کاهش ۱۰۰ میلیون یورویی در پرداخت به آلکاتل
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ محمدجواد آذری جهرمی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مسئله فناوری اطلاعات و فضای مجازی طی سال های اخیر مربوط به یکی از اولویت های مردم، نخبگان و خصوصاً وکلای مردم در مجلس شورای اسلامی شده که موجب دلگرمی است تا با جدیت امور را پیگیری کنیم، درباره قرارداد موسوم به آلکاتل گفت: سؤال مطرح درباره قرارداد آلکاتل، مربوط به سال 90 و همچنین قرارداد نگهداری شرکت زیرساخت مربوط به سال 94 است اما طبق وظیفه به این سؤالات پاسخ خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه در اصلاح قرارداد آلکاتل بیش از 100 میلیون یورو از رقم آن کاهش پیدا کرد، افزود: بعد از گشایش هایی که به واسطه برجام در کشور رخ داد طبیعتاً هزینههای قرارداد باید اصلاح میشد؛ ضمن اینکه پیمانکار به دلیل تحریم نتوانسته بود تجهیزات را به کشور منتقل کند.
آذری جهرمی با بیان اینکه سال گذشته از وقتی موضوع آلکاتل در دستور کار قرار گرفت، سه سال از نهایی سازی مشخصات فنی شبکه گذشته و تجهیزات نیز نوسازی شده بود، عنوان کرد: بنابراین شرایط مهیاتر شد و در نتیجه هزینهها نیز باید منطقیتر میشد لذا اصلاح قرارداد مدنظر قرار گرفت و قرارداد 247.5 میلیون یورو به 145 میلیون یورو کاهش پیدا کرد.
عضو کابینه دولت تدبیر و امید تصریح کرد: همچنین تجهیزات در قرارداد جدید به روزآوری شد و اکنون دو بخش از آن از گمرک ترخیص شده و در حال نصب و راهاندازی است و زیر بار شبکه خواهد رفت و بخشی از آن نیز در حال استفاده است.
وی با اشاره به اینکه وضعیت بهبود وضعیت شبکه ارتباطی در کشور را میتوان از مردم پرسید، تصریح کرد: براساس گزارش اتحادیه جهانی مخابرات، ایران دومین کشور از نظر شاخص نرخ رشد توسعه بوده و در خاورمیانه از این نظر اول بوده و این افتخاری است.
وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه طی چهار تا پنج سال گذشته همه شاخصهای حوزه فناوری در همه شهرهای کشور بیش از 10 برابر شده است، گفت: براساس مدل IMS مدل جدید توپولوژی شبکهای، شبکه مکالمات صوتی کشور در 35 نقطه متمرکز شده است و شبکه دیتا که مصداق زیرساخت شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیک محسوب میشود از 31 به 110 نقطه در سراسر کشور گسترش پیدا کرده است.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: ساختار شبکه تماسهای صوتی کشور در زیرساخت تجمیع شده و به جای آن ساختار زیرساخت شبکه دیتای کشور در 110 شهر توسعه یافته است، بنابراین این اظهارات که با تغییر ساختار شبکه، شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیکی تحقق نیافته، یک اظهار نظر غیرکارشناسی است چرا که شبکه ملی اطلاعات و دولت الکترونیکی بر روی بستر دیتا توسعه پیدا میکند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات امروز صبح برای پاسخ به دو سؤال حمیده زرآبادی؛ نماینده قزوین و فاطمه حسینی؛ نماینده تهران در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی حضور یافت که نمایندگان مجلس شورای اسلامی در پایان توضیحات او را قانع کننده دانستند.