اندازه دستاوردهای شغلی وی مورد توجه بوده است؛ او 2 بار کاندید ریاست جمهوری آمریکا شد و یکی از شرکت کنندگان در بحثهای ریاست جمهوری حزب لیبرتارین در سال 2016 بود. وی با یوگا، هواپیماهای فوق سبک و تولید داروهای گیاهی نیز آشنایی داشت.
او مرتباً در شبکههای اجتماعی نظریههای توطئه را مطرح میکرد و به دنبال قتل نامشخص گرگوری فال، یکی از همسایگانش در سال 2012 در بلیز (Belize)، سوژه رسانههای عصبانی قرار گرفت.
وقتی پلیس فهمید که با یک دختر 17 ساله زندگی میکند و یک زرادخانه بزرگ سلاح را در خانهاش در کشور آمریکای مرکزی کشف کرد، به خانهاش یورش برد؛ اما مکآفی با یک پرواز یک ماهه ناپدید شد و همین امر باعث بازتاب بیشتر رسانهها شد. مکآفی ادعا کرد که چیزی در مورد قتل نمیداند، اما نگران است که شاید هدف مورد نظر مهاجم باشد. وی مدعی شد که مسئولان دولت بلیز در پی او هستند، چون از میزان رشوهخواری در دولت بلیز آگاه است. اما مقامهای بلیز، ضمن ابراز تردید نسبت به سلامت روانی مکآفی، گفتند که وی مظنون اصلی قتل همسایهاش نیست و فراخوانده شدن وی برای پاسخ به پرسشهای پلیس در خصوص این قتل بودهاست. خانواده همسایه مرده بعداً شکایتی علیه مکآفی ارائه دادند و سال گذشته دادگاهی در فلوریدا با حکمی وی را متهم به پرداخت بیش از 25 میلیون دلار به خانواده همسایه کرد.
در سال 2015، این کارآفرین در آمریکا به جرم رانندگی با رفتار نامتعادل و در اختیار داشتن اسلحه در حالت مستی دستگیر شد؛ در آن زمان مقامات کشور کارائیب گفتند که در ماه ژوئیه سال 2019، وی به همراه 5 نفر دیگر به جرم سفر با قایق تفریحی حامل سلاحهای کالیبر بالا، مهمات و تجهیزات نظامی متهم، اما پس از بازداشت در جمهوری دومنیکن آزاد شد.
در ماه مارس امسال، این شهروند آمریکایی در دادگاه فدرال منهتن به جرم مطرح کردن طرح پمپ و تخلیه در رابطه با ارزهای رمزپایه در رسانههای اجتماعی بزرگ متهم شد.
در جلسه دادرسی که اوایل این ماه در اسپانیا از طریق لینک ویدئویی برگزار شد، مکآفی ادعا کرد که اتهامات وی با انگیزه سیاسی است و گفت که اگر به ایالات متحده بازگردد، مجبور است تا بقیه عمر خود را در زندان سپری کند؛ مکآفی در مصاحبه با روزنامه انگلیسی ایندیپندنت (Independent) اعلام کرد که تجربه حضور در زندان اسپانیا ماجراجویی جذابی بوده و تصمیم دارد هرگز به ایالات متحده برنگردد.
مکآفی مدعی شد که تنها تماس وی در خارج از زندان با همسرش جنیس (Janice) و آخرین پست حساب توییترش، بازنشر پیام روز پدر از طرف همسرش بوده است.
در این پست آمده است :
«این 8 ماه كه جان در زندان اسپانیا به سر میبرد، به ویژه روی سلامت روحی و جسمی و اقتصادی او اثر داشت، اما وی از ادامه گفتن حقیقت واهمهای نداشت.»
نظریهپردازان توطئه با اشاره به کشته شدن مکآفی، صفحه ویکی پدیای او را ویرایش کردند و نوشتند که او به قتل رسیده است. به گفته کارشناسان، خودکشی آشکار مکآفی پس از آن اتفاق میافتد که وی توئیتهایی را در مورد شرایط نامناسب زندان به اشتراک گذاشت و نوشت که در زندان غم و اندوه زیادی وجود دارد و تبدیل به خصومت شده است.
ساعاتی پس از مرگ مکآفی، پستی با حرف Q در حساب اینستاگرام او به اشتراک گذاشته شد. این تصویر احتمالاً اشارهای به «QAnon»، کیوانان، نظریه توطئه بیاساس، با این محتوا بود که یک نظم جهانی مخفی وجود دارد که پدوفیلهای شیطانی به طور مخفی بهوسیله دونالد ترامپ مبارزه میکنند.