کرونا، عامل اوج گیری حملات سایبری به ارگان های درمانی و بهداشتی
به گزارش کارگروه حملات سایبری سایبربان؛ شرکت آی بی ام امروز گزارش سالانه خود در مورد شاخص تهدیدات سایبری و... را منتشر کرد.
طبق این گزارش، در دوران کرونا، حملات سایبری به نهادهای مرتبط با بهداشت و درمان دو برابر شده است. شاخص های سال 2021 این گزارش نکات قابل توجهی دارد که احتمالا مهم ترین و شاخص ترین آن ها، تعداد بازیگران مخرب سایبری است که کمپین های خود را بر روی نهادهای مقابله کننده با کرونا در سال 2020 متمرکز کرده اند.
طبق گفته محققین آی بی ام، حملات سایبری به سازمان مهم مرتبط با تحقیق و درمان کرونا در سال 2021 دو برابر میزان معمول این حملات در سال 2020 شده است. این سازمان ها بیمارستان ها، تولید کنندگان دارو، شرکت های پزشکی و شرکت های فعال در حوزه انرژی را شامل می شوند که در زنجیره تامین کرونا نقش دارند.
آی بی ام معتقد است که دلیل این چرخش تمرکز بر روی نهادهای مرتبط با کرونا، احتمال بالای رسیدن هکرها به اهداف خود می باشد. زیرا که عدم وجود اختلال در سیستم ها، از اهمییت بالایی برای این نهادها برخوردار است و بنابراین آن ها تصمیم بر این می گیرند که با انجام خواسته مجرمین، اختلالات سیستم های خود را رفع کنند.
اپیدمی کرونا توانست مفهوم زیر ساخت مهم دردنیای امروز را تغییر دهد. شرکت هایی در گذشته مورد توجه نبودند، با شروع کرونا به صدر مهم ترین شرکت ها رسیدند.
حملات باج افزاری با 23 درصد، محبوب ترین شیوه حمله سایبری در سال 2020 شناخته شد. خانواده باج افزاری Sodinokibi نیز حاصل خیز ترین باج افزار 2020 شناخته شد. به طوری که دو سوم حملات انجام از طریق این باج افزار با موفقیت همراه بود.
طبق این گزارش، خانواده بدافزای مبتنی بر لینوکس هم 40 درصد رشد داشته است.
بدافزار نویسی به زبان Go programming نیز رشد 500 درصدی را در سال 2020 تجربه کرد.
محققین معتقدند هکرهای متمایل به استفاده از بدافزارهایی شده اند که توانایی اجرای بهتری بر روی سیستم های مختلف شامل فضای ابری را دارند. آن ها همچنین مدعی شدند، بازیگران مخرب سایبری تمایل زیادی به استفاده از بدافزارهای کد باز نشان داده اند.
صنایع مرتبط با امور مالی و بیمه در سال 2019 و 2020 بیشترین حملات سایبری را متحمل شدند و در صدر این لیست قرار دارند.