کاهش بودجه ابزارهای سایبری ارتش آمریکا
به گزارش کارگروه بینالملل سایبربان؛ ارتش آمریکا درحالتوسعه یک برنامه سایبری جدید است که به فرماندهان اجازه میدهد علاوه بر تصویرسازی میدان جنگ در محیط سایبری، به یک درک بهتری از این محیط سایبری برسند؛ اما کنگره اعلام کرده بهسختی نیمی از بودجه درخواستی بابت این برنامه را تأیید خواهد کرد.
ارتش آمریکا در ابتدا تحت لایحه سیاست دفاعی سال 2021 که بهتازگی منتشر شد برای برنامه جدید خود که درک سایبری از موقعیت (Cyber SU) نام دارد 28.5 میلیون دلار بودجه درخواست کرده بود که کنگره 12 میلیون دلار کمتر ازآنچه ارتش درخواست کرده بود را برای این برنامه تصویب خواهد کرد. ضمن اینکه دونالد ترامپ هنوز این طرح را امضاء نکرده است.
این برنامه به نیروهای نظامی این امکان را میدهد که با دریافت اطلاعات از سامانهها و حسگرهای مختلف نسبت به محیط سایبری میدان جنگ اشراف بهتری داشته باشند. درست همانطور که فرماندهان باید در میدان جنگ نسبت به موانع و نیروهای خودی و بیگانه اشراف داشته باشند تا آگاهانه تصمیم بگیرند، فرماندهان در محیط سایبری میدان جنگ نیز باید اشراف داشته باشند که در حال حاضر از مقر فرماندهی قادر به انجام این کار نیستند. محیط محاسباتی مقر فرماندهی ارتش یک ابزار تحت وب است که سیستمها و برنامههای فعلی را باهم تلفیق کرده و در اختیار یک کاربر واحد در مقر فرماندهی قرار میدهد و این برنامه جدید نیز در آن ادغام خواهد شد.
این ابزار تفاوت دارد با ابزاری که نیروهای ویژه سایبری در اختیاردارند و در حملات سایبری و دفاع از آمریکا از آن استفاده میکنند. این ابزار بهطور خاص برای فرماندهان تیپهای مستقر در زمین طراحیشده تا زمین جنگ و خطرات آن را در یک محیط سایبری ارزیابی کنند.
کمیته خدمات نیروهای مسلح سنا در نسخه لایحه سیاست دفاعی 2021 خود که در ماه ژوئن منتشر کرد درصدد کاهش بودجه برای ابزار یادشده بود که به اعتقاد برخی این ابزار در مقایسه با برنامهای که وزارت دفاع درحالتوسعه آن است، برنامهای اضافی است.
این برنامه بانام (Project IKE) توسط اداره تواناییهای راهبردی وزارت دفاع آمریکا در حال اجرا است و برای نیروهای سایبری طراحیشده است تا به تجسم محیط سایبری و برنامهریزی عملیات کمک کند.
بااینحال، مقامات ارتش آمریکا معتقدند، فرماندهان غیر سایبری برای تجسم و اشراف بر محدوده تحت فرمان خود به یک ابزار کلیدی مانند Cyber SU نیاز دارند، زیرا این ابزار بعد دیگری است که آنها باید هنگام انجام عملیات در نظر بگیرند. آنها در ادامه خاطرنشان کردند این ابزار فقط برای انجام عملیات در فضای سایبری طراحی نشده است.
پاول مهنی، سخنگوی دفتر فرماندهی، کنترل و ارتباطات تاکتیکی دفتر اجرایی برنامه ارتش گفت:
دفتر برنامه Cyber SU با دفتر تواناییهای راهبردی همکاری میکند برای انجام ارزیابی آزمایشگاهی از IKE برای تعیین اینکه آیا در وضعیت فعلی این برنامه میتواند تصویر جنگ سایبری و الکترونیکی ارتش را در سطح تاکتیکی تقویت کند یا اینکه آیا میتواند با ابزار محیط محاسباتی مقر فرماندهی ادغام شود. مسئولان انتظار دارند این ارزیابی در ماه آوریل کامل شود. ارتش تاکنون چندین تعامل با سربازان و واحدها در مورد Cyber SU انجام داده است، ازجمله لشکر 82 هوابرد و گردان 915 جنگ سایبری، اولین واحد تاکتیکی ارتش در حوزه جنگ الکترونیکی و جنگ سایبری و عملیات اطلاعات ارتش که تیپهای مستقر در جنگ را تقویت میکنند.
وی همچنین افزود:
تاکنون بازخوردها در مورد این سیستم مثبت بوده و این ابزار تصویر قابلفهمی به کاربران خود ارائه داده است.
دفتر این برنامه در اوایل سال 2021 توسعه و امنیت و عملیات رسمی این برنامه را با یک تیپ رزمی آغاز خواهد کرد تا این سیستم را بهبود بخشیده و آن را برای نیازهای بعدی ارتقاء دهند.