کاردستی ترامپ در حوزه هوش مصنوعی
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان، به نقل از «TheNextWeb»؛ دولت ترامپ در تاریخ 10 مِی با مدیران شرکت های فناوری آمریکایی دیدار داشت. این کار با هدف راه اندازی کارگروه و چارچوب کاری جدید به منظور تقویت هوش مصنوعی آمریکا صورت گرفت.
بر اساس سند منتشر شده، کمیته ای برای مشاوره به رییس جمهور و دولت فدرال آمریکا در زمینه ی هوش مصنوعی شکل گرفت.
در بخشی از متن سند مذکور آمده است:
کاخ سفید امروز کمیته ی هوش مصنوعی را زیر نظر دفتر ملی علوم و فناوری تأسیس کرد. این اقدام به منظور بهبود هماهنگی تلاش های فدرال در زمینه ی هوش مصنوعی و اطمینان از حفظ رهبری آمریکا در این زمینه صورت گرفته است.
به نظر می رسد کاخ سفید با یک سال تأخیر تصمیم به راه اندازی کمیته ی بالا گرفته است؛ اما یک مشکل وجود دارد. این گروه توسط افرادی که وجود خارجی ندارند و خود دونالد ترامپ تشکیل می شود.
کارشناسان معتقدند ترامپ شرایط مشاوره دادن به دفتر ریاست جمهوری در حوزه های بسیار پیچیده ای مانند هوش مصنوعی را ندارد.
همچنین با توجه به سند مذکور، دفتر سیاست گذاری علوم و فناوری کاخ سفید (NSTC)، بنیاد ملی علوم و دارپا روی عملکرد کمیته ی یاد شده، نظارت خواهند کرد؛ اما یک نکته ی عجیب وجود دارد. بیشتر افرادی تعیین شده برای انجام این کار نیز، وجود خارجی ندارند.
البته دارپا و بنیاد ملی علوم مدیرانی برای انجام نظارت دارند؛ اما برای مثال اولویت مدیر دارپا مسائل دفاعی است و احتمالاً با محدودیت هایی مواجه شود.
قابل ذکر است، هیچ یک از سازمان ها وظیفه ی جدیدی مربوط به انجام اقدامات بالا را دریافت نکرده اند؛ در نتیجه ی ترامپ باید به تنهایی بار همه ی مسئولیت ها را به دوش بکشد.
از طرفی رییس جمهور منتخب آمریکا به صورت پیش فرض به عنوان مدیر دفتر سیاست گذاری علوم و فناوری کاخ سفید نیز انتخاب می شود. بدون یک مدیر یا همکار مشترک در این دفتر، ترامپ رسماً به مشاور خود تبدیل خواهد شد. این موضوع باعث می شود وی بتواند همه ی کمیته را تحت کنترل گرفته و نظر خود را به اعضای رده پایین تحمیل کند؛ به عبارت دیگر هیچ کس مسئولیتی ندارد.
در بخش دیگری از سند آمده است:
اعضا کمیته ی انتخابی، شامل مقامات ارشد تحقیق و توسعه دولت فدرال مانند معاون استانداردها و فناوری وزیر بازرگانی، معاون تحقیق و مهندسی وزیر دفاع، معاون علوم وزیر نیرو، مدیران بنیاد ملی علوم، دارپا و ایآرپا (IARPA) هستند.
با وجود این اعضا مذکور که باید در جایگاه های یاد شده قرار می گرفتند از فهرست حذف شدند. کمیته ی مشاوره هوش مصنوعی تشکیل شده است؛ اما بدون رهبری واقعی، پول و زمان هدر می رود.
به نظر می رسد ترامپ سیاستی را در رابطه با نظارت روی شرکت های فناوری چند میلیارد دلاری در پیش گرفته است که خود هیچ عملی انجام نمی دهد. در نتیجه نگرانی ها نسبت به انجام اقدامات منفی توسط بازیگران بد افزایش می یابد.
ترامپ به عنوان عضوی از کمیته ی مذکور گفته است:
ما به عنوان افرادی که گام های بلندی در حکومت بر می داریم، مهم ترین عمل دولت این است که از سر راه کنار برویم. وظیفه ی ما مقابله با هیولاهای خیالی نیست. ما سعی نمی کنیم مشکلاتی که وجود ندارند را حل کنیم؛ بلکه تا حد امکان، ما به دانشمندان اجازه می دهیم، نوآوری های بعدی بزرگ خود را در آمریکا توسعه دهند. سیاست های کنترل و فرماندهی هیچگاه نمی توانند این مسئله را تحمل کنند. همچنین ما خود به تعهدات بین المللی موجود که ریشه در ترس از بدترین سناریوها دارند، محدود نمی کنیم. پیش از اختراع لامپ ما قوانین در این حوزه نداشتیم. پیش از اختراع تلفن ما خط ها را قطع نمی کردیم. پیش از اختراع هواپیما، قوانین پروازی به وجود نیاوردیم. توسعه این نوآوری ها چندین دهه زمان نیاز داشت. هوش مصنوعی نیز همین گونه است؛ اما اکنون در دوران کودکی خود قرار دارد.