کاهش 50 درصدی سرمایهگذاری ژاپن در فناوری اسرائیل در سال 2022
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ کاهش سرمایهگذاری در فناوری پیشرفته اسرائیل در سال 2022 تنها نتیجه کاهش سرمایهگذاران آمریکایی و اروپایی نبود. براساس مطالعه انجام شده بهوسیله شرکت مشاوره سرمایهگذاری هارل هرتز (Harel-Hertz)، سرمایهگذاری ژاپن در اسرائیل نیز در سال گذشته به طور چشمگیری کاهش یافت و به 1.558 میلیارد دلار رسید که نسبت به اوج سرمایهگذاری در سال 2021 که به 2.945 میلیارد دلار رسید کاهش قابل توجهی داشت.
با این وجود، سرمایهگذاری سال گذشته هنوز 500 میلیون دلار بیشتر از کل سرمایهگذاری ژاپن در سال 2020 است.
سرمایهگذاریهای ژاپن، علیرغم کاهش، 12.8 درصد از کل سرمایهگذاریهای خارجی و 10 درصد از کل سرمایهگذاری در فناوری پیشرفته اسرائیل را در مقایسه با 15.8 درصد و 12 درصد در سال 2021تشکیل میدهند.
محققان معتقدند که کاهش سرمایهگذاریها به دلیل جنگ در اوکراین و افزایش قیمت مواد خام و همچنین تأثیر مداوم بیماری همهگیر کرونا و فروپاشی زنجیره تأمین و حملونقل است که بر احساسات منفی صنعت و در بازارهای مالی در ژاپن افزوده است.
کاهش چشمگیر ارزش یِن، به طور کلی در برابر ارزهای اصلی و به طور خاص در برابر دلار، کاهش ارزش حدود 40 درصد در طول سال 2022، همچنین انگیزه سرمایهگذاری خارجی را کاهش داد و باعث افزایش سرمایهگذاری داخلی در ژاپن شد.
تعداد سرمایهگذاریهای ژاپنی نسبت به سال گذشته 93 سرمایهگذاری با کاهش 28 درصدی به 67 درصد کاهش یافت. این کاهش متوسط در سرمایهگذاری را میتوان با گذار به مراحل اولیه (Seed و A) توضیح داد.
از مجموع 67 سرمایهگذاری، 42 مورد سرمایهگذاری اولیه در شرکتهای جدید و 25 مورد سرمایهگذاری بعدی بوده است.
یکی دیگر از ویژگیهای سرمایهگذاری ژاپنی، جزء برجسته سرمایهگذاریهای راهبردی است. حدود نیمی از سرمایهگذاریها بهوسیله شرکتهای صنعتی انجام شده که به دنبال توسعه فناوریهای مشترک و دستیابی به مزایای آینده نسبت به رقبای خود با کمک کارآفرینی اسرائیل هستند.
طبقهبندی سرمایهگذاری همچنین با گذار به صنایع جدید مشخص میشود، افزایش قابل توجهی در صنایع پاک، کشاورزی و فناوری غذایی وجود داشته است. در صنایع سنتی نیز تغییراتی با کاهش سایبری و نیمه هادیها و ثبات در حوزه علوم زیستی به وجود میآید.
بنابر ادعای کارشناسان، فعالیت صندوقهای ژاپن و اسرائیل به ویژه چشمگیر است. تقریباً همه صندوقها سرمایههای جدید جذب یا صندوقهای پیگیری راهاندازی کردند : سومیتومو (Sumitomo)، ماروبنی (Marubeni)، کوراندوم (Corundum)، که بارزترین آنها «Liquidity Capital» است که خود حدود 2 میلیارد دلار جذب کرد، اما از آنجایی که فعالیت این صندوق لزوماً در اراضی اشغالی، ایالات متحده، کشورهای حوزه خلیج فارس و سنگاپور انجام نمیشود، این رقم در آمارهای محلی گنجانده نشده است.
هارل هرتز انتظار دارد سرمایهگذاری در سال آینده، عمدتاً با توجه به علاقه اولیه و قابل توجه به فناوری های امنیتی و دفاعی اسرائیل، بهبود یابد. به گفته شرکت، همکاری در این زمینه گامی در روابط 2جانبه خواهد بود، زیرا سرمایهگذاریها به سمت صنایع بالغ و نه فقط استارتآپها و در نتیجه سرمایهگذاری در مقادیر زیاد و همکاریهای بلندمدت هدایت میشود.
پیشرفت دیگری که ممکن است سرمایهگذاری و همکاری اقتصادی را تسریع کند، تمایل متقابل برای ورود به بحث در مورد توافقنامه تجارت آزاد (FTA) و ارتقاء معاهده اجتناب از مالیات مضاعف است.