کراسد سورد، رزمایشی برای شناسایی تهدیدات
به گزارش کارگروه بین الملل سایبربان، به نقل از «مرکز تعالی همکاری های دفاع سایبری ناتو»، این مرکز به تازگی با همکاری سازمان «سرت یا گروه پاسخ گویی حوادث رایانهای لتونی» (1CERT)، رزمایش «کراسد سورد 22018» را در این کشور برگزار کرد. کراسد سورد رزمایشی در رابطه با گروه امنیت سایبری قرمز رنگ است.
پیچیدگی و حوزه های رزمایش یاد شده در سال 2018 به شکل قابل توجهی افزایش یافته بود. برای نمونه می توان به پوشش گسترده تر مناطق جغرافیایی، ارائه دهندگان زیرساخت های اطلاعاتی حیاتی و حضور واحدهای «سایبری-جنبشی» (cyber-kinetic) ارتش اشاره کرد.
آره رینتام (Aare Reintam)، مدیر برنامه ی رزمایش های تاکتیکی مرکز تعالی همکاریهای دفاع سایبری ناتو، گفت:
هدف رزمایش کراسد سورد، تمرین مهارت های مورد نیاز برای تکمیل عملکرد نقش گروه قرمز در مانور دفاع سایبری است. همچنین آموزش های پیشرفته و چالش هایی را به مدافعان سایبری ملی ارائه می دهد. واضح است که به منظور انجام دفاع بهتر در فضای سایبر از خودمان، باید بدانیم حملات چگونه انجام می شوند.
رینتام افزود:
رزمایش کراس سورد درک کاملی از تهدیدات سایبری رایج ارائه می دهد.
مانور یاد شده روی بهبود همکاری ها و اشتراک گذاری اطلاعات بین بخش های غیرنظامی و نظامی، همکاری ارائه دهندگان زیرساخت های حیاتی و واحد های نظامی تمرکز دارد. برای اولین بار در سال 2018، چندین عملیات جنبشی و سایبری، به صورت همزمان در موقعیت های جغرافیایی مختلف انجام شد. در این رزمایش بیش از 80 شرکت کننده از 15 کشور حضور داشتند.
برنارد بلومبرگز (Bernhards Blumbergs)، متخصص امنیت سایبری سرت لتونی، گفت:
امسال از فناوری های شبکه همراه برای شناسایی تهدیدات استفاده کردیم. همچنین برای شناسایی موقعیت هدف و جمع آوری اطلاعات نسبت به آن، پهپادهای نظارتی و حسگرهای 5 جی (5G) را به کار گرفتیم. بدون در نظر گرفتن گستردگی فضای سایبری، انجام عملیات در این محیط تا زمانی ممکن خواهد بود که اتصالاتی وجود داشته باشد.
بلومبرگز ادامه داد:
در زمان هایی که دسترسی مستقیم به هدف از طریق فضای سایبری ممکن نیست، برای انجام عملیات به تعاملات جنبشی با واحد های نظامی مجهز به جدیدترین فناوری ها و تاکتیک ها، احتیاج پیدا می شود.
کراسد سورد را می توان به عنوان خواهد «لاکد شیلدز» (Locked Shields) در نظر گرفت. این رزمایش به عنوان بزرگ ترین و پیچیده ترین، مانور امنیت سایبری تاکنیکی بین المللی شناخته می شود.
لاکد شیلد روی آموزش شرکت کنندگان آزمایشگر، متخصصان جرم یابی قانونی دیجیتال و کارشناسان آگاهی موقعیتی که نقش گروه حمله کننده را ایفا می کنند، تمرکز دارد.
علاوه بر مرکز تعالی همکاریهای دفاع سایبری ناتو و سرت لتونی، وزارت دفاع و نیروی زمینی واحد دفاع سایبری لتونی، نیروهای دفاعی استونی، اتحادیه دفاع سایبری استونی (Estonian Cyber Defence League)، دانشگاه یوتیکا، شرکت تلفن موبایل لتونی (Latvian Mobile Telephone)، «BHC»، «Grey Cortex»، «Stamus Networks»، «Threod»، «Defendec»، «Martem» و چندین شرکت و مرکز دیگر نیز در سازماندهی رزمایش کراسد سورد شرکت کردند.
- Computer emergency response team
- Crossed Swords 2018