about-3 back-contact back-deep eitaa کانال روبیکاخبرگزاری سایبربان
مطالب پربازدید
هوش
1403/08/29 - 07:56- هوش مصنوعي

هوش مصنوعی و دانش‌آموزان؛ تحولی که باید برای آن آماده شد

آموزش و پرورش، به خصوص مدارس به عنوان مهم‌ترین بستر تربیت نسل آینده، نقش کلیدی در آماده‌سازی دانش‌آموزان برای ورود به دنیای هوش مصنوعی دارد. اکنون هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان یک انتخاب نیست، بلکه یک ضرورت است.

ساخت
1403/09/24 - 08:40- آسیا

ساخت پیچیده‌ترین سلاح سایبری زیرساختی جهان توسط ایران

کارشناسان ادعا کردند که بدافزار مرتبط با ایران زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده و رژیم صهیونیستی را هدف قرار داده است.

راه‌اندازی
1403/09/28 - 07:37- آسیا

راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت رژیم صهیونیستی

رژیم صهیونیستی از راه‌اندازی اولین کامپیوتر کوانتومی ساخت خود با استفاده از فناوری پیشرفته ابررسانا خبر داد.

انتشار شده در تاریخ

کشف آسیب پذیری های حیاتی در تراشه رایانه ای

پژوهشگران آسیب‌پذیری جدیدی را در سامانه ارتباطی تراشه‌ها کشف کردند که از طول عمر قطعات کم می‌کند.

به گزارش کارگروه امنیت سایبربان، به نقل از «techxplore»؛ گروه تحقیقاتی دانشگاه ایالتی واشنگتن، آسیب‌پذیری‌های مهم و ناشناخته‌ای در تراشه‌های ابررایانه‌ها کشف کرده است. این حفره‌های امنیتی، می‌توانند منجر به شکست‌هایی در الکترونیک مدرن شوند.

پژوهشگران دریافتند که آسیب‌پذیری‌های بالا می‌توانند به سامانه ارتباطی درون تراشه آسیب رسانده و توسط اضافه کردن عمدی بار کاری مخرب، طول عمر کل تراشه‌ی رایانه را به طور قابل‌توجهی کاهش دهند.

محققان با رهبری پارتا پنده‌ (Partha Pande)، استادیار دانشکده مهندسی برق و علوم رایانه‌ای در سمپوزیوم بین‌المللی شبکه روی تراشه، درباره مسئله یادشده گزارشی ارائه دادند.

پژوهشگران تلاش کرده‌اند تا آسیب‌پذیری‌های تراشه‌های رایانه‌ای را به عنوان راهی برای جلوگیری از حملات مخرب به بخش‌های الکترونیکی که زندگی روزمره را تشکیل می‌دهند، درک کنند. برخی از فروشندگان لوازم الکترونیک مصرفی مانند اپل و سامسونگ، به استفاده از حفره‌های امنیتی در محصولات خود و ارسال به‌روزرسانی‌هایی که عمدا سرعت مدل‌های قبلی تلفن همراه را کاهش داده تا مصرف‌کنندگان به خرید محصولات جدیدتر تشویق شوند، متهم شده‌اند.

پژوهشگران اجزای تراشه‌های رایانه‌ای، همچون پردازنده‌ها، حافظه و مدارها را به منظور کشف آسیب‌پذیری‌های امنیتی، موردمطالعه قرار دادند. گروه تحقیقاتی دانشگاه واشنگتن، آسیب‌پذیری‌های بسیار مهمی را در بخش اصلی و پیچیده‌ی ارتباطات تراشه‌های رایانه‌ای با عملکرد بالا، پیدا کرد.

پنده گفت:

سامانه‌ی ارتباطات، چسبی است که همه‌ی بخش‌ها را کنار یکدیگر نگه می‌دارد. وقتی مشکلی در عملکرد این سامانه به وجود بیاید، همه‌ی سیستم، فرو می‌پاشد.

ابررایانه‌ها، از تعداد زیادی پردازنده استفاده می‌کنند و برای برنامه‌های کاربردی اَبَر داده‌ها و رایانش ابری، پردازش موازی را انجام داده، سامانه ارتباطی، پردازنده‌ها و حافظه را هماهنگ می‌کنند.

 محققان اکنون روی افزایش تعداد پردازنده‌ها و ترکیب قابلیت‌های ابررایانه با دستگاه‌های قابل‌حمل کار می‌کنند. پژوهشگران 3 حمله زیان‌آور و ماهرانه را به منظور آزمایش سامانه‌های ارتباطی طراحی کردند. این بار کاری اضافی، می‌تواند تنش مهاجرت الکترونی القایی و نویز القایی را افزایش دهد. همچنین آن‌ها دریافتند که تعداد محدودی از پیوندهای عمودی حیاتی سامانه ارتباطی، به طور ویژه‌ای در معرض شکست قرار دارند. این پیوندها، پردازنده‌ها را در یک پشته متصل نموده، به آن‌ها اجزا می‌دهند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

پنده افزود:

ما مشخص کردیم که چگونه یک عامل می‌تواند سامانه‌ی ارتباطی را هدف قرار داده تا عملکرد نادرست در تراشه‌ها را آغاز کند. نقش ارتباطات و تهدیدات، در گذشته برای جامعه‌ی تحقیقاتی روشن نشده بود.

پژوهشگران در حال حاضر روی توسعه‌ی راه‌هایی برای کاهش این مشکل، کار می‌کنند؛ مانند روش‌های خودکار و الگوریتم‌هایی برای شناسایی و خنثی‌سازی حملات.

تازه ترین ها
همکاری
1403/10/24 - 08:32- امنیت زیرساخت

همکاری ترند میکرو و اینتل برای مقابله با تهدیدات سایبری

شرکت ترند میکرو از همکاری جدید خود با اینتل خبر داد. این همکاری به‌منظور کمک به مشتریان سازمانی مشترک طراحی شده تا سیستم‌های حیاتی خود را در برابر تهدیدات مخفیانه مانند بدافزارهای بدون فایل و باج‌افزارهای پیشرفته محافظت کنند.

حمله
1403/10/24 - 08:19- جرم سایبری

حمله سایبری به دانشگاه آیندهوون؛ توقف آموزش در قلب صنعت تراشه

دانشگاه هلندی تحت حمایت هولدینگ ای اس ام ال که در جنگ تراشه آمریکا-چین موثر است، پس از حمله سایبری کلاس‌ها را متوقف کرد.

حمله
1403/10/24 - 07:44- جرم سایبری

حمله مجدد هکرهای روسی به زیرساخت‌های ایتالیا

پس از بازدید زلنسکی از ایتالیا، هکرهای طرفدار روسیه موسوم به «NONAME057» دوباره ایتالیا را هدف قرار دادند.