کامپیوتر کوانتومی گوگل 47 سال سریعتر از ابر کامپیوتر Frontier
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان ؛ گوگل به تازگی جزئیات بیشتری درباره قدرت کامپیوتر کوانتومی خود را رسانهای کرده است. بر اساس ادعای گوگل کامپیوتر کوانتومی 70 کیوبیتی این شرکت میتواند 47 سال زودتر از سریعترین ابررایانه فعلی دنیا پردازشها را به اتمام برساند.
مهندسان گوگل بهتازگی اعلام کردهاند که قدم مهمی در زمینه توسعه کامپیوترهای کوانتومی برداشتهاند و اکنون کامپیوتر کوانتومی جدید گوگل میتواند پردازشهایی که انجام آنها توسط قدرتمندترین ابرکامپیوتر دنیا 47 سال طول میکشد را در عرض چند ثانیه انجام دهد.
مدل جدید کامپیوتر کوانتومی 70 کیوبیتی گوگل با استفاده از پردازنده Sycamore میتواند محاسبات را با سرعتی اعجابآور انجام دهد. دانشمندان گوگل کامپیوتر کوانتومی جدید خود را با بنچمارکی موسوم به Random Circuit Sampling آزمایش کردند تا سرعت واقعی این رایانه کوانتومی مشخص شود.
نتیجه این آزمایش حیرت انگیز بود. ابررایانه فرانتیر بهعنوان قویترین کامپیوتر موجود در دنیا برای پردازش این بنچمارک به حدود 47 سال زمان نیاز داشت اما کامپیوتر کوانتومی Sycamore در عرض چند ثانیه این پردازش را انجام میداد.
پیش از این هم در سال 2019 گروهی از پژوهشگران گوگل نیز آزمایش مشابهی را با کامپیوتر کوانتومی 53 کیوبیتی انجام داده و با مطرح کردن مفهوم برتری کوانتومی اعلام کردند که کامپیوترهای کوانتومی قادر هستند با سرعتی بسیار فراتر از کامپیوترهای کلاسیک پردازشها را انجام دهند.
پیش از این IBM اعلام کرده بود که کامپیوتر کوانتومی Eagle این شرکت توانسته در محاسبات مربوط به حالت مواد و تعامل ذرات بنیادی، از یک ابرکامپیوتر سریعتر عمل نماید. برخلاف کامپیوترهای کلاسیک که با واحدهای باینری 0 و 1 کار میکنند، کامپیوترهای کوانتومی میتوانند هر دو این حالتها را به صورت همزمان داشته باشند.
این قابلیت پردازش کوانتومی به محققان اجازه خواهد تا حافظههای سریعتر بسازند و مسائل را با سرعت بسیار بیشتری حل نمایند. با این وجود حالت کوانتومی پایدار نیست و محاسبات انجام شده با این روش با کمترین تغییر در محیط اطراف، خطای بالایی از خود نشان میدهند. ساخت یک کامپیوتر کوانتومی بدون خطا یکی از مهمترین چالشهای علم و فناوری بشر به شمار میآید.