کاربرد هوش مصنوعی برای بهبود ذخیرهسازی انرژی تجدیدپذیر
به گزارش کارگروه فناوری اطلاعات سایبربان؛ فیسبوک و دانشگاه کارنیگی ملون (Carnegie Mellon) اعلام کردند که در حال تلاش به منظور استفاده از هوش مصنوعی برای یافتن الکتروکاتالیستهایی هستند که میتواند به ذخیره برق تولید شده بهوسیله منابع انرژی تجدید پذیر کمک کند.
می توان از الکتروکاتالیستها برای تبدیل انرژی خورشیدی و باد مازاد به سایر سوختها مانند هیدروژن و اتانول، که ذخیره آنها راحتتر است، استفاده کرد. با این حال، الکتروکاتالیستهای امروزی نادر و گران هستند، مثلاً پلاتین نمونه خوبی است و یافتن موارد جدید آسان نبوده است، زیرا میلیاردها روش برای ترکیب عناصر و ساخت آنها وجود دارد.
در حال حاضر محققان در جامعه کاتالیز میتوانند دهها هزار کاتالیزور بالقوه را سالانه آزمایش کنند، اما فیسبوک و کارنیگی ملون معتقدند که آنها میتوانند با کمک هوش مصنوعی، تعداد را به میلیونها یا حتی میلیاردها کاتالیزور افزایش دهند.
این غول رسانه اجتماعی و دانشگاه برخی مدلهای نرمافزاری هوش مصنوعی خود را منتشر کردند که میتواند به یافتن کاتالیزورهای جدید کمک کند، اما آنها میخواهند دانشمندان دیگر نیز تلاش کنند.
فیسبوک و دانشگاه کارنیگی ملون برای پشتیبانی از این دانشمندان مجموعه اطلاعاتی در مورد کاتالیزورهای احتمالی را منتشر کردهاند که دانشمندان میتوانند برای ایجاد نرمافزارهای جدید استفاده کنند.
فیسبوک گفت که مجموعه دادههای «Open Catalyst 2020» به برای تولید به 70 میلیون ساعت زمان محاسبه نیاز دارد. مجموعه دادهها شامل محاسبات آرامش برای یک میلیون کاتالیزور احتمالی و همچنین محاسبات تکمیلی هستند.
تمدد اعصاب، که بهطور گسترده برای اندازهگیری در تجزیه و تحلیل استفاده میشود، برای مشاهده ایجاد یک تجزیه خوب ناشی از ترکیب خاصی از عناصر محاسبه میشود.
هر محاسبه آرامش، که نحوه تعامل اتمها از عناصر مختلف را شبیهسازی میکند، برای کار دانشمندان به طور متوسط حدود 8 ساعت طول میکشد، اما فیسبوک اظهار داشت که نرمافزار هوش مصنوعی میتواند در کمتر از یک ثانیه محاسبات مشابه را انجام دهد.
لَری زیتنیک (Larry Zitnick)، محقق «Facebook AI Research» در تماسی توضیح داد که اگر شما در مورد کاتالیز مطالعه کنید، این امر به طرز چشمگیری نحوه انجام کار و تحقیقات شما را تغییر خواهد داد.
در سالهای اخیر، غولهای فناوری مانند فیسبوک و گوگل سعی کردهاند با استفاده از هوش مصنوعی سرعت محاسبات و مشاهدات علمی را در چندین زمینه افزایش دهند. به عنوان مثال، «DeepMind»، یک آزمایشگاه هوش مصنوعی متعلق به آلفابت (Alphabet) به عنوان شرکت مادر گوگل، نرمافزار هوش مصنوعی را با قابلیت تشخیص سریعتر تومورها در ماموگرافی و دقیقتر نسبت به محققان انسانی توسعه داد.