کسب تجربه دانشجویان سنگاپوری در اراضی اشغالی
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ تعدادی از دانشجویان دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور (SUTD) برای کارآموزی در ماه می 2019 به شهر بئرشبع رفتند. با ضمانت دانشگاه 7 دانشجوی حدود 20 تا 23 سال در این سفر حضور پیدا کردند.
دانشگاه فناوری و طراحی سنگاپور پیش از عزیمت با سرویس بینالملل ارتباط برقرار و درمورد شرایط نوار غزه اطلاعاتی کسب کرد. هیچ یک از دانشجویان در مدت 4 ماه حضورش صدای آژیر موشک نشنید. آنها اولین گروه دانشجویان این دانشگاه سنگاپوری بودند که برای کسب تجربه به اراضی اشغالی رفتند.
این 7 دانشجو، مربوط به گروه فناوری و طراحی سیستمهای اطلاعاتی یا سیستمهای مهندسی و تخصصهای طراحی بودند. دانشجویان با حضور در استارتآپها و آزمایشگاه تحقیقاتی 4 ماه گذشته را صرف یادگیری کارآفرینی و تحقیق در حوزه امنیت سایبری کردند. ماه گذشته کار آنها پایان یافت.
دانشگاه در اوایل سال جاری با 2 دانشگاه مشهور اسرائیلی : «IDC Herzliya» در تلآویو و دانشگاه بن گوریون (BGU) در بئرشبع همکاری کرد و این چهارمین دانشگاه سنگاپوری است که دانشجویان خود را برای کار یا تبادل نظر به اراضی اشغالی میفرستد.
اسرائیل با سیستم دفاع موشکی و فناوریهای پیشرفته امنیت سایبری خود شناخته شده است. به لطف یووال الوویچی (Yuval Elovici)، رئیس «Cyber@BGU»، یک آزمایشگاه تحقیقاتی مهم برای انجام انواع پروژههای امنیت سایبری، تجزیه و تحلیل کلان دادهها و تحقیقات کاربردی، 3 دانشجوی دانشگاه به نامهای کوین یی (Kevin Yee) و سوهاس ساهو (Suhas Sahu)، دانشجویان سال سوم و دوم و سیتاناتان بووانسواری (Sithanathan Bhuvaneswari) در این مرکز فرصت کار پیدا کردند. یی و ساهو در حوزه تحقیقاتی برای تسهیل کلان دادهها و تسریع شناسایی ناهنجاریها در ترافیک شبکه فعالیت میکردند.
بووانسواری که در زمینه شناسایی اسکنهای امآرآی دستکاری شده تزریق شده به سلولهای سرطانی جعلی فعال بود، توضیح داد:
پیش از این تنها مرجع ما در مورد امنیت سایبری، هک شدن در فیلمها بود. اما این پروژهها در مورد محافظت از هویت و شبکهها، همه چیز را واقعیتر و چشم شما را روی فرصتهای موجود در آنجا باز میکند.
به گفته یووال، بئرشبع با فاصله 100 کیلومتری از تلآویو پایتخت سایبری اسرائیل نام دارد و این مرکز تحقیقاتی نیز بخشی از پارک بزرگ فناوری پیشرفته با شرکتهای بزرگ و نوپا محسوب میشود.
تا سال آینده حدود 4000 متخصص فناوری در این منطقه مشغول به کار خواهند بود و درنهایت با هوشمند شدن واحدهای لجستیک، فناوری و دفاع سایبری ارتش اسرائیل، این تعداد به 10 هزار نفر خواهد رسید.
دیگر دانشجویان در تلآویو، مرکز اصلی استارتآپ اسرائیل حضور داشتند. ایونیس لی (Eunice Lee)، یکی از دانشجویان سال سوم به عنوان کارآموز در شرکت «Pick a Pier» در زمینه کارآمد کردن فضاهای خالی برای زیردریاییها و قایقرانان مشغول فعالیت بود. از او خواسته شد تا الگوریتمی هوشمند برای مطابقت بهتر عرضه و تقاضا ایجاد کند. او از تجربه خود در اسرائیل آنچنان لذت برد که حتی پس از فارغالتحصیلی قصد دارد دوباره به کار خود برگردد.
3 دانشجوی دیگر در «I Know First»، یک استارتآپ فینتک فعالیت کردند. این استارتآپ از الگوریتمی پیشرفته برای تحلیل و پیشبینی بازار جهانی سهام استفاده میکند. شغل این دانشجویان، نوشتن گزارش در مورد فناوری پیشبینی شرکت، مقایسه دادهها با قیمتهای پیشین و ایجاد اسکریپتهای برنامهنویسی برای تسریع پردازش دادهها در وبسایت شرکت بود.
جیره تان (Jireh Tan)، یکی از دانشجویان سال سوم به طراحی مجدد وبسایت کمک کرد؛ همکارش کلارنس تاه (Clarence Toh) گفت:
به دلیل کوچکی استارتآپها، شما عملکرد آنها را بهخوبی میبینید. با کسب این تجربه من فهمیدم که شروع یک کسب و کار در صورت داشتن محصولی برای برآوردن تقاضا غیرممکن نیست.